Lees meer over de rondreis Andalusië

Cultuur & Natuur Andalusië

Fly & Drive 15 dagen langs de culturele hoogtepunten en de imponerende natuurparken van Andalusië. Overnachtingen in klein hotel of fijn appartement.

Offerte aanvraag Cultuur en Natuurreis Andalusië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Lees meer over de Cultuur en Natuur rondreis

Hieronder leest u meer over de 5 locaties die u in de 15 daagse Cultuur & natuur rondreis aandoet

1. Sevilla, sprankelende hoofdstad van Andalusië

De eerste stop in deze 15 daagse rondreis Andalusië is uiteraard de sprankelende hoofdstad:  Sevilla. Sevilla is alom bekend om haar historische, culturele en monumentale rijkdom. Midden in het centrum vindt u het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda, Van bovenaf heeft u prachtig uitzicht over de Kathedraal en de stad. In de Kathedraal (een van de grootste van Europa) vindt u het graf van Columbus en de patio de los Naranjos, in het voorjaar zich badend in de geur van sinaasappelbloesem.

Alle bezienswaardigheden op loopafstand van uw hotel of appartement

Vanuit uw appartement of kleine hotel in hartje Barrio Santa Cruz zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand. Uiteraard heeft Sevilla nog veel meer te bieden: het groene park Maria Luisa, De Plaza España, de zigeunerwijken Triana en Macarena, De tabaksfabriek, bekend van de opera Carmen, de vele Flamenco tablao’s, musea en fraaie monumenten. Een heerlijke manier om de stad te verkennen is per fiets! Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de fietstours met onze lokale partner, Pia Tours!
 

2. Córdoba en de Mezquita met 750 zuilen

De tweede stop tijdens uw Fly Drive Andalusië is de Koningsstad Córdoba. In de 10e eeuw was Córdoba de hoofdstad van de west-islamitische wereld. Qua macht en rijkdom kon de stad zich meten met het verre Bagdad. De moskee (Mezquita) stamt uit 785 en is, samen met het Alhambra het belangwekkende moorse erfgoed van Spanje. Bijna duizend zuilen ondersteunen het dak van deze voormalige Arabische gebedsplaats.  Onder de regering van Karel V is in 1523 in het midden van de moskee een Kathedraal gebouwd. Een merkwaardige combinatie maar zeker kunstig gedaan. Om de Mezquita heen ligt de Judería, de oude jodenwijk, typisch Andalusisch met witte huizen, smalle straatjes en kleine pleintjes.

Uw hotel of appartement in hartje Córdoba

Uw charmante hotel of comfortabel appartement is in het centrum van de stad gelegen, alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Een heerlijke manier om deze Koningsstad te verkennen is per fiets!  Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de fietstours (ook e-bikes!) met onze lokale partner, Ontdek Córdoba!

Medina Azahara – Unesco Werelderfgoed

Net buiten Córdoba, aan de voet van de heuvel Yabal al-Arus, bevindt zich Medina Azahara, de paleisstad die werdt gebouwd voor Abd-al Rahman III, de Arabische kalief van Córdoba uit de 10de eeuw. De renovatie is in volle gang en u kunt een goed beeld krijgen van de rijkdom van vroeger. In juli 2018 is dit belangwekkende complex geplaatst op de lijst van Unesco Werelderfgoed. https://whc.unesco.org/en/list/1560
 

3. Granada en het Alhambra paleizencomplex

Na Córdoba vervolgt u uw rondreis Andalusië via een mooie route door de Sierra Subbetica of langs Jaen, naar Granada. Granada werd in de 8e eeuw door de Moren bezet en beleefde zijn bloeiperiode onder de heerschappij van de Nasriden van 1238 tot 1492. Dit is de tijd van de bouw van het Alhambra en het Generalife. In 1492 kwam Granada in handen van de Katholieke koningen; Isabel en Ferdinand en werden de Moren verdreven. In de stad werden in de eeuwen erna renaissance paleizen en kerken gebouwd. In de Kathedraal vindt u de graven van Isabel en Ferdinand.

Alhambra tickets

Ardanza regelt graag uw kaartjes voor het Alhambra, met of zonder gids, we hebben rechtstreeks toegang tot de officiële kaartverkoopsysteem.

Uw hotel of appartement in hartje Granada

U verblijft in het historische centrum van Granada, de meeste van de belangrijke bezienswaardigheden zijn op loopafstand en met de beroemde rode hop-on, hop-off Alhambra-busjes verkent u de hele stad. Vanaf het Alhambra terug naar het Plaza Nuevo in de stad in is een leuke, gemakkelijke wandeling naar beneden.

De Moorse wijk, het Albaicin is gebouwd op een helling tegenover het Alhambra, vanaf de ‘Mirador de San Nicolás’ heeft u een spectaculair zicht op dit paleizen complex.Dit is een prachtige plekje om in de schemering op een terrasje te wachten tot de lichten op het Alhambra aangaan. Onvergetelijk schouwspel! Nog hoger ligt de zigeunerwijk El Sacromonte, waar men in grotten in de helling woonde. Nu kunt u hier dagelijks verschillende flamenco shows bezoeken.

4. Ronda en Natuurpark Grazalema

De volgende stop is, op circa 2 a 2,5 uur rijden van Granada, het prachtige witte stadje Ronda. Ronda is uiteraard een must tijdens deze Fly Drive Andalusië. Het stadje ligt spectaculair aan het Tajo-ravijn in een bergachtig gebied op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof, bekend als El Tajo, uitgesneden waar overheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo. 

Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusí de Takurunna. Vooral in die periode kreeg het historische centrum vorm en werden de baños Árabes (“Arabische badhuizen”) gebouwd. In 1616 werd de Puente Viejo over de Tajo gebouwd, die de eerder ingestorte Arabische brug verving. Met de bouw van de huidige Puente Nuevo werd begonnen in 1751. De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda. 

Uw rural hotel of appartement middenin de natuur!

In deze omgeving is het heerlijk toeven in een van de rurale hotels of romantische casitas die we voor u geselecteerd hebben. Vanuit uw accommodatie hebt u spectaculair uitzicht en zijn mooie wandelingen te maken!

Sierra de Grazalema

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” bij Ronda is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara,  de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook.

Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Prachtige bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma, El Bosque maken deel uit van dit prachtige natuurgebied. Hier zijn vele mogelijkheden voor het maken van fietstochten (ook per E-bike), wandeltochten, birdwatchen. De Ardanza gids neemt u mee op een Jeep excursie naar watervallen, door het Taj0-ravijn en langs exclusieve bodega’s. Uiteraard met uitgebreide lunch!

Sierra de las Nieves

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves is gelegen in de heuvels achter de kust, ten zuiden van Ronda. Het hart van het park wordt gevormd door de Mont Torrecilla (1909 m). Het park heeft een totale oppervlakte van ruim 18.000 hectare. Het park is bergachtig maar kent desondanks een rijke flora en fauna. Het park is sinds 1970 een nationaal jachtreservaat en sinds 1995 een biosfeerreservaat van UNESCO.

5. Cádiz, Nationaal park Doñana en Costa de la Luz

Nieuw! Ebook Wandelen in Cádiz

Anne van Ardanza schreef afgelopen jaar een wandelgids voor de regio Cádiz, waar zij woont. In dit boek beschrijft ze 14 favoriete wandelroutes in de bergen en langs de kust. Met een stadswandeling in Cádiz en Vejer de la Frontera, veel excursie tips en interactief kaartmateriaal. Lees er meer over: www.walkingcadiz.com

 

Cádiz

De stad Cádiz, oudste havenstad in Europa ligt op een klein schiereiland en u kunt er dus nooit verdwalen! Het is een heerlijke relaxte stad met Romeinse opgravingen, een trotse Kathedraal met een gouden koepel, mooie pleinen, smalle straatjes en wereldberoemd carnaval. De Mercado Central is de beste vismarkt van Europa. Het stadsstrand van Cádiz, La Caleta, is een plaatje en beroemd geworden in een van de James Bond films! Beklim de Torre Tavira voor een geweldig uitzicht over de stad en flaneer tegen de avondschemering over de romantische Alameda met haar reusachtige bomen! Lees over Cádiz in Anne’s Blog

Conil de la Frontera

Conil is een gezellig wit stadje (circa 20.000 inwoners) aan de Costa de la Luz, een kustgebied dat voornamelijk nog Spanjaarden trekt. Hier is nog relatief weinig buitenlands toerisme vergeleken met de overige Costa’s. Conil is een van oorspong een typisch Andalusisch vissersdorp en heeft een mooi klein historisch centrum. De ligging aan de brede stranden is een van de grootste attracties van dit stadje.

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera is een prachtig, wit vestingstadje gelegen op een heuvel van 220 meter hoog en op 10 minuten afstand van de maagdelijke stranden van de Costa de la Luz. Het witte stadje behoort tot de “Pueblos más bonitos de España” – de mooiste dorpjes van Spanje, en heeft smalle, steile straatjes en steegjes en kleine pleintjes en vele monumenten. Vejer is een mekka voor foodies met haar vele sfeervolle restaurantje en tapasbarretjes en een aanrader tijdens deze Fly Drive.

El Palmar, het strand van Vejer, ligt op 10 minuten rijden. het heeft uitgestrekte goudkleurig stranden en is geliefd bij surfers. Los Caños, naast een met pijnbomen omringde baai, ligt vlak naast Kaap Trafalgar, waar de beroemde veldslag onder Lord Nelson heeft plaatsgevonden. Lees ook Anne’s Blog over deze thuisbasis van Anne & Arco

Verblijf in fijn familiehotel aan zee in Conil of  in het witte bergdorpje Vejer de la Frontera

Aan de Costa de la Luz hebben we een drietal sfeervolle hotels voor u geselecteerd. In Conil verblijft u vlak aan het strand en in Vejer, het prachtige witte vestingsstadje in het oude centrum. Mocht u wat langer op reis willen dan verzorgen we graag een comfortabel appartement of vakantiewoning aan het strand.

Nationaal park Doñana

Het Doñana Natuurpark is een natuurgebied van ruim honderdduizend hectare dat van fundamenteel belang is voor de hele Europese vogelstand. Het park is gelegen aan de Atlantische kust aan de monding van de Guadalquivir. Er liggen zoutmeren en lagunes. Grote aantal trekvogels overwinteren hier : flamingo’s, ganzen, kraanvogels en ooievaars. In het droge gedeelte staan kurkeiken en komen wilde zwijnen en herten voor. Een grote kolonie van de Spaanse koningsadelaar is vertegenwoordigt. Het is de enige plaats in Europa waar de lynx voorkomt. Vanuit Sanlucar de Barrameda kunt u per boot en jeep-excursie het park verkennen tijdens deze rondreis Andalusië.

Los Alcornocales

Het natuurpark Los Alcornocales, op circa 40-45 minuten rijden van Conil of Vejer is het grootste natuurpark van de provincie Cádiz. Het park is gevormd door een aantal bergkammen tot circa 1.000 meter die begroeid zijn met mediterraan struikgewas en enkele formidabele massa’s kurkeiken (Alcornoces), de belangrijkste wouden van deze boomsoort in Spanje. Het uitgestrekte gebied is schaars bevolkt en u kunt er prachtige wandelingen maken, zoals deze wandeling in de bergen. Vanuit Ronda naar de Costa de la Luz kunt u ervoor kiezen om de weg door het groene park te nemen een prachtige, maar lange en bochtige route!

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Terug naar het overzicht van de Cultuur en Natuurrondreis

Vraag hieronder een vrijblijvend reisvoorstel aan voor deze Cultuur & Natuur rondreis Andalusië

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Offerte aanvraag Cultuur en Natuurreis Andalusië
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: