Dag 1 tot 3: Sevilla
   

Sprankelende hoofdstad

Uw reis begint natuurlijk in Sevilla. Hier kunt u op uw gemak al het moois verkennen wat deze stad te bieden heeft.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis Andalusië

Dag 1. Aankomst in Sevilla

Deze 15 daagse groepsreis begint in de romantische en bruisende hoofdstad van Andalusië, Sevilla. Sevilla is wereldwijd bekend om zijn historische, culturele en monumentale rijkdom. Midden in het centrum vindt u het symbool van deze stad, de moorse minaret de Giralda. Van bovenaf heeft u een schitterend uitzicht over de kathedraal en de stad. Binnenin de kathedraal vindt u het graf van Columbus en de patio de los Naranjos, in het voorjaar zich badend in de geur van sinaasappelbloesem. Na aankomst in de stad en kennismaking met de groep en uw reisbegeleider kunt u de rest van de middag en avond besteden aan een eerste verkenning van deze stad en in de middeleeuwse wijken Santa Cruz of Triana genieten van tapas en flamencomuziek.

U overnacht de eerste 3 nachten van deze rondreis in een kleinschalig en charmant hotel in het historisch centrum van de stad,  gelegen nabij alle belangrijkste bezienswaardigheden.

Dag 2. De hoogtepunten van Sevilla

Vandaag bezoekt u onder begeleiding van een gids de hoogtepunten van deze stad. Natuurlijk de kathedraal, één van de grootste ter wereld, waar Columbus zijn laatste rustplaats heeft gevonden. De eeuwenoude Moorse minaret la Giralda maakt nu deel uit van deze kathedraal. Hiernaast gelegen is het Moorse paleis het Alcázar met haar prachtige Azulejos. U krijgt voldoende informatie mee om ‘s middags op eigen houtje de vele overige bezienswaardigheden van dit culturele hart van Andalusië te bezoeken. ‘s Avond kunt u tot in de late uurtjes genieten van de Spaanse gastvrijheid, de heerlijke gerechten van deze streek en muziek optredens in flamenco tabernas.

Dag 3. Vrije besteding

Vandaag kunt u de hele dag zelf op stap in Sevilla, u kunt bijvoorbeeld naar het prachtige park María Luisa of de nabijgelegen indrukwekkende Tabaksfabriek, bekend van de opera Carmen. Het Plaza de España en ook het klooster Las Monjas Descalzos zijn een bezoek meer dan waard. Verder kunt u een boottocht maken over de rivier Guadalquivir, deze naam is afgeleid van het arabische Wadi-el-Kebir, hetgeen Grote Rivier betekent. U kunt ook lekker ronddwalen door de nauwe straatjes van de zigeunerwijk Triana of de Barrio de Santa Cruz, met haar schaduwrijke terrasjes.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: