Dag 8 en 9: Sierra de Segura
   

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis 15 dagen Andalusië

Dag 8. Sierra de Segura

Op onze reis naar het park Cazorla, Las Villas en Sierra de Segura brengen we een bezoek aan het kasteel Santa Catalina die hoog boven de stad Jaén uittorend. We lunchen in Úbeda of Baeza, oude steden met veel historische, gotische monumenten. Deze tweelingsteden zijn door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

Sierra de Segura

De volledige naam van dit gebied is Cazorla, Las Villas en Sierra de Segura. Gelegen in het noordoosten van Andalusië en uitgeroepen tot Unesco biosfeer reservaat is het grootste beschermde natuurpark in Spanje en op één na grootste van Europa. Hier zijn spectaculaire landschappen, kalksteengebergte tot 2100 meter hoog, uitgestrekte bossen, kliffen, diepe ravijnen, watervallen en een unieke flora en fauna. Hier ontspringen de rivieren de Segura en de machtige Guadalquivir, die door Cordoba en Sevilla loopt en in het Doñana natuurpark in de zee uitmond. Al in het Neolioticim is dit gebied bewoond, er zijn restanten van grottekeningen gevonden bij Quesada en Segura de la Sierra. Na de Romeinen hebben ook de Moren hier hun sporen achtergelaten in de vorm van kastelen en forten. In de geisoleerde uithoeken van de Sierra de Segura liggen vele authentieke  – soms verlaten – dorpjes met traditionele architectuur. Een van de historisch belangrijke vestigingen is Segura de la Sierra. Gelegen tegen een steile berghelling met een moors kasteel tronend op de top. Vanuit hier hebt u prachtige vergezichten op de vallei en de hoge bergen rondom, waaronder “El Yelmo” met haar indrukwekkende top van 1807 meter. In het dorpje Segura dela Sierra, waar je een gastvrij verblijf wacht, zijn diverse voorzieningen. In het park zijn veel wandelroutes uitgezet.

Úbeda en Baeza

Aan de rand van dit natuurpark liggen te midden van glooiende olijvengaarden, de tweelingsteden Úbeda en Baeza, uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco. Deze kleine steden kenmerken zich door hun renaissance bouwstijl. Rondom de vele pleinen met fonteinen liggen de statige, monumentale kerken, paleizen en herenhuizen. In deze steden heeft zich na de herovering op de Moren in (Baeza in 1227 en Úbeda in 1234) veel adel gevestigd, en zij brachten geld, kennis en aanzien. Baeza had van 1542 tot 1824 een universiteit. In het pand is nu een middelbare school. Het Plaza Várquez de Molina in Úbeda stamt uit de hoogtijdagen van de renaissance en is een van de mooiste pleinen van Spanje. Het is heerlijk slenteren door de oude centra met hun rijke cultuur, kloosters, musea en kerken.

U verblijft hier in het kleine, afgelegen bergdorpje Segura de la Sierra, met haar imposante Moorse kasteel hoog uittorend boven het dal. U overnacht in sfeervolle appartementen.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: