Dag 6 en 7: Córdoba
   

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis 15 dagen Andalusië

Dag 6. Córdoba

De gehele stad is verklaard tot werelderfgoed en natuurlijk een verplichte halte op onze route door Andalusië. In de 10de eeuw was het de hoofdstad van de west-islamitische wereld. Het was een dermate grootse stad dat hij kon concurreren met de macht en de rijkdom van het verre Bagdad. Één van de meest belangwekkende bouwwerken is de moskee, de Mezquita (uit het jaar 785). Bijna duizend zuilen ondersteunen het dak van deze voormalige Arabische gebedsplaats.

Binnen in het naastgelegen Alcázar, het Moorse regeringspaleis, vindt u prachtige tuinen met fonteinen. In de oude Joodse wijk, la Judería, met haar smalle straatjes kunt u heerlijk ronddwalen. U overnacht de komende 2 nachten in prachtig gelegen, comfortabele appartementen gelegen aan de rand van het natuurpark Sierra Subbética bij Priego de Córdoba, een dorpje tussen Granada en Córdoba in.

Dag 7. Vrije besteding

Vandaag kunt u een keuze maken uit diverse excursiemogelijkheden. Priego de Córdoba zelf is zeker een bezoek waard. Haar mooie kleine oude centrum heeft talloze historische monumenten van Moorse en Middeleeuwse origine en lijkt op een miniatuurversie van Cordoba. In het park Sierra Subbética zijn diverse cultuur en natuurroutes en diverse bijzondere dorpjes. Ook Granada en Córdoba zijn vanuit hier uitstekend te bereiken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een dagje rustig aan het zwembad bij uw appartement te verblijven.

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: