Camino de Buenavista

Landgoed net buiten Trujillo met 8 gastenkamers
Tussen de 75 en 100 euro per nacht. Kleinschalig, sfeervol en comfortabel.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Posada Buenavista

Landelijke Posada op 10 km. van Trujillo

Dit prachtige landhuis waar u verblijft tijdens de Cultuur&Natuur rondreis Midden Spanje was voorheen het privé eigendom van een rijke zakenman en is door de huidige jonge eigenaren, Belen en Juan Pedro, volledig heringericht om er een gastvrij en comfortabel verblijf te bieden in een schitterende omgeving. Vanaf de terrassen bij het hotel hebt u prachtige vergezichten op het glooiende landschap rondom. Dit gebied is inmiddels befaamd om haar grote verscheidenheid aan vogels en trekt zowel Cultuur-als natuurliefhebbers.

Indeling en faciliteiten

De Posada telt acht ruime en comfortabele kamers die verspreid liggen in het hoofdgebouw, de toren en het oudste gedeelte van de woning. Drie kamers zijn ingericht als suites. Verder zijn er een aantal Superior kamers en standaardkamers. Alle kamers beschikken over  en-suite badkamer met bad, telefoon en televisie. Wi-fi. U vindt er authentiek Castilliaans meubilair met fraaie details.

De twee gemeenschappelijke salons met haard zijn uitermate geschikt om ontspannen te lezen of voor een ontmoeting met andere gasten. Het hotel heeft een overdekte patio met galerij, een zwembad en een grote tuin. Op deze locatie wordt er regelmatig (bij voldoende bezetting) voor de gasten gekookt. Kosten van een (eenvoudig) 3-gangen diner bedragen ongeveer € 17,50 per persoon, inclusief brood en water, exclusief belasting en overige drankjes. Informeer ter plekke naar de mogelijkheden en overleg met uw gastvrouw, Belen, indien u vegetarisch wenst te eten of andere dieetwensen heeft. In de directe omgeving zijn ook een aantal restaurants – men zal u graag ter plekke informeren. Er wordt dagelijks een typisch Spaans (dus over het algemeen vrij eenvoudig) ontbijt geserveerd. Uiteraard kunt u doorgeven indien u dieetwensen heeft. Wifi, sauna, tennisbanen. Mountainbiken, boogschieten. Birdwatching excursies kunnen ter plekke worden georganiseerd.

Uitvalbasis voor ontdekking

De ligging maakt van hotel de ideale basis om de kunst, de natuur en de gastronomie van Extremadura te leren kennen. Het is een uitgestrekt en puur gebied, met uitgestrekte dehesas en een groot Nationaal park: de Sierra de Montfragüe. Trujillo is gebouwd op een granieten heuvel. En indrukwekkend kasteel torent boven het stadje uit. Het Plaza Mayor behoort tot de meest sfeervolle van Spanje. Een bezoek aan het klooster van Guadalupe mag niet ontbreken. Vele pelgrims zijn u voorgegaan. Deze stad is vooral bekend vanwege ‘de zwarte Maagd van Guadalupe’.
Mérida, gesticht in 25 v. Christus, was een van de belangrijkste hoofdsteden van het Romeinse rijk. Vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven. Mérida is daarom uitgeroepen tot Werelderfgoedstad. Bezoek de Romeinse brug, de Tempel van Diana, de Trojaanse boog, het aquaduct en de Mitreo-villa met haar prachtige mozaïekvloer en het amfitheater. Cáceres staat ook op de lijst van werelderfgoed. In de ommuurde, oude stadswijk met zijn statige panden en romantische straatjes, de kathedraal, haar paleizen en kerkjes waant u zich terug in de tijd.

Het Nationaal Park Monfragüe

Dit park, dat zich voornamelijk uitstrekt langs de randen van de rivier de Taag, is een van Europa’s belangrijkste vogelgebieden en biosfeerreservaat. U vindt hier de grote concentraties van de Spaanse keizerarend en monniksgier. Op de steile rotswanden in het park broeden de vale gieren. Andere soorten die hier een onderkomen vinden zijn dwergarend, havikarend, steenarend en slangenarend. Monfragüe is grotendeels voor publiek gesloten, maar er is een route opengesteld waarlangs de vogels gezien kunnen worden.

Deze Cortijo is onderdeel van de Rondreis Extremadura en de Cultuur&Natuurroute Midden Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: