Parauta
   

Authentieke appartementen in piepklein bergdorpje

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Appartementen in de Sierra de las Nieves

Het Natuurpark Sierra de las Nieves vindt u ten zuidoosten van Ronda. Het park is door UNESCO uitgeroepen tot Biosfeer Reservaat. Het gebied kenmerkt zich door de steile grijze rotsen en de uitgestrekte bossen. In een van haar valleien ligt, op 799 meter, het witte bergdorpje Parauta, met slechts 500 inwoners een van de kleinste dorpjes in het gebied.

Dit sfeervolle dorpje ademt een authentieke sfeer. Er is nog veel van de oorspronkelijke bebouwing, smalle, steile straatjes en een tweetal pleinen met fonteintjes. In het dorp vindt u nog decoraties uit de Moorse tijd en bijzondere bomen zoals de Pinsapo en de oudste Steeneik ter wereld! U kunt verder een aantal kleurrijke binnenpatio’s bewonderen. Het is een ideale uitvalsbasis voor prachtige wandel- of fietsroutes in het Natuurpark. Of voor de verkenning van een van de vele andere ‘Pueblos Blancos’ in de omgeving. Ronda, gelegen aan het spectaculaire Tajo ravijn, ligt op 12 kilometer, Marbella en Port Banús op 35 kilometer.

Appartementen en faciliteiten

In Parauta is in 2007 een kleinschalig complex met  twaalf appartementen geopend, verdeeld over 6 panden op verschillende locaties in het dorp. De appartementen hebben een prachtig uitzicht op de omgeving, zijn divers van afmeting en inrichting en zijn geschikt voor 2 tot 8 personen.
Er zijn studio appartementen zonder kookfaciliteiten en appartementen met een tot 3 slaapkamers. Deze hebben volledige ingerichte keukens,  salon met open haard en een aantal hebben een terras. Allen met eigen badkamer. Verwarming/airco, alle bad- en bedlinnen is aanwezig.

De huizen zijn comfortabel en sfeervol ingericht, gebruik makend van oorspronkelijke materialen en decoraties. Tarieven variëren al naar gelang grootte, faciliteiten en bezetting.

Bij het complex is een restaurant waar uitstekende gerechten bereid worden gebruik makend van lokale producten. Er is een gemeentelijk zwembad in het dorp (geopend half juni – half september), een internetcafé en een atelier waar schilderlessen gegeven worden.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: