Bilbao – Petit Palace
   

Modern stadshotel in monumentaal pand. 64 kamers.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Petit Palace Arana

Centraal gelegen stadshotel dat perfect het originele karakter van het 19de-eeuwse gebouw weet te combineren met hedendaagse designelementen. Qua prijs/kwaliteit verhouding een aanrader.

Bilbao is Spanje’s belangrijkste haven- en industriestad. De Casco Viejo of oude stad ontstond in de 14de eeuw aan de rechteroever van de Río Nervión en is sinds het stadsontwikkelingsproject de aangenaamste buurt van de stad. Het is de plek waar u oa de talrijke pintxos (de Baskische variant van de tapas) bars en de gotische ‘Catedral de Santiago’ zal aantreffen. Hier bevindt zich tevens het etnografisch en historisch museum die de Baskische geschiedenis vertelt. Op ongeveer 30 km ligt Guernika, de kleine stad, bekend door Picasso’s schilderij dat de gruwel van de bombardementen uit 1937 weergeeft.

het hotel

Het gebouw dateert uit het midden van de 19de eeuw. De gevel is gekenmerkt door ‘miradores’ in hout en glas. Het opende zijn deuren als hotel in 1850. Tijdens de drastische restauratiewerken in 2002, werd de vroegere structuur hoofdzakelijk bestaande uit steen, baksteen en hout verwerkt met moderne elementen als staal en glas. De ligging is centraal, recht tegenover het prachtige Arriaga theater, op 200 meter van de Plaza Nueva. Het Güggenheimmuseum ligt op 1 km.

Alle 64 modern ingerichte kamers beschikken over king-size bedden, verwarming, airco, satelliet-tv, telefoon, internetaansluiting, minibar, safe en badkamer met ultramoderne hydromassage-douche.Maaltijden: ontbijtbuffet met verschillende soorten brood, vleeswaren, kaas en eieren. Het hotel heeft geen restaurant, maar er zijn verschillende restaurants in de buurt. Er zijn twee-, drie- en vierpersoonskamers. Fietsverhuur.

Dit hotel maakt deel uit van de High Tech keten, hotels gehuisvest in monumentale gebouwen, die zich onderscheiden door de harmonie tussen de klassieke stijl van de gebouwen en de avant-gardistische stijl van de inrichting. Het hotel is lastig te bereiken met de auto. Mocht u vanaf de luchthaven komen of daar uw auto moeten inleveren dan wordt een taxi naar uw hotel aangeraden. er is een metrohalte vlakbij het hotel.

Activiteiten

Naast het Güggenheim zijn een paar andere belangrijke musea het Museo de Bellas Artes, een van ’s lands meest prestigieuze musea voor klassieke kunst, met vooral Spaans kunst van Goya en El Greco en het naastgelegen Museo de Arte Contemporáneo met werken van Tàpies, Chillida en Miró. Bezoek aan het historisch centrum van de stad: De Casco Viajo met haar ‘Siete Calles’, de Plaza Nueva en de 14de-eeuwse Catedral de Santiago. U kunt ook de kabellijn nemen naar Artxanda, één van de heuvels die Bilbao omringen. De stranden liggen op een kwartiertje per bus of tram.

Dit centraal gelegen stadshotel wordt aangeboden tijdens de onderstaande rondreizen door Noord Spanje en Baskenland:

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: