Reizen Spanje en Portugal & Corona

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reizen naar Spanje en Portugal en het Corona virus

Laatste update: 27 september 2020

Ardanza volgt de informatie van het RIVM en de adviezen van Buitenlandse Zaken voor reizen naar Spanje 
en voor reizen naar Portugal,

Hebt u nog vragen? bel ons!

Mocht u vragen hebben over uw reis dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar – tijdens kantooruren van 10:00 – 18:00 uur op +31 (0)35 691 22 75  (u wordt dan kosteloos doorgeschakeld naar Anne en Arco in Spanje) maar bij dringende vragen natuurlijk ook mobiel of per whatsApp: +31 (0)6 278 63 776. 

Wat gebeurt er als Ardanza uw reis moet annuleren?

U ontvangt persoonlijk bericht via e-mail dat uw vakantie uit voorzorg geannuleerd wordt. Uiteraard bent u uw geld niet kwijt. Alle betrokken reizigers krijgen de exacte waarde van de (aan)betaling voor de geboekte reis als tegoed in de vorm van het zgn. ‘Corona voucher’ voor deze of een van de andere Ardanza rondreizen in Spanje en Portugal. Deze voucher is een jaar lang geldig na de datum van uitgifte maar uw reis hoeft niet persé in deze periode te vallen.

Ardanza / SGR Corona voucher

Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR de ‘Corona vouchers’ die door SGR deelnemende reisorganisatoren worden uitgegeven als vallende onder de dekking van SGR.

Hieronder vindt u antwoord op veel gestelde vragen:

1. Ik heb een reis geboekt voor dit najaar. Gaat mijn reis door?

Zodra er geen negatief reisadvies of inreisverbod meer geldt en Ardanza de reis kan uitvoeren zoals u dat van ons mag verwachten, kan uw reis doorgang vinden. Ardanza volgt hierbij de maatregelen en aanbevelingen van de Nederlandse, Spaanse en Portugese overheden en de branche-organisaties. 

2. Ik heb een reis geboekt. Kan ik deze annuleren?

Is er binnen twee weken voor vertrek sprake van een inreisverbod voor Portugal of Spanje dan ontvangt u de exacte waarde van de (aan)betaling voor uw geboekte reis als tegoed in de vorm van het zgn. ‘SGR Corona Voucher‘ voor deze of een van de andere Ardanza rondreizen in Spanje en Portugal. 

Vertrekt u na 30 juni 2020? Wanneer u een reis bij Ardanza heeft geboekt met vertrek na 30 juni 2020: Zolang Ardanza de reis kan uitvoeren zoals u dat van ons mag verwachten, gaat uw reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de lokale autoriteiten.

Wilt u uw reis met vertrek na 31 juli nu al annuleren? Dat kan altijd, maar dan zijn we genoodzaakt onze annuleringsvoorwaarden aan te houden.

Mocht de situatie voor reizen die na 31 juli vertrekken veranderen, dan nemen wij uiteraard contact met u op.

3. Ik heb mijn reis eerder zelf geannuleerd, kan ik alsnog een Corona voucher krijgen?

De Corona vouchers worden alleen uitgereikt voor reizen die niet eerder door de reiziger zelf zijn geannuleerd.

4. Moet ik binnen het jaar van uitgifte van de voucher op reis gaan?

Nee, u hoeft niet op reis binnen het jaar van uitgifte. Wel dient u uw nieuwe reis te boeken voordat de voucher verloopt. De vertrekdatum mag dus na de geldigheidsdatum vallen.

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: