Monsaraz
   

Landgoed met Suites en 5 huizen tot 6 personen. Tarieven gelden voor de Suites (2 personen) inclusief ontbijt.

Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Casas Monsaraz

– Schitterend gelegen landgoed bij Monsaraz –

Dit rurale complex met huisjes en suites ligt aan de voet van het middeleeuwse stadje Monsaraz in het oosten van de Alentejo. Deze monumentale boerenhoeve met de typische architectuur van de Alentejo dateert oorspronkelijk uit de 18e eeuw. Het is dichtbij de grens met Spanje gelegen en op slechts 45 kilometer van Évora. U vindt hier een vijftal zelfstandige woningen en een aantal suites waar u kunt verblijven op basis van logies&ontbijt.

Algemeen

Deze prachtige hoeve met haar traditionele architectuur biedt haar gasten alle moderne comfort. Het bestaat uit een hoofdgebouw waar het ontbijt wordt geserveerd, en waarin zich twee suites en vier boerenwoningen bevinden, alle gemeubileerd en gedecoreerd in een rustieke minimalistische stijl met hier en daar een etnisch kunstwerk, meegebracht van de vele reizen door de Nederlandse eigenaar en zijn Chileense vrouw. Dit is een bijzondere plek waar u kunt bijkomen van de drukte van de stad. Het landgoed is omringd door tuinen met vijvers vol waterlelies en een olijf – en citrusfruit-boomgaard. De tuinen hebben veel verborgen hoekjes om in alle stilte te ontspannen, zonnebaden en te lezen, en misschien af en toe een frisse duik nemen in het zwembad… ’s Avonds kunt u buiten dineren naast het zwembad, met als uitzicht het verlichtte middeleeuwse ommuurde stadje Monsaraz met als muzikale omlijsting het getjilp van krekels en cicladen.

B&B

Suites en een Duplex kamer

Kamers voor twee (of drie) personen met grote tweepersoonsbedden, eigen badkamer met wc, centrale vloerverwarming en tv. Ze zijn gestoffeerd in rode of gele tinten waardoor ze een warme intieme sfeer uitstralen. De twee, die zich bevinden in de oost- en westvleugels van het pand hebben ook een mezzanine met een éénpersoonsbed en komen uit op tuinen met vijvers en het zwembad. Een andere suite is gelegen op de begane grond van de Casa Quatro en heeft zijn eigen tuin en privé ingang.

Faciliteiten

Vrije toegang tot zwembaden, de boomgaarden en de tuinen. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen (tenzij u voor de optie self-catering kiest). Vloerverwarming, centrale verwarming en airconditioning. Fietsen te huur. Speciale mogelijkheden voor groepen.
Ontmoetings- en conferentieruimte met Internet toegang (‘wireless’)

De Huizen

Casa Um

Vrijstaand huis, in roest en terracotta tinten, met een volledig ingerichte keuken, badkamer en een grote woonkamer met de traditionele Alentejo open haard en tv. Een bedbank biedt, indien nodig, plaats aan twee extra personen. In de tweepersoonskamer overheersen de kleuren wit en geel, waardoor de sfeer net zo rustgevend is als het uitzicht op de privé tuinen en de noria die hoorden bij de boerderij die hier ooit stond. Er is een andere slaapkamer (‘Quarto Borboleta’) met twee zogenaamde Dona Maria bedden en een privé badkamer. Deze slaapkamer kan ook afzonderlijk worden gebruikt met eigen ingang.

Casa Dois

Dit huis is een typische boerenwoning uit de negentiende eeuw. Het bevat een volledig ingerichte keuken met gewelfd plafond. Eén van de tweepersoonskamers is in blauwe tinten gestoffeerd en de andere is helemaal wit. Elke kamer heeft een privé badkamer. Bovendien kan bij deze woning nog een extra kamer betrokken worden waardoor, indien nodig, hier in totaal zeven personen kunnen verblijven. De woonkamer met een grote open haard en tv komt uit op een patio, die geurt naar de rozentuin die ernaast ligt. Bovendien beschermen bladerrijke wijnranken het huis tegen de zon. Een ideale plek om helemaal op te gaan in een goed boek.

Casa Tres

Dit vrij gelegen huis heeft onlangs restauratie ondergaan. Gesitueerd rond een groen en paars gekleurde tuin, met zijn enorme amfora en bedekt door de oude oker-noot boom. Het heeft een zitkamer met TV met uitzicht over de tuin, een grote dubbele slaapkamer, een privé badkamer en een kleine, volledig-uitgeruste kitchenette. Het is mogelijk om twee personen extra op een bedbank te laten slapen. Het huis is juist naast het hoofd zwembad tussen de bogen van een oude olijfpers. Eigen opgang& terras.

Casa Quatro

Dit vrijstaand en rustig gelegen huis met twee verdiepingen is onlangs gebouwd in de architectonische stijl van de Alentejo. Het bevindt zich bij één van de tuinen en vlakbij bij één van de fonteinen van Monte Saraz. Hierdoor heeft dit huis een bijzonder ontspannen sfeer, die door de stoffering in groene kleuren nog meer versterkt wordt. Op de eerste verdieping bevinden zich een grote woonkamer met een open haard, de keuken en een dubbele slaapkamer. De badkamer bevindt zich op de begane grond. Een bedbank biedt, indien nodig, plaats aan twee extra personen.Vanuit dit huis kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Monsaraz en op de boomgaard, en het eeuwige geklater van de fontein die naast het huis stroomt. Eén van de suites (‘Suite Fonte’) ligt op de begane grond en kan indien gewenst bij het huis worden getrokken.

Casa Cinco

In dit huis is na de restauratie een ruime gemeenschappelijke ruimte ondergebracht, waar vaak het ontbijt wordt opgediend of soms workshops worden gegeven. Het is volledig uitgerust met inbegrip van Internet toegang (‘wireless’). Het bevindt zich aan een kant in een geurige kruiden- en rozentuin. De grote ruimte is gestoffeerd in gele tinten, met rood en roestbruin gekleurde wandkleden en andere voorbeelden van vakmanschap uit Afrika en Latijns-Amerika. De ‘ alentejano ‘ open haard geeft het een warme atmosfeer. Een andere ingang komt uit op een tuin vol citrusfruit-bomen. In dit huis bevindt zich nog een suite voor twee of drie personen met eigen badkamer, mezzanine en eigen ingang.

De omgeving

Monsaraz is een van de oudste Portugese nederzettingen van de Zuid-Portugal, bewoond sinds de prehistorie. Haar natuurlijke positie op de hoogste heuvel in het gebied en de nabijheid van de diepe Vale do Guadiana, maakte het een plaats van strategisch belang. In 1167 werd deze plaats, waar ook een kasteel lag, veroverd door de Portugezen onder leiding van generaal Geraldo Geraldes. Hij gaf het aan de Orde van de Tempeliers. In 1232 werd het definitief veroverd door Sancho II van Portugal, met de hulp van de Tempeliers. Monsaraz is een van de best bewaarde historische plaatsen in de Alentejo. Het middeleeuwse stadje heeft ongeveer 1.00 inwoners en is mooi gerestaureerd. Er is een stadsmuur en er zijn vele historische gebouwen. Monsaraz ligt vlakbij de Spaanse grens. Badajoz in Spanje ligt op circa 100 kilometer, het historische Evora op 50 km.

Megalithische monumenten

De gemeente Reguengos de Monsaraz heeft een grote rijkdom aan Megalithische monumenten (Begraafplaatsen, hunebedden, menhirs die her en der geïsoleerd staan of in groepen bij elkaar). De meeste daarvan zijn mooie en interessante voorbeelden van de Europese prehistorie.

Wijnroutes

Monsaraz maakt deel uit dan de zogenoemde wijnroute “Rota Historico” (Historische Route) waarin ook Évora, Redondo, Vila Vocosa , Borba, Estremoz en Reguengos zijn opgenomen. Haar wijnen zijn karakteristiek omdat de productie voornamelijk op bodems van graniet en ook van leisteen en rañas plaats vindt. Onder de variëteiten rode wijnruiten voeren de Periquita, Trincadera, Argonez en Moreto de boventoon. De voornaamste witte wijndruiven zijn Roupeiro, Rabo de Ovelha, Mateúdo en Perrum.

Vogels kijken

Er is een enorme verscheidenheid aan vogelleven in het Alentejo gebied rond Alqueva en Monsaraz. De relatief lage dichtheid van de bevolking, de enorme hoeveelheid water beschikbaar in de vorm van de Alqueva (Gran Lago) en vele verspreide meertjes en reservoirs, de verscheidenheid aan habitats, waar op duurzame en traditionele wijze wordt geproduceerd door de boeren, bieden de perfecte basis voor een verrassend grote diversiteit aan soorten. In aanvulling op de talrijke en vaak bijzondere vogel soorten, komen vele anderen hier om te broeden in het voorjaar en de zomer, migreren door het gebied in de lente en de herfst, of trekken zuidwaarts van de noordelijke gebieden om de winter door te brengen in het mildere klimaat.

Deze accommodatie maakt deel uit van de Natuur&Cultuurroute Alentejo en het arrangement Lissabon & Alentejo

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: