Overige info

Reisbescheiden

Circa twee weken voor vertrek ontvangt u uitgebreide reisbescheiden. Hierin treft u o.a. een uitgebreide beschrijving van de route; informatie over de regio, de steden en bezienswaardigheden die u tijdens de reis bezoekt of die u zelf kunt bezoeken.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Groepsreis 15 dagen Andalusië

Excursies

Excursies en entreegelden

Bij deze reis zijn de meeste excursies op de reisdagen in de reissom inbegrepen. (een uitgebreid overzicht ontvangt u na aanvraag van deze reis) Andere bezienswaardigheden kunt u prima zelf bezoeken. Tijdens elke reisdag kunt u er altijd op uit trekken om in uw eigen tempo en naar eigen inzicht uw dag in te vullen. Daarnaast is er vaak de mogelijkheid om (eventueel samen met anderen) een gids in te huren. De entreegelden en excursies op de vrije dagen zijn uiteraard niet in de reissom inbegrepen, omdat u altijd de vrijheid hebt om deze dagen geheel naar eigen keuze in te vullen.

Uitgaven tijdens de reis

Bij de reissom is aangegeven welke kosten bij de reis zijn inbegrepen. Voor de overige uitgaven – zoals maaltijden, entreegelden en facultatieve excursies – kunt u er vanuit gaan dat de prijzen vergelijkbaar zijn met het Nederlandse prijsniveau.

Accommodatie en hotels

U overnacht in zorgvuldig geselecteerde charmante, kleine hotels of appartementen, die allemaal hun eigen karakter hebben en een afspeigeling zijn van het gebied waardoor u reist. De één heeft een schitterende ligging, de ander een prachtige inrichting, bijzondere geschiedenis, vermaard restaurant of speciale voorzieningen. U verblijft 2 of 3 nachten op één plek.  Deze groepsreis begint en eindigt met 3 overnachtingen, op alle overige accommodaties verblijft u 2 nachten, een ontspannen tempo dus.

Informatie voor vertrek

Hieronder krijgt u informatie over een aantal zaken waar u mee te maken krijgt bij het voorbereiden van uw reis.

1. Reisdocumentatie: U ontvangt ongeveer twee weken voor vertrek een uitgebreide documentatiemap zodat u goed geïnformeerd op reis gaat. Deze documentatiemap bevat belangrijke informatie en is daarom een onderdeel van de reisovereenkomst. Hierin treft u o.a. een uitgebreide beschrijving van de reisroute; informatie over de regio, de steden en bezienswaardigheden die we tijdens de groepsreis bezoeken of die u zelf kunt bezoeken.

2. Vliegtickets: In principe krijgt u ongeveer twee weken voor vertrek uw vliegtickets thuis gestuurd. Boekt u binnen 6 weken voor vertrek dan is het mogelijk dat uw vliegtickets voor u klaarliggen op Schiphol. Natuurlijk wordt u daar tijdig over geïnformeerd.

3. Luchtvaartmaatschappijen: Ardanza Reizen BV maakt gebruik van de grote, Nederlandse en Spaanse luchtvaartmaatschappijen. Er wordt gevlogen met lijndiensten. De vliegtijd naar en van Sevilla bedraagt ongeveer 3 uur.

4. Informatie voor achterblijvers: Bij uw documentatiemap krijgt u een lijst van alle adressen en telefoonnummers waar u tijdens de reis te bereiken bent. Deze kunt u thuis laten voor de achterblijvers zodat zij u indien nodig kunnen bereiken.

5. Reisdocumenten Als u de Nederlandse nationaliteit hebt, hebt u voor Spanje een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig.

6. Gezondheid Voor Spanje worden geen vaccinaties aangeraden. Dit houdt echter niet in dat de hygiënische omstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden, hoewel het wel drinkbaar is, valt over de smaak zeker in de grote steden veel te zeggen. U kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

7. Vervoer naar en in Spanje: Vervoer naar Spanje: Ardanza regelt een vlucht voor u met één van de lijndiensten van de Iberia, Vueling of Transavia of een vergelijkbare vlucht van Amsterdam naar Sevilla. De vlucht duurt ongeveer 3 uur, indien rechtstreeks gevlogen kan worden, of 4,5 uur, inclusief een stop in Barcelona of Madrid. Aangekomen op het vliegveld wordt u opgewacht door de reisbegeleider en begeleid naar uw hotel in het hartje van de stad.
In Spanje reist u met een kleine, luxe, rookvrije touringcar, voorzien van airconditioning.  Op de langere trajecten wordt er gestopt om de benen te strekken of iets te nuttigen. Ook is er altijd wel gelegenheid om te stoppen om een mooi plaatje te schieten.

Deze 15 daagse groepsreis Andalusië aanvragen? Naar het aanvraagformulier

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: