Guerreiro
   

Casa Rural met 5 gastenkamers en een appartement voor max. 4 personen
Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Monte do Guerreiro

– Casa rural met 8 kamers en een appartement In het hart van de Alentejo –

Aan het einde van een smalle weg door de oneindige glooiende vlakten in het hart van de Alentejo vindt u een piepklein gehucht met de typische witte huisjes van de streek. Hier, aan de rand van het dorpje, met geweldig uitzicht over de velden wacht deze casa ruraal met 480 ha glooiende velden waar koeien grazen en roofvogels cirkelen in hoge luchten. Dit lijkt wel het einde van de wereld. Het landschap, ontbost om plaats te maken voor graanvelden doet denken aan de steppe. Uniek en wijds. Bij de comfortabele huizen is een mooie tuin met zwembad en ligbedden, in een bijgebouw met een grote glazen pui staan stethoscopen opgesteld om te vogelrijkdom te bewonderen. Dit is het territorium van de grote trap en vele andere bijzondere vogelsoorten.

Indeling

De huizen zijn door de eigenaresse Cremilde, die in Beja woont, in de typische architectuur van deze streek herbouwd en van alle moderne gemakken voorzien. Er zijn twee gebouwen. Het hoofdgebouw heeft 5 gastenkamers en een appartement. Het 2e gebouw heeft 3 gastenkamers.

Hoofdgebouw

U komt binnen in een ruime salon met sofa’s, open haard en een grote eettafel. Gasten kunnen van de keuken gebruik maken en anders is Maria er, de vriendelijke huishoudster die zorgdraagt voor een verrukkelijk ontbijt en diner. (Zij spreekt geen Engels dus communiceren is hier en daar wat moeizaam ).
Er zijn 5 gastenkamers, allen in een eigen stijl ingericht en met mooie details en fraaie badkamers. Er zijn 4 kamers met tweepersoonsbed en een kamer met twin beds. De bedden zijn uitstekend, met heerlijk zacht bedlinnen en veel kussens. Verwarming, airco, gratis Wi-fi in het hele huis. Naast de 5 kamers is aan de zijkant van het pand een appartement gesitueerd, geschikt voor maximaal 2 volwassenen en twee kinderen – er is 1 slaapkamer en een ruime salon met sofa-bed met tv en open keuken. Prettig ingericht, met hoge plafonds. Het bijgebouw heeft 3 gastenkamers, allen met eigen badkamer.

De huizen kunnen in zijn geheel gehuurd worden, of de kamers apart.

Faciliteiten

Bij het pand hoort een omheinde tuin met zwembad en ligbedden. Vanuit het zwembad, kijkt u over de weidse, glooiende velden. U ziet niets anders dan natuur en hoge luchten. In het voorjaar één grote bloemenzee waartussen in de verte koeien grazen. In een gebouw met een grote glazen pui bij het zwembad staan stethoscopen opgesteld. Hier kunnen ook groepsbijeenkomsten of diners verzorgd worden. Er is ruime parkeergelegenheid, Wi-fi, TV in de salon en in het appartement. BBQ, fietsenhuur. Extra bedden kunnen bijgeplaatst worden voor kinderen tot 12 jaar.

Omgeving

Het kleine dorpje Monte do Guerreiro ligt tussen Castro Verde en Mértola, in het hart van de Alentejo.

Mértola

Op een half uur rijden naar het zuidoosten ligt het prachtige, historische stadje Mértola, met haar kasteel hoog torent boven de Guadiana rivier. Mértola is een stadje met een sterke islamitische invloed, waar een aantal monumenten en musea staan die uniek zijn in Portugal en in Europa. Ze zijn ontstaan uit het onderzoekswerk van het Archeologische Instituut van Mértola en het Islamitische Museum. In de smalle straatjes vindt u veel sporen van deze 5 eeuwen lange Moorse overheersing. Er zijn gezellige pleintjes, cafeetjes en restaurantjes. Beneden, in de rivier zijn ondiepe gedeelten en een paar eilandjes waar u naar toe kunt waden, perfect om verkoeling te zoeken in de zomer! Ook kan per boot of kano afgezakt worden naar het zuidelijker gelegen Pomarão, op de grens met Spanje. Vanaf de rivier hebt u schitterend zicht op het stadje en de bergen rondom.

Beja

Ook op een half uur rijden naar het noorden ligt de gezellige stad Beja, met haar oude, ommuurde centrum, autovrije straten, vele monumentale panden met fraaie azulejos. De panden zijn hier en daar in een redelijk verwaarloosde staat, wat de stad een aparte charme geeft van vergane glorie. Veel van de kerken en monumenten in Beja bevatten fijn afgewerkte architectuur die nog dateert uit de Romeinse en Moorse keizerrijken. U vindt zeldzame collecties eeuwenoude kunstvoorwerpen in het plaatselijke museum, terwijl vlakbij ook fascinerende archeologische opgravingen liggen. Het middeleeuwse Castelo is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, met een spectaculair panoramisch uitzicht vanaf de toren.

Natuurpark Valle do Guadiana

Dit natuurpark is in 1995 opgericht in het gebied waar de grootste rivier van het zuiden van Portugal loopt: de Guadiana. Het is er erg rijk aan verschillende soorten vegetatie waardoor een bijzonder ecosysteem ontstaat. Het gebied herbergt vele vogelsoorten waarvan enkele soorten bijna uitgestorven zijn zoals de zwarte ooievaar en verschillende soorten adelaars. Een paradijs voor de vogelliefhebber! Hier kunnen jeep excursies worden gemaakt, en gewandeld worden over de voormalige spoorlijn naar de oude, verlaten zilvermijnen São Domingos waar je een spookachtig maanlandschap wacht, al meermalen het decor voor films en commercials. Tot de jaren 60 waren deze mijnen nog in gebruik.

Bij de reisbescheiden ontvangt u alle informatie over de diverse mogelijkheden.

Activiteiten

In de directe omgeving zijn diverse activiteiten mogelijk: Het is een paradijs voor birdwatchers: u kunt hier bijvoorbeeld de Iberische keizerarend en de grote trap zien. Daarnaast buizerd, torenvalk, zwartbuikzandhoen, kuifleeuwerik, grauwe gors, kievit, vale gier, zuidelijke klapekster, patrijzen, om maar een aantal te noemen. Fietsen, paardrijden, wandelen, jagen, vissen, wijnroutes, fotografie routes, culinaire workshops. Jeep excursies, boottochten.

Deze accommodatie wordt aangeboden in de Natuur&Cultuurrondreis Alentejo

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: