Dag 4 en 5: Ronda
   

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis Andalusië

Dag 4. Parque Nacional Grazalema en Arcos de la Frontera

Vandaag reist u via het witte stadje Arcos de la Frontera naar het natuurpark Grazalema. Arcos de la Frontera wordt ook wel de mooiste van de “Pueblos Blancos” van Spanje genoemd. Het grootste gedeelte van de oude stad is een historisch monument. Het is even een klim naar het hoger gelegen monumentale gedeelte, maar absoluut de moeite waard. Na dit bezoek reist u door het door de Unesco uitgeroepen Biosfeer reservaat van Grazalema. U vindt in dit prachtige park unieke flora en fauna, zoals de bijzondere zilverspar, de Pinsapo. De accommodatie voor de komende 2 nachten is een fraai gelegen hotelboerderij in de Sierra de Grazalema, met comfortabele onderkomens en een restaurant waar typische gerechten bereid worden met eerlijke ingrediënten uit eigen tuin. Bij mooi weer kunt u ‘s avonds op een van de patio’s dineren. Op het landgoed zelf zijn boomgaarden met amandel- en olijfbomen, sfeervolle patio’s en een zwembad met terras. Vanuit hier kunt u mooie wandelingen maken, het dal in en genieten van de pure, schone lucht.

Dag 5. Bezoek aan Ronda

In de ochtend brengt u een bezoek aan het witte stadje Ronda, gelegen aan het indrukwekkende 100 meter diepe Tajo ravijn. Door dit ravijn had de stad eeuwenlang de reputatie een  onneembaar rovershol te zijn. Nu verbindt de “puente nuevo” het oude Arabische gedeelte met het nieuwe gedeelte. In Ronda is de oudste en een van de mooiste  Plaza del Toros – stierenvechters arena van Spanje (uit 1785) welke een interressant museum herbergt. Een bezoek meer dan waard.

Lunch: op eigen gelegenheid in Ronda.

Middag: vrije besteding. In de middag zijn er diverse excursie mogelijkheden in het park Grazalema of in de omgeving van uw hotel.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: