Dag 4 tot 6: De Costa Brava
   

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis 15 dagen Catalonië

Dag 4

De Montserrat, waarvan de hoogste top 1236 meter is, is de locatie van het heiligste oord van Catalonië, het Klooster van Montserrat dat al in de 9e eeuw vermeld werd. Het Klooster is omgeven door kapellen en kluizenaars-grotten en de basiliek herbergt De Zwarte Madonna, schutspatrones van Catalonië en al eeuwenlang hét onderwerp van pelgrimages. Na een uitgebreid bezoek aan het Klooster en haar omgeving reizen we naar de kust, via de groene heuvels van het natuurpark Montseny (door Unesco uitgeroepen tot natuurreservaat). De bosrijke heuvels vormen een heerlijk wandelgebied, de bomen een spectaculair schouwspel in de herfst.

In Tamaríu, een pitoresk vissersdorpje gelegen aan een fraaie baai aan de Costa Brava, verblijven we drie nachten in een sfeervol en comfortabel familiehotel pal aan zee. In het voor- en naseizoen liggen hier nog steeds meer bootjes op het strand dan badgasten.

Dag 5

Vrije besteding: Vandaag kunt u lekker op uw gemak bijkomen van de indrukken van de eerste dagen. U kunt er een dagje strand van maken, of heerlijk wandelen langs de kust. Of één van de naburige dorpjes bezoeken. Voor de liefhebbers: Er zijn in deze omgeving mogelijkheden om te duiken of snorkelen op een aantal uitstekende duiklocaties.

Dag 6

Vanuit Tamaríu rijden we landinwaarts en bezoeken we in Figueres het Teatre-Museu Dalí, de erehal  van de surrealistische kunsternaar. Dalí kocht het verwoeste teatre Municipal en opende daar in 1974 zijn museum met de opvallende glazen koepel. Het museum vormt op zich al een surrealistisch object en de inhoud laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Het biedt een overzicht van de verschillende stadia (impressionisme, kubisme, futurisme) in de artistieke ontwikkeling van Dalí. Onderweg komen we langs het 8e eeuwse Monestir Sant Pere de Rodes, een indrukwekkende ruïne op de top van een heuvel. ‘s Middags reizen we vanuit Figueres naar het schilderachtige vissersdorpje Cadaqués, alleen te bereiken via een lange bochtige weg door de heuvels van het schiereiland Cap de Creus. De witte huizen en de steile straatjes geven het dorp een mediterrane uitstraling. Aan het einde van de 19de eeuw raakte het dorp in trek bij de Catalaanse en Franse ‘beau monde’. Kunstenaars zoals Andrés Segovia, Albéniz, Rusínyol en Picasso brachten hier de zomers door. In het naastgelegen dorpje Port Lligat kocht Salvador Dalí een huis, waar hij tot 1982 gewoond heeft. Dit huis, wat hij verbouwde tot woonhuis – atelier is nu een museum. De liefhebbers kunnen hier een kijkje nemen.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: