Rondreizen Spanje en Portugal & Corona

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reizen met Ardanza naar Spanje en Portugal

Laatste update: 18 mei 2022

Boek zorgeloos uw rondreis naar Spanje of Portugal 

Met Ardanza kunt u zorgeloos op reis naar Spanje en Portugal. Beide landen hebben inmiddels ‘Groen licht’  – De kleurcode van het reisadvies voor Spanje en Portugal van het Ministerie van Buitenlandse zaken is groen. Uw overnachtingen zijn daarnaast geregeld in verzorgde, kleinschalige locaties buiten het massatoerisme. En omdat Ardanza een standplaats heeft in Spanje zijn we goed op de hoogte van het laatste nieuws en de situatie ter plekke en kunnen u deskundig adviseren en ondersteunen.

 • Wanneer een kleurcode van een land verandert van groen of geel naar oranje kunt u uw reis direct omboeken of kiezen voor een reisvoucher geldig tot een jaar na uitgifte
 • Bij het omboeken van uw reis brengt Ardanza alleen de eventuele meerkosten in rekening
 • Zekerheid met SGR garantieregeling
 • Ardanza Reizen is tussenpersoon voor de Europeesche, en u kunt eenvoudig via onze website uw reis-en of annuleringsverzekering afsluiten
 • Uw overnachtingen zijn in kleinschalige accommodaties
 • Wij zijn 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Repatriëringsgarantie bij de Fly&Drive arrangementen
 • Ondersteuning ter plekke van onze lokale contcatpersonen

Coronamaatregelen

Op de websites van het ministerie van Buitenlandse zaken van Nederland vindt u de meest actuele informatie over reizen naar Spanje en voor reizen naar Portugal en welke documenten u mee moet nemen wanneer u naar en vanaf een van deze twee landen reist. Kijk hier wanneer u heen en weer reist tussen Belgie en Spanje reist en weer terug en tussen Belgie en Portugal.

Verplichte reisdocumenten 

  1. Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een Coronabewijs (COVID Digital EU Certificate (EU DCC) of EU Equivalent) nodig. Deze zijn:
   – Een bewijs van volledige vaccinatie waarbij de laatste dosis minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen voor vertrek is gezet.
   – Of: Een NAAT(PCR)-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of een antigeentest van maximaal 24 uur oud bij aankomst, opgesteld in het Spaans, Engels, Frans of Duits of voorzien van een officiële vertaling in een van deze talen.
   – Of: Een herstelbewijs afgegeven minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test en maximaal 180 dagen.
   Via deze link van de Spain Travel Health kunt u checken of uw EU DCC of gelijkwaardig geldig is om te reizen
  2. Gezondheidsverklaring Spanje: Alhoewel dit formulier vanaf 6 april 2022 niet verplicht meer is wanneer u een Coronabewijs heeft wordt er hier en daar nog wel om gevraagd. Het handigste is om het voor de zekerheid voorlopig nog in te vullen. U kunt zich registeren via deze link: www.spth.gob.es – dit moet uiterlijk 72 uur voor vertrek. U ontvangt dan een QR code die u moet kunnen tonen op de luchthaven (als print of op uw mobiel).
  3. Voor reizen naar Portugal geldt vanaf februari 2022 een verplichte ‘Passenger Locator card’ U kunt zich registeren via deze link: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card 
  4. Voor het reizen terug naar Nederland moet u een gezondheidsverklaring invullen en bij het boarden kunnen tonen, een print of op uw mobiel

  Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten. 

  Goed voorbereid terug naar Nederland

  Kijk op de pagina van de Rijksoverheid waar u rekening mee moet houden wanneer u van Spanje of Portugal terugreist naar Nederland. 

  Goed voorbereid terug naar België

  U vindt alle informatie over reizen naar België op www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ 

Goed verzekerd op reis

Ardanza adviseert een goede reis – en annuleringsverzekering af te sluiten. Ardanza Reizen is tussenpersoon voor de Europeesche, en u kunt eenvoudig via onze website uw reis-en of annuleringsverzekering afsluiten. De Europeesche biedt een standaard-, en een Allrisk-annuleringsverzekering aan met een uitgebreidere dekking. Op de pagina Q&A voor de  reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche ziet u veelgestelde vragen over het Corona virus en de verzekeringen van de Europeesche.
NB: Helaas kunnen we deze verzekeringen niet verzorgen voor reizigers woonachtig in België.

Andere reisverzekeraars

Op de website van Reisadvies.nu vindt u een overzicht van reisverzekeraars met goede dekking. Denk aan verzekering bij een oranje reisadvies, repatriëring, een positieve test voor vertrek of verlengd verblijf. Controleer altijd zelf of een verzekering al dan niet dekking biedt in uw specifieke geval en voor uw reisplannen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ardanza Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de SGR, dat geeft extra zekerheid. Zo is uw voucher of (aan) betaling gegarandeerd door de SGR.

Tijdens uw reis of verblijf in Spanje en Portugal

Ook tijdens uw reis bent u verzekerd van goede en betrouwbare ondersteuning. Wij zijn altijd bereikbaar mocht dit nodig zijn. U ontvangt bij uw reisbescheiden uitgebreide informatie over bereikbaarheid en wat te doen in het geval van een probleem. Mocht er tijdens uw reis een reisbeperking worden opgelegd, dan passen wij het reisschema graag in overleg met u aan, en indien nodig, zorgen wij ervoor dat u snel naar huis toe kunt.

Ardanza staat voor u klaar voor hulp en bijstand, bijvoorbeeld in geval van een repatriëring. De lijnen zijn kort bij onze kleinschalige organisatie, u wordt snel geholpen en hebt een vertrouwd en zeker aanspreekpunt tijdens de gehele reis.

De accommodaties waar u verblijft zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, hygiëne en ligging en voldoen aan de landelijk geldende corona-maatregelen.

Hebt u nog vragen? bel ons!

Ardanza is bereikbaar tijdens kantooruren van 10:00 – 18:00 uur op +31 (0)35 691 22 75  (u wordt dan kosteloos doorgeschakeld naar Anne en Arco in Spanje) maar bij dringende vragen natuurlijk ook mobiel of per whatsApp: +31 (0)6 278 63 776.

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: