Dag 9 tot 11: Pyreneën
   

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis 15 dagen Catalonië

Dag 9

We reizen richting de Pyreneeën. In de ochtend maakt u een spannende tocht per tandradtrein naar het op 1967 meter gelegen bedevaartsoord Sanctuari de Nuriá. De rit is een ongekende ervaring en voert langs duizelingwekkende afgronden, over riviertjes, door tunnels. De vergezichten zijn imponerend. Naast het spoor kunt u af en toe het pad zien, waar pelgrims eeuwenlang gelopen hebben. naar beneden kunt u kiezen om een gedeelte te lopen of per trein te gaan. Het Sanctuari de Nuriá bestaat oorspronkelijk al sinds de 12e eeuw, maar het kloostercomplex is nu gerenoveerd tot luxe hotel en de oude eetzalen zijn nu een zelfbedieningsretaurant. Het gebied er omheen is een populair skigebied. Na dit bezoek reizen we nog een paar uur een prachtige route door het hooggebergte. Onze eindstop vandaag is Artíes, waar u verwelkomd wordt in een schitterend gelegen Parador midden in de bergen. Dit hotel is van alle moderne gemakken voorzien. Het heeft prachtige kamers met een weids uitzicht.

Dag 10

Deze dag zijn excursies in het nationale park  Aigüestortes i Estany de Sant Maurici gepland. Dit Nationaal Park  is absoluut een bezoek waard. Het prachtige gebied dankt zijn naam o.a. aan de ‘kronkelende wateren’ (Aigüestortes): de talloze  bergbeekjes, watervallen, meren en moerassen. Per jeep kunt u het park inrijden en daarna eventueel kiezen voor een lichte of middelzware wandeling. La Seu d’Urgell: Bij minder goed weer is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld La Seu d’Urgell te bezoeken. De hoofdstad van de nabij gelegen regio Alt Urgell. De stad is genoemd naar de indrukwekkende kathedraal (La Seu) en heeft altijd een tweeledige functie gehad; als bisschopszetel en handelscentrum.

Dag 11

Vrije besteding: De regio biedt dramatische vergezichten en aantrekkelijke dorpjes in de valleien, met prachtige romaanse kerkjes. In overleg met uw reisbegeleider kunnen er een aantal excursies in dit gebied worden georganiseerd, bijvoorbeeld routes langs de Romaanse kerken in deze omgeving of bezoek aan de bronnen en romeinse baden in Artíes. Verder zijn er diverse wandelroutes uitgestippeld en kunt u ook per jeep dit gebied verkennen. De rivier de Noguera Pallaresa werd ooit gebruikt om boomstammen van boven in de Pyreneëen naar de zagerijen beneden in La Pobla de Segur te brengen en biedt nu uitstekende mogelijkheden op het gebied van rafting en kanoën. Het is hierom in heel Spanje befaamd.


 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: