Verwenweek bij Ronda
   

Reissom vanaf
€ 1.095 per persoon

Incl. Retourvluchten, incl. luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen in de luxe Suite, incl. ontbijt. Wijn & Tapas bij aankomst, bezoek aan Bodega in de omgeving en een keuze uit Flamenco workshop van 2 maal 1,5 uur. Huurauto cat. BB: Peugeot 207 of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthavenafleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursieinformatie en boekingskosten.

*Reissom is gebaseerd op 2 personen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en reisdagen.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Verwenweek Andalusië met Flamencoworkshop

8 dagen genieten van zon, flamenco & tapas met verblijf op een luxe B&B Resort bij Ronda.

Tijdens dit individuele fly&Drive arrangement wordt u in de watten gelegd op een schitterend gelegen landgoed een kwartiertje buiten Ronda. Er zijn op het landgoed vier privé suites, verschillend van grootte en geschikt van 2 tot maximaal vier personen. De suites zijn sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Ardanza heeft voor u de luxe suite gereserveerd. Met een fijne open haard ook heerlijk verblijf in de winter! U wordt gastvrij ontvangen door de Nederlandse eigenaresse met wijn & tapas. Bij dit verwen arrangement is ook een bezoek aan een van de bodega’s in de omgeving inbegrepen. Deze locatie in het hart van Andalusië is een perfecte uitvalsbasis voor een dagbezoek aan de sprankelende hoofdstad van Andalusië, Sevilla en de prachtige steden Cordoba en Granada met hun Moorse erfgoed.  Maar ook de kust is vlakbij.

Flamenco workshop

Ardanza regelt een Flamenco workshop voor u van 2 maal 1,5 uur in Ronda en een bezoek aan een van de bodega’s in de omgeving. Uiteraard doet Ardanza u graag een voorstel op maat voor een verlenging of bijzondere wensen.

Uw accommodatie

Deze finca is een prachtig en uniek gelegen luxe Bed&Breakfast resort met privé vakantiehuisjes vlakbij Ronda in Andalusië, Spanje. Elk vakantiehuis beschikt over een eigen terras, keuken en luxe badkamer. Bovendien is zelf catering (zelf koken) mogelijk, als u verkiest thuis te blijven om in alle rust te genieten van de omgeving. De Hollandse eigenaresse Conchita Kien, streek hier in 2003 neer en heeft de plek omgetoverd tot een oase van gastvrijheid, charme en comfort.

Er zijn slechts vier privé vakantiehuisjes op het resort van 6 hectare, waarvan de 2 grootste ruimte bieden aan 4 volwassen personen elk. De huisjes liggen speels gedrapeerd op het land van de finca en hebben een eigen terras. Het zwembad ligt centraal op de finca met daaromheen met zon- en schaduw overgoten terrassen. Het uitzicht over de vallei van Ronda la Vieja is prachtig. De omgeving nodigt uit voor mooie wandelingen.

Een ideale plek om een paar dagen te verblijven in het hart van Andalucia, op 10 minuten van het witte stadje Ronda. Haar spectaculaire ligging bovenop een ravijn, haar isolement en legendarische rol als rovershol, maakten de stad in de 19de eeuw tot een soort pelgrimsoord voor romantische zielen. Maar Ronda staat vooral bekend voor zijn mooie Plaza de Toros, één van de oudste arena’s van Spanje en de bakermat van het stierenvechten. Talrijke filmopnamen hadden hier dan ook plaats. In de directe omgeving vindt u de natuurparken Grazalema en de Sierra de las Nieves en de Serrania de Ronda, Dit is het gebied van de Pueblos Blancos (wite dorpen). De kust met het mondaine Puerto Banús (Marbella) ligt op een half uurtje. Wanneer uw vakantie in het teken staat van ontspannen genieten, de tijd nemen voor goed eten en heerlijke wijnen, afgewisseld met af en toe actief zijn in de prachtige omgeving en culturele uitstapjes naar de mooiste steden van Andalusië, dan vormt deze locatie een perfecte verblijf.

Activiteiten en Excursiemogelijkheden

Flamencoworkshop

Altijd al willen kennismaken met de beginselen van de Flamenco dans? In overleg met u wordt er een Flamencoworkshop van twee maal circa 1,5 uur in Ronda georganiseerd. Afhankelijk van uw gezelschap en de opties te plekke is dit een privé workshop of sluit u aan bij een (internationaal) groepje van uw niveau.

Ronda en omgeving

Ronda ligt in een bergachtig gebied op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof, bekend als El Tajo, uitgesneden waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo. De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch, hoewel er oudere prehistorische resten in de omgeving zijn gevonden. Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusí de Takurunna. Vooral in die periode kreeg het historische centrum vorm en werden de baños Árabes (“Arabische badhuizen”) gebouwd. In 1616 werd de Puente Viejo over de Tajo gebouwd, die de eerder ingestorte Arabische brug verving. Met de bouw van de huidige Puente Nuevo werd begonnen in 1751. De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda. Vanaf de achttiende eeuw begon het stierenvechten steeds belangrijker te worden in de omgeving en in 1784 werd hier een Plaza de Toros gebouwd, de oudst nog bestaande stierenvechtenarena van Spanje.

Sierra de Grazalema

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” bij Ronda is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook. Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Prachtige bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma, El Bosque maken deel uit van dit prachtige natuurgebied.

Sierra de las Nieves

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves is gelegen in de heuvels achter de kust, ten zuiden van Ronda. Het hart van het park wordt gevormd door de Mont Torrecilla (1909 m). Het park heeft een totale oppervlakte van ruim 18.000 hectare. Het park is bergachtig maar kent desondanks een rijke flora en fauna. Het park is sinds 1970 een nationaal jachtreservaat en sinds 1995 een biosfeer reservaat van UNESCO. Er zijn een aanzienlijk aantal grote grotten in het park. De bekendste grot is de Hoyos del Pilar.

Sevilla

Sevilla is de sprankelende hoofdstad van Andalusië. In het centrum vindt u het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda, Van bovenaf heeft u prachtig uitzicht over de Kathedraal en de stad. In de Kathedraal vindt u het graf van Columbus en de patio de los Naranjos, in het voorjaar zich badend in de geur van sinaasappelbloesem. De Kathedraal is gelegen aan de rand van de middeleeuwse wijk Santa Cruz, hier vindt u vele restaurants, tapas-bars en terrasjes. Aan de andere kant van de Quadalquivir, die de stad doorsnijdt, ligt de zigeunerwijk Triana. Sevilla heeft een aantal interessante musea, waaronder dat van de Schone kunsten en het archeologisch museum. In 2009 is het Museo del Baile Flamenco geopend, waar u een kleurrijk en compleet beeld krijgt van de diverse Flamenco dansen. Afstand vanaf Ronda: circa 2 uur

Córdoba

In de 10e eeuw was Córdoba de hoofdstad van de west-islamitische wereld. Qua macht en rijkdom kon de stad zich meten met het verre Bagdad. De moskee (Mezquita) stamt uit 785 en is, samen met het Alhambra het belangwekkende moorse erfgoed van Spanje. Bijna duizend zuilen ondersteunen het dak van deze voormalige Arabische gebedsplaats. Onder de regering van Karel V is in 1523 in het midden van de moskee een Kathedraal gebouwd. Een merkwaardige combinatie maar zeker kunstig gedaan. Ten noorden en noordwesten van de Mezquita ligt de Judería, de oude jodenwijk, typisch Andalusisch met witte huizen, smalle straatjes en kleine pleintjes. Een beroemd en pittoresk pleintje is het Plaza del Potro. Cervantes verbleef hier in een herberg die nog altijd bestaat. Later schreef hij erover in Don Quijote. Afstand vanaf Ronda: circa 2,5 uur

Granada

Granada werd in de 8e eeuw door de Moren bezet en beleefde zijn bloeiperiode onder de heerschappij van de Nasriden van 1238 tot 1492. Dit is de tijd van de bouw van het Alhambra en het Generalife. In 1492 kwam Granada in handen van de Katholieke koningen; Isabel en Ferdinand en werden de moren verdreven. In de stad werden in de eeuwen erna renaissance paleizen en kerken gebouwd. In de Kathedraal vindt u de graven van Isabel en Ferdinand. De moorse wijk, het Albaicin is gebouwd op een helling tegenover het Alhambra, vanaf de ‘Mirador de San Nicolás’ heeft u een spectaculair zicht op dit paleizen complex. Nog hoger ligt de zigeunerwijk El Sacromonte, waar men in grotten in de helling woonde. Nu kunt u hier dagelijks verschillende flamencoshows bezoeken.   Afstand vanaf Ronda: circa 2,5 uur

Boeken? Via onderstaande button kunt u een offerte aanvragen voor deze verwenweek naar de omgeving Ronda.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: