Ardanza en het Corona virus

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Annulering reizen Spanje en Portugal met vertrek t/m 30 april 2020

Laatste update: 31 maart 2020, 12:00 uur

Als gevolg van de wereldwijde Corona-bestrijding en de opeenvolgende maatregelen van zowel lokale als internationale autoriteiten heeft Ardanza Reizen BV besloten om alle rondreizen in Spanje en Portugal met vertrek tot en met 30 april 2020 te annuleren.

Voor de vakanties met vertrek vanaf 30 april blijft alles voorlopig ongewijzigd. Ardanza blijft uiteraard de ontwikkelingen op de voet volgen. 

Gevolgen van annulering van uw reis

U ontvangt persoonlijk bericht via e-mail en telefoon dat uw vakantie uit voorzorg geannuleerd wordt. Uiteraard bent u uw geld niet kwijt. Alle betrokken reizigers krijgen de exacte waarde van de (aan)betaling voor de geboekte reis als tegoed in de vorm van het zgn. ‘Corona voucher’ voor deze of een van de andere Ardanza rondreizen in Spanje en Portugal. Deze voucher is een jaar lang geldig na de datum van uitgifte. 

Ardanza / SGR Corona voucher

Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR de ‘Corona vouchers’ die door SGR deelnemende reisorganisatoren worden uitgegeven als vallende onder de dekking van SGR.

Dit besluit van SGR heeft een tijdelijk karakter en vervalt op 1 juni 2020 ten aanzien van de uitgifte van ‘Corona-vouchers’ met garantie van SGR, onverminderd de mogelijkheid dat het bestuur na goedkeuring van de Raad van Toezicht deze termijn kan verlengen.

Hieronder vindt u antwoord op veel gestelde vragen:

1. Ik heb een reis geboekt. Gaat mijn reis door?

Zolang er geen negatief reisadvies of inreisverbod geldt voor uw vakantiebestemming gaat uw reis in principe gewoon door. Ardanza volgt hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

2. Ik heb een reis geboekt. Kan ik deze annuleren?

Is er binnen twee weken voor vertrek sprake van een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken of inreisverbod voor Portugal of Spanje dan ontvangt u de exacte waarde van de (aan)betaling voor uw geboekte reis als tegoed in de vorm van het zgn. ‘SGR Corona Voucher‘ voor deze of een van de andere Ardanza rondreizen in Spanje en Portugal. 

Vertrekt u na 30 april 2020? Wanneer u een reis bij Ardanza heeft geboekt met vertrek na 30 april 2020: Zolang er geen negatief reisadvies geldt voor uw bestemming en Ardanza de reis kan uitvoeren gaat uw reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de locale autoriteiten.

Wilt u uw reis met vertrek na 30 april nu al annuleren? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt onze annuleringsvoorwaarden aan te houden.

Mocht de situatie voor reizen die na 30 april vertrekken veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met u op.

3. Wie dekt de kosten als ik ziek word op reis?

Reizigers die onverhoopt ziek worden tijdens hun rondreis kunnen een beroep doen op hun zorgverzekering en reisverzekering.

4. Ik werk in de zorg, mag ik mijn vakantie omboeken of annuleren?

Vanwege de huidige coronacrisis is al het zorgpersoneel in Nederland hard nodig. Omdat voor velen van hun verlof is ingetrokken is het voor zorgpersoneel mogelijk om hun reis t/m 30 april te annuleren. Betrokken zorgmedewerkers krijgen het reeds betaalde bedrag als tegoed in de vorm van een SGR Corona voucher voor een volgende rondreis. Graag ontvangen we per e-mail een verzoek tot annulering van uw reis vanwege uw werk in de zorg.

We volgen de informatie van het RIVM en de adviezen van Buitenlandse Zaken voor reizen naar Spanje en voor reizen naar Portugal,

Hebt u nog vragen? bel ons!

Mocht u vragen hebben over uw reis dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar – tijdens kantooruren van 10:00 – 18:00 uur op +31 (0)35 691 22 75  (u wordt dan kosteloos doorgeschakeld naar Anne en Arco in Spanje) maar bij dringende vragen natuurlijk ook mobiel of per whatsapp: +31 (0)6 278 63 776. 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: