B&B Chiado
   

Fijne en comfortabele B&B met 4 kamers in hartje Lissabon.
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

B&B Chiado

Moderne, Comfortabele en gastvrije B&B met 4 kamers in hartje Lissabon, in de wijk Chiado. Heerlijke locatie tussen Baixa Pombalina en Bairro Alto en perfecte uitvalsbasis om het historische erfgoed, architectonische hoogtepunten en het levendige uitgaanscentrum van deze vriendelijke stad te verkennen.

Deze B&B is met veel toewijding, smaak en creativiteit ingericht en wordt gerund door bevlogen eigenaars die er alles aan doen om uw verblijf in Lissabon onvergetelijk te maken.

Indeling en faciliteiten

Het B&B heeft 4 lichte en comfortabele kamers, 3 met twin beds en een met een tweepersoonsbed. Allen hebben grote ramen met geweldig zicht op de stad, twee van de kamers hebben een eigen terras met zicht op het kasteel Sao Jorge.

De Castle room heeft een terras en zicht op het kasteel en de tuin, De Garden room heeft een terras en zicht op de tuin. De Vintage room heeft een raam met zicht op het kasteel, de Home Garden room heeft een balkon en zicht op de tuin en u ziet ook nog een klein stukje van het kasteel. Prima bedden, en-suite badkamers met douche.

Airco, LCD scherm met sateliet TV & muziek, haardroger, safe. Salon/ontbijtruimte met gezond en uitgebreid ‘gourmet continental’ ontbijt. Internationale dagbladen, gratis Wi-fi in salon tijdens ontbijturen (08:00 – 10:30 uur).

NB: Het hotel ligt op de 2e verdieping aan een oplopende straat en heeft geen lift. Rookvrij B&B (roken alleen op het terras toegestaan).

Omgeving

Het B&B ligt aan de Calçada do Duque, een straat die bestaat uit 300 treden, aan weerszijden geflankeerd door talloze barretjes en restaurants waar traditioneel Portugese schotels geserveerd worden (niet goedkoop!) Op de achtergrond zicht op het prachtige kasteel van Sao Jorge.

De wijken Chiado en Bairro Alto

Trappen, smalle stegen, steile straten, kronkelpaden, onverwachte pleinen en prachtige uitzichten. Dat is wat je treft in de hoge wijken Bairro Alto en Chiado in Lissabon. Het ene moment sta je op een gezellig plein met volle terrassen en het andere moment loop je door een smalle, steile steeg langs bouwvallige panden. In 1998 werd de Chiado getroffen door een grote brand en werden er veel gebouwen verwoest. Tegenwoordig zijn alle panden weer mooi hersteld en vind je moderne en luxe winkels in deze buurt. Ook is de Chiado het culturele en literaire hart van Lissabon met theaters, boekwinkels en artistieke café’s. Chiado is tegenwoordig dan ook een dure en zeer gewilde wijk onder de Lissabonners.

De Bairro Alto daarentegen is pittoreske wijk waar een bohemien sfeer hangt. De huren in de krakkemikkige huisjes van deze oude volksbuurt zijn laag en dus hebben veel kunstenaars en studenten er zich gevestigd. Je vindt hier een aantal bijzondere winkeltjes, maar de meeste mensen komen naar de Bairro Alto voor het nachtleven. Als de zon onder gaat dan bruist Bairro Alto als geen andere wijk. Talloze kroegen, bars, café’s en clubs openen dan in deze wijk. Ook op de straten en pleinen is ‘s nachts veel uitgaanspubliek waardoor de Bairro Alto misschien wel één van de leukste gebieden is om uit te gaan in Lissabon.

 
 
 

Tip een vriend