Algemene informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Algemene informatie groepsreis Catalonië

Excursies

Bij deze reis zijn de meeste excursies op de reisdagen in de reissom inbegrepen. Andere bezienswaardigheden kunt u prima zelf bezoeken. Tijdens elke reisdag kunt u er altijd op uit trekken om in uw eigen tempo en naar eigen inzicht uw dag in te vullen. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om (eventueel samen met anderen) een gids in te huren. De entreegelden en excursies op de vrije dagen zijn uiteraard niet in de reissom inbegrepen, omdat u altijd de vrijheid hebt om deze dagen geheel naar eigen keuze in te vullen.

Uitgaven tijdens de reis

Bij de reissom is aangegeven welke kosten bij de reis zijn inbegrepen. Voor de overige uitgaven – zoals maaltijden, entreegelden en facultatieve excursies – kunt u er vanuit gaan dat de prijzen vergelijkbaar zijn met het Nederlandse prijsniveau.

Accommodatie en hotels

We overnachten in zorgvuldig geselecteerde charmante, kleine hotels die allemaal hun eigen karakter hebben. De één heeft een schitterende ligging, de ander een prachtige inrichting, bijzondere geschiedenis, vermaard restaurant of speciale voorzieningen. U verblijft steeds drie nachten op één plek (op één hotel na, waar het verblijf twee nachten duurt), zodat u op uw gemak uw koffer kunt uitpakken.

Vervoer naar en in Spanje

Naar keuze kunt u naar Barcelona reizen per vliegtuig, trein of bus. Reizigers die met de trein of bus reizen, vertrekken één dag eerder en komen één dag later terug dan zij die met het vliegtuig reizen.

Vliegtuig

Ardanza regelt een vlucht voor u met één van de lijndiensten van de KLM,, Transavia, Vueling of een vergelijkbare vlucht van Amsterdam naar Barcelona. De vlucht duurt ongeveer 2 uur. Aangekomen op het vliegveld El Prat wordt u opgewacht door de reisbegeleider en begeleid naar uw hotel in het hartje van de stad.

Trein

Via de NS wordt voor u een plaats in de (slaap) trein gereserveerd naar Barcelona. U kunt opstappen op ieder gewenst treinstation in Nederland. De totale reis per trein duurt ongeveer 20 uur en u arriveert omstreeks 09.00 uur in de ochtend in Barcelona. U wordt van het station opgehaald of neemt een taxi naar uw hotel in het hartje van de stad.

Bus

Er zijn diverse busmaatschappijen die pendeldiensten van en naar Spanje verzorgen. Ardanza regelt een comfortabele plaats voor u met één ervan. Er zijn diverse opstap plaatsen in Nederland, meestal in een aantal grote steden. De rit duurt ongeveer 18 uur. U arriveert in de ochtend in Barcelona. U wordt van het station opgehaald of u neemt een taxi naar uw hotel in het hartje van de stad. Reizigers die kiezen voor deze vorm van vervoer van en naar Spanje krijgen een korting op de totale reissom.

Vervoer in Spanje

Uw vervoer is van tevoren geregeld. We reizen met een kleine, luxe, rookvrije touringcar, voorzien van airconditioning. Op de langere trajecten wordt er uiteraard gestopt om de benen te strekken of iets te nuttigen. Ook is er altijd wel gelegenheid om te stoppen om een mooi plaatje te schieten.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: