Actief Ronda

Reissom vanaf
€ 1.095 per persoon

Incl. Retourvluchten, incl. luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen in de luxe Suite, incl. ontbijt. Wijn & Tapas bij aankomst, bezoek aan Bodega in de omgeving en een keuze uit Flamenco workshop van 2 maal 1,5 uur. Huurauto cat. BB: Peugeot 207 of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthavenafleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursieinformatie en boekingskosten.

*Reissom is gebaseerd op 2 personen en onder voorbehoud van beschikbaarheid en reisdagen.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Actief in het hart van Andalusië!

Fly&Drive 8 dagen. Actieve week met Flamenco-workshops, Jeepexcursie, Fietsen, Via Verde, wandeling Caminito del Rey

– Ook perfect geschikt met de kids! –

U verblijft tijdens dit  individuele Fly&Drive arrangement in de spectaculaire Sierra de Grazalema bij Ronda.  Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, imponerende bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en zeldzame zilversparren. Een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Witte bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma, El Bosque. Vanuit hier regelt Ardanza in overleg met u diverse activiteiten.

Wandelen, Flamenco workshop, Caminito del Rey, Via Verde de la Sierra & Jeep-excursie

Bij dit arrangement is een Flamenco workshop inbegrepen van 2 maal 1,5 uur in Ronda en een bezoek aan een van de exclusieve bodega’s in de omgeving. Daarnaast regelt Ardanza desgewenst in overleg met u onderstaande activiteiten op Maat. (Niet bij de reissom inbegrepen.)

De omgeving leent zich voor zeer uiteenlopende activiteiten: wandelen, fietsen,  canyoning, kanoeën, mountain-biken, birdwtchen, jeep-excursies naar het Tajo-ravijn, door de berggebieden, langs meertjes en rivieren, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ook kunt u vanuit deze basis het spectaculaire wandelpad “El Caminito del Rey’ lopen – de start is op circa een uur rijden van Ronda.

Een van de mooiste Via Verde’s van Spanje is de spoorlijn van Olvera naar Puerto Serrano waar u kunt fietsen, ook op een uurtje rijden van Ronda. Ardanza regelt fietshuur in overleg met u.
Uiteraard doet Ardanza u graag een voorstel voor een verlenging of een reis op maat.

Uw accommodatie: hotel of appartement

Dit arrangement kan naar keuze geboekt worden in combinatie met een verblijf in een bergdorpje op een kleinschalige complex met huisjes met 1 of twee slaapkamers, gelegen in een mooie tuin met zwembad,  eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien. Of kies voor een verblijf op deze gastvrije Cortijo met 9 gastenkamers met terras. Hier wordt ‘s avonds voor de gasten gekookt (behalve zondag). Of kies voor een luxere variant met een verblijf op een prachtig en uniek gelegen bed en breakfast resort met privé vakantiehuisjes.

Alle drie locaties vormen een ideale basis in het hart van Andalucia, op 15 minuten van het witte stadje Ronda. Haar spectaculaire ligging bovenop een ravijn, haar isolement en legendarische rol als rovershol, maakten de stad in de 19de eeuw tot een soort pelgrimsoord voor romantische zielen. Maar Ronda staat vooral bekend voor zijn mooie Plaza de Toros, één van de oudste arena’s van Spanje en de bakermat van het stierenvechten. Talrijke filmopnamen hadden hier dan ook plaats. In de directe omgeving vindt u de natuurparken Grazalema en de Sierra de las Nieves en de Serrania de Ronda, Dit is het gebied van de Pueblos Blancos (wite dorpen). De kust met het mondaine Puerto Banús (Marbella) ligt op een half uurtje. Wanneer uw vakantie in het teken staat van actief ontdekken en beleven in combinatie met ontspannen genieten van de prachtige omgeving dan wordt dit een onvergetelijke week!

Activiteiten en Excursiemogelijkheden

Flamencoworkshop

Altijd al willen kennismaken met de beginselen van de Flamenco dans? In overleg met u wordt er een Flamencoworkshop van twee maal circa 1,5 uur in Ronda georganiseerd. Afhankelijk van uw gezelschap en de opties te plekke is dit een privé workshop of sluit u aan bij een (internationaal) groepje van uw niveau. Deze workshop is inbegrepen in dit arrangement.

Bezoek wijnbodega’s

In de omgeving van Ronda worden uitstekende wijnen geproduceerd. Ardanza laat u graag kennis maken met een van de exclusieve en prachtig gelegen bodega’s voor een wijnproeverij. Dit bezoek is inbegrepen in dit arrangement.

Jeepexcursie

De schitterende en afwisselde berggebieden in de omgeving van Ronda lenen zich uitstekend om per jeep te verkennen. Ardanza regelt graag een onvergetelijke dag voor u! Kies in overleg voor een tocht van een paar uur tot een dagexcursie, inclusief picknick. Een paar voorbeelden: Birdwatchen, een tocht naar rivieren en meertjes om te zwemmen, Fotografie-routes, jeep-excursie in combinatie met wandelen in afgelegen natuurgebieden waar u oog in oog staat met steenbokken en andere fauna van dit gebied of een tocht langs de exclusieve bodega’s van Ronda. U gaat op pad met een enthousiaste Nederlands-talige gids/chauffeur (ook bekwaam fotograaf) die deze omgeving kent als zijn broekzak!

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een spectaculair, 3 km lang wandelpad dat loopt van Álora in Málaga naar Campillos door de El Chorro-kloof, op 100 meter boven de rivier. Het vervallen pad is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd en eind maart 2015 opengesteld voor bezoek. Een wandeling dient van te voren gereserveerd te worden.
Openingstijden: El Caminito del Rey is geopend van dinsdag t/m zondag. Tussen 1 november en 31 maart is het wandelpad geopend van 10.00 tot 14.00 uur.
Tussen 1 april en 31 oktober is het wandelpad geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. El Caminito del Rey is gesloten als er windsnelheden zijn van meer dan 35 kilometer per uur, dit vanwege de veiligheid. Meer info en reserveren: www.caminitodelrey.info
Ardanza kan mogelijk tickets voor u reserveren mocht het via bovenstaande website niet lukken.

Fietsen over de Via Verde de la Sierra

De omgeving van de Vía Verde de la Sierra bestaat uit flinke heuvels, tot zo’n 600 meter hoogte. In de verte zijn de uitlopers van hogere bergen zichtbaar. Graanvelden en olijfboomgaarden bepalen de kleur van het landschap. deze Vía Verde loopt daar zo goed als plat doorheen, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. De aanwezigheid van de riviertjes Guadalporcún en Guadelete zorgt in de dalen naast de Vía voor weelderig groen. Halverwege de route is er grote kolonie vale gieren te bewonderen, de trots van de regio. Op een uitstekende rots nestelen zo’n 200 koppels.
Een bijzondere ervaring zijn de vele tunnels op de hele route, dertig stuks in totaal. (De meeste verlicht, alleen de hele korte niet).

De Vía is op diverse plekken langs de route goed bereikbaar met auto’s en er zijn parkeerplaatsen waar bezoekers hun wagen kunnen achterlaten. Halverwege de route, in Coripe, is een restaurant en zijn (meestal) fietsen te huur. Van hieruit kunt u richting Olvera rijden, en weer terug, of de andere kant op, naar Puerto Serrano (of beide!). Ardanza is u graag behulpzaam met het regelen van fietsen en transport. Meer informatie over de Via Verdes van Spanje: www.viasverdes.com

Ronda en omgeving

Ronda ligt in een bergachtig gebied op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof, bekend als El Tajo, uitgesneden waar overheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo. De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch, hoewel er oudere prehistorische resten in de omgeving zijn gevonden. Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusí de Takurunna. Vooral in die periode kreeg het historische centrum vorm en werden de baños Árabes (“Arabische badhuizen”) gebouwd. In 1616 werd de Puente Viejo over de Tajo gebouwd, die de eerder ingestorte Arabische brug verving. Met de bouw van de huidige Puente Nuevo werd begonnen in 1751. De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda. Vanaf de achttiende eeuw begon het stierenvechten steeds belangrijker te worden in de omgeving en in 1784 werd hier een Plaza de Toros gebouwd, de oudst nog bestaande stierenvechtenarena van Spanje.

Sierra de Grazalema

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” bij Ronda is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook. Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Prachtige bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma, El Bosque maken deel uit van dit prachtige natuurgebied.

Sierra de las Nieves

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves is gelegen in de heuvels achter de kust, ten zuiden van Ronda. Het hart van het park wordt gevormd door de Mont Torrecilla (1909 m). Het park heeft een totale oppervlakte van ruim 18.000 hectare. Het park is bergachtig maar kent desondanks een rijke flora en fauna. Het park is sinds 1970 een nationaal jachtreservaat en sinds 1995 een biosfeer reservaat van UNESCO. Er zijn een aanzienlijk aantal grote grotten in het park. De bekendste grot is de Hoyos del Pilar.

In combinatie met de Moorse Steden

Uiteraard is deze week prima te combineren met de route langs de Moorse steden van Andalusië of met een weekje aan de goudgele stranden van de Costa de la Luz. Kijk bijvoorbeeld naar de stedenroute Andalusië of voor de vele mogelijkheden aan de Costa de la Luz.

Sevilla

Sevilla is de sprankelende hoofdstad van Andalusië. In het centrum vindt u het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda, Van bovenaf heeft u prachtig uitzicht over de Kathedraal en de stad. In de Kathedraal vindt u het graf van Columbus en de patio de los Naranjos, in het voorjaar zich badend in de geur van sinaasappelbloesem. De Kathedraal is gelegen aan de rand van de middeleeuwse wijk Santa Cruz, hier vindt u vele restaurants, tapas-bars en terrasjes. Aan de andere kant van de Quadalquivir, die de stad doorsnijdt, ligt de zigeunerwijk Triana. Sevilla heeft een aantal interessante musea, waaronder dat van de Schone kunsten en het archeologisch museum. In 2009 is het Museo del Baile Flamenco geopend, waar u een kleurrijk en compleet beeld krijgt van de diverse Flamenco dansen. Afstand vanaf Ronda: circa 2 uur

Córdoba

In de 10e eeuw was Córdoba de hoofdstad van de west-islamitische wereld. Qua macht en rijkdom kon de stad zich meten met het verre Bagdad. De moskee (Mezquita) stamt uit 785 en is, samen met het Alhambra het belangwekkende moorse erfgoed van Spanje. Bijna duizend zuilen ondersteunen het dak van deze voormalige Arabische gebedsplaats. Onder de regering van Karel V is in 1523 in het midden van de moskee een Kathedraal gebouwd. Een merkwaardige combinatie maar zeker kunstig gedaan. Ten noorden en noordwesten van de Mezquita ligt de Judería, de oude jodenwijk, typisch Andalusisch met witte huizen, smalle straatjes en kleine pleintjes. Een beroemd en pittoresk pleintje is het Plaza del Potro. Cervantes verbleef hier in een herberg die nog altijd bestaat. Later schreef hij erover in Don Quijote. Afstand vanaf Ronda: circa 2,5 uur

Granada

Granada werd in de 8e eeuw door de Moren bezet en beleefde zijn bloeiperiode onder de heerschappij van de Nasriden van 1238 tot 1492. Dit is de tijd van de bouw van het Alhambra en het Generalife. In 1492 kwam Granada in handen van de Katholieke koningen; Isabel en Ferdinand en werden de moren verdreven. In de stad werden in de eeuwen erna renaissance paleizen en kerken gebouwd. In de Kathedraal vindt u de graven van Isabel en Ferdinand. De moorse wijk, het Albaicin is gebouwd op een helling tegenover het Alhambra, vanaf de ‘Mirador de San Nicolás’ heeft u een spectaculair zicht op dit paleizen complex. Nog hoger ligt de zigeunerwijk El Sacromonte, waar men in grotten in de helling woonde. Nu kunt u hier dagelijks verschillende flamencoshows bezoeken. Afstand vanaf Ronda: circa 2,5 uu

U kunt via de button hieronder een vrijblijvende offerte voor dit 8 daagse arrangement naar Ronda aanvragen.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: