Corona

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reizen in tijden van Corona

Laatste update: 18 mei 2022

 

Zorg dat u goed voorbereid op reis naar Spanje en Portugal gaat. Om te reizen naar deze twee landen hebt u aanvullende documenten nodig.

Hieronder vindt u alle benodigde informatie en websites overzichtelijk op een rijtje.

Naar Spanje of Portugal reizen vanuit Nederland

Op de websites van het ministerie van Buitenlandse zaken van Nederland vindt u de meest actuele informatie over Reizen naar Spanje en voor Reizen naar Portugal en welke documenten u mee moet nemen wanneer u naar en vanaf een van deze twee landen reist.

Naar Spanje of Portugal reizen vanuit België

Op de websites van het ministerie van Buitenlandse zaken van België vindt u de meest actuele informatie over reizen tussen Belgie en Spanje en tussen Belgie en Portugal.

Verplichte reisdocumenten 

 1. Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een Coronabewijs (COVID Digital EU Certificate (EU DCC) of EU Equivalent) nodig. Deze zijn:
  – Een bewijs van volledige vaccinatie waarbij de laatste dosis minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen voor vertrek is gezet.
  – Of: Een NAAT(PCR)-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of een antigeentest van maximaal 24 uur oud bij aankomst, opgesteld in het Spaans, Engels, Frans of Duits of voorzien van een officiële vertaling in een van deze talen.
  – Of: Een herstelbewijs afgegeven minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test en maximaal 180 dagen.
  Via deze link van de Spain Travel Health kunt u checken of uw EU DCC of gelijkwaardig geldig is om te reizen
 2. Wanneer u niet in het bezit bent van een geldig COVID Digital EU Certificate moet u voor het reizen naar Spanje een Gezondheidsverklaring invullen. U kunt zich registeren via deze link: www.spth.gob.es – dit moet uiterlijk 72 uur voor vertrek. U ontvangt dan een QR code die u moet kunnen tonen op de luchthaven (als print of op uw mobiel).
 3. Voor reizen naar Portugal geldt vanaf februari 2022 een verplichte ‘Passenger Locator card’ U kunt zich registeren via deze link: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card 
 4. Voor het reizen terug naar Nederland moet u een gezondheidsverklaring invullen en bij het boarden kunnen tonen, een print of op uw mobiel

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste en geldige inreis- en/of vaccinatiedocumenten. 

Goed voorbereid terug naar Nederland

Kijk op de pagina van de Rijksoverheid waar u rekening mee moet houden wanneer u van Spanje of Portugal terugreist naar Nederland. 

Goed voorbereid terug naar België

U vindt alle informatie over reizen naar België op www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ 

Goed verzekerd op reis

Kijk hier voor meer informatie over reis- en annuleringsverzekeringen 

Informatie over uw vluchten

Alle informatie over uw vluchten, inchecken, gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, reisvoorwaarden, laatste updates en bagageregels kunt u vinden op de websites van de maatschappij waarmee u vliegt:

Hebt u nog vragen? bel ons!

Ardanza is bereikbaar tijdens kantooruren van 10:00 – 18:00 uur op +31 (0)35 691 22 75  (u wordt dan kosteloos doorgeschakeld naar Anne en Arco in Spanje) maar bij dringende vragen natuurlijk ook mobiel of per whatsApp: +31 (0)6 278 63 776.

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: