Abalos
   

Klein hotel in 17 eeuws pand. 12 kamers.

Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Palacete Abalos

Dit hotel, gesitueerd in en voormalig Palacete, ligt in een klein, middeleeuws dorpje met smalle straatjes in de uitgestrekte wijngaarden van La Rioja. Wanneer u aan komt rijden door het gebied met boerenwoningen is dit voormalige Palacio een stijlvolle verrassing. Dit adellijke huis uit de XVII eeuw is door de wijnmakers José Luis en Marianne Castillo zorgvuldig en liefdevol gerestaureerd met aandacht voor details.

Indeling en faciliteiten

De 12 kamers zijn allen heel sfeervol ingericht en beschikken over alle moderne faciliteiten.Verwarming, TV, Gratis Wi-fi.  De gemeenschappelijke ruimtes zijn zeer uitnodigend. Er is een mooie, ruime tuin met zitjes. Hier wordt in de zomer het ontbijt geserveerd.

Er wordt voor de gasten uitstekend gekookt door Merche, waarbij vooral typische gerechten uit de keuken van de Rioja geserveerd worden.  Uiteraard begeleid  door de fantastische regionale wijnen. Uw gastheer is een wijnkenner en adviseert u graag. Het hotel heeft een eigen bodega met de wijnen uit de eigen wijngaarden: “Empatia”. De professionele en hartelijke ontvangst maakt van uw verblijf een genoegen. Rookvrij hotel. Lift, restaurant, een bibliotheek met veel naslagwerken over wijn en de regio. Zeer verzorgd ontbijt.

Omgeving

Vanuit het hotel worden er diverse excursies georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een wijnroute per fiets, een culturele route, bezoeken aan diverse bodega’s etc. In de omgeving kunt u het historische, ommuurde stadje Laguardia bezoeken, de prachtige kerk is een bezoek meer dan waard.

La Rioja heeft interessante steden, middeleeuwse dorpjes, kastelen, monumenten en kloosters.
Hieronder een paar van de belangrijkste: De steden Haro (‘hoofdstad van de wijn’), Logroño en Laguardia, Calahorra en Nájera, de middeleeuwse dorpjes Escaray en Santo Domingo de Calzada, de kloosters van Suso en Yuso. El Romanico de Consierra. Ook Burgos met haar beroemde Kathedraal in Castilla y León is vanuit hier uitstekend te bezoeken, net als Bilbao met het beroemde Güggenheim, op ruim ene uur rijden naar het noorden.

Kleurrijke feesten zijn de oogstfeesten in september, met druiven pletten, praalwagens, optochten en natuurlijk wijnproeverijen. op 12 mei vinden de Fiestas de Santo Domingo de la Calzada plaats met processies, dansen en feesten in verschillende dorpen in de omgeving. In Haro vindt op 29 juni de “Batalla del Vino” plaats, waar men elkaar met wijn te lijf gaat. De zeer oude steltendans de “Danza de los Zancos” vindt plaats op 22 juni, de dag van de heilige Magdalena.

Meer informatie? Naar het aanvraagformulier

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: