Reizen Spanje en Portugal & Corona

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reizen naar Spanje en Portugal en het Corona virus

Laatste update: 22 juli 2021

Reizen naar Spanje en Portugal in 2021

Op de websites van het ministerie van Buitenlandse zaken vindt u actuele informatie over reizen naar Spanje en voor reizen naar Portugal en welke testen u moet doen wanneer u naar een van deze twee landen reist.

Boek zorgeloos uw rondreis naar Spanje of Portugal

  • Kosteloos omboeken bij negatief reisadvies (code oranje of rood)
  • Zekerheid met SGR garantieregeling
  • Uw overnachtingen in kleinschalige accommodaties
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
  • Repatriëringsgarantie als uw ook uw vlucht bij Ardanza heeft geboekt
  • Ondersteuning ter plekke van onze lokale vertegenwoordigers en accommodaties
  • Omdat Ardanza een standplaats heeft in Spanje zijn we daarnaast goed op de hoogte van het laatste nieuws en de situatie ter plekke en kunnen u deskundig adviseren en ondersteunen.

Gratis coronatest 

Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een coronabewijs nodig. U komt aan een coronabewijs als u volledig gevaccineerd bent. Of kunt aantonen dat u corona had. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. Lees er hier meer over

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ardanza Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de SGR, dat geeft extra zekerheid. Zo is uw voucher of (aan) betaling gegarandeerd door de SGR.

U hebt uw reis geboekt en er is nog altijd, of opnieuw een negatief reisadvies?

Geldt er 15 dagen voor vertrek alsnog of opnieuw code oranje of een negatief reisadvies van de Nederlandse overheid dan bieden we u de mogelijkheid om uw rondreis om te boeken naar een latere datum. De nieuwe datum moet vallen binnen een jaar na de oorspronkelijk vertrekdatum. Wilt u de reis niet omboeken dan ontvangt u het (aan)betaalde bedrag retour.

Tijdens uw reis of verblijf in Spanje en Portugal

Ook tijdens uw reis bent u verzekerd van goede en betrouwbare ondersteuning. Wij zijn altijd bereikbaar mocht dit nodig zijn. U ontvangt bij uw reisbescheiden uitgebreide informatie over bereikbaarheid en wat te doen in het geval van een probleem. Mocht er tijdens uw reis een reisbeperking worden opgelegd, dan passen wij het reisschema graag in overleg met u aan, en indien nodig, zorgen wij ervoor dat u snel naar huis toe kunt.

Ardanza staat voor u klaar voor hulp en bijstand, bijvoorbeeld in geval van een repatriëring. De lijnen zijn kort bij onze kleinschalige organisatie, u wordt snel geholpen en hebt een vertrouwd en zeker aanspreekpunt tijdens de gehele reis.

De accommodaties waar u verblijft zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, hygiëne en ligging en voldoen aan de landelijk geldende corona-maatregelen.

Goed verzekerd op reis

Ardanza adviseert u een goede annuleringsverzekering af te sluiten voor het geval er iets gebeurt waardoor u niet op reis kunt. Ardanza is tussenpersoon voor de Europeesche, en u kunt eenvoudig hier uw reis-en of annuleringsverzekering afsluiten. De Europeesche biedt een standaard-, en een Allrisk-annuleringsverzekering aan met een uitgebreidere dekking. Op de pagina Q&A voor de  reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche ziet u veelgestelde vragen over het Corona virus en de verzekeringen van de Europeesche.

Uw Ardanza SGR Corona voucher

De SGR Corona voucher die u van Ardanza heeft ontvangen omdat wij uw reis moesten annuleren is een jaar geldig. U kunt deze gebruiken voor een nieuwe reis later dit jaar, of in 2022.  Wel dient u deze nieuwe reis te boeken voordat de voucher verloopt. Mocht u op de datum dat de voucher verloopt nog geen nieuwe reis geboekt hebben dan betaalt Ardanza u de waarde van het voucher terug. 

Hebt u nog vragen? bel ons!

Ardanza is bereikbaar tijdens kantooruren van 10:00 – 18:00 uur op +31 (0)35 691 22 75  (u wordt dan kosteloos doorgeschakeld naar Anne en Arco in Spanje) maar bij dringende vragen natuurlijk ook mobiel of per whatsApp: +31 (0)6 278 63 776.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: