Sevilla & Omgeving Ronda
   

Reissom 8 dagen vanaf
€ 975 p/p*

Reissom voor de fly drive 8 dagen Andalusië Sevilla en Ronda is incl. retourvluchten, incl. luchthavenbelastingen, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Peugeot 208 of gelijkwaardig, inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, luchthavenafleveringskosten, WA/BA verzekering, lokale belastingen en tweede bestuurder gratis. De autohuur is gebaseerd op het ophalen van uw auto bij vertrek uit Sevilla. Uitgebreide route- en excursieinformatie, boekingskosten.

* Reissom is gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly drive Andalusie 8 dagen, Sevilla, Ronda, Grazalema, Caminito del Rey

Ontdek tijdens deze 8 daagse fly drive Andalusië de hoogtepunten van de sprankelende hoofdstad van Andalusië en verken de natuurparken bij het spectaculair gelegen witte stadje Ronda aan het Tajo Ravijn. De Sierra de Grazalema, Serrania de Ronda en de Sierra de las Nieves. Fietsen op de Via Verde en wandelen op de Caminito del Rey! Ardanza regelt uw vluchten en het vervoer ter plekke. Een heerlijk weekje Cultuur en Natuur!

Appartement of kleinschalig hotel

Op elke locatie heeft u keuze tussen een verblijf in een comfortabel appartement of een kleinschalig hotel. Uiteraard is alle bed-en badlinnen en eind-schoonmaak geregeld. In Sevilla verblijft u tijdens deze fly drive Andalusië 4 nachten in het historisch centrum, een comfortabel appartement of kleinschalig hotel in de historische en levendige wijk Barrio Santa Cruz met haar vele pleintjes en tapasbars.

Tijdens de laatste 3 dagen tijdens deze fly drive 8 dagen Andalusië verblijft u in het natuurpark Grazalema en is er de keuze tussen een landelijk gelegen herenboerderij binnen de grenzen van het natuurpark, comfortabele casitas in het bergdorpje Montejaque of een stijlvolle Cortijo op 15 minuten van Ronda.

Uitgebreide reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige flamenco-optredens, sherry&wijnproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes.  Een tapas-workshop, Jeepexcursies, de Caminito del Rey, yoga of een taalcursus, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. Uiteraard hebben we rechtstreeks toegang tot reservering-systemen en kunnen uw tickets vooraf regelen zodat u niet ter plekke in de rij hoeft te staan!

De Route

Dag 1, 2, 3 en 4: Sevilla

Deze 8-daagse rondreis door Andalusië begint in de romantische en bruisende hoofdstad van Andalusië. Sevilla is wereldwijd bekend om zijn historische, culturele en monumentale rijkdom. Midden in het centrum vindt u het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda. Binnen de kathedraal is het graf van Columbus en de patio de los Naranjos, in het voorjaar zich badend in de geur van sinaasappelbloesem. Ernaast gelegen is het indrukwekkende Moorse paleis het Alcázar met haar prachtige tuinen en azulejos. ‘s Avonds nodigen de terrassen van de restaurants en tapasbarretjes uit voor het genieten van één van de vele culinaire specialiteiten die Andalusië te bieden heeft. In de diverse  tabernas kunt u daarna terecht voor een flamenco optreden. Dwaal rond in de middeleeuwse wijk Santa Cruz met haar smalle straatjes. Aan de overkant van de rivier de Quadalquivir vindt u de zigeunerwijk Triana met intieme pleintjes, prachtige kerken en kathedralen en vele restaurantjes en tapasbarretjes. Bezoek tijdens uw rondreis de prachtige musea van zoals het archeologisch museum of het museum van de schone kunsten. Uiteraard mag een bezoek aan met Museo de Baile Flamenco niet ontbreken. Dagelijks worden hier flamenco-optredens van grote klasse verzorgd. Overdag is het in het park María Louisa ontspannen vertoeven.

Dag 5, 6, en 7: Natuurpark Grazalema – Ronda

Ronda

Ronda ligt te midden van deze bergachtige natuurgebieden. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof, bekend als El Tajo, uitgesneden waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano, de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo. De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch, hoewel er oudere prehistorische resten in de omgeving zijn gevonden. Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusí de Takurunna. Vooral in die periode kreeg het historische centrum vorm en werden de baños Árabes (“Arabische badhuizen”) gebouwd. In 1616 werd de Puente Viejo over de Tajo gebouwd, die de eerder ingestorte Arabische brug verving.  De brug geldt als hét symbool en trekpleister van Ronda. Een duidelijke erfenis van de Arabische tijd is de ‘muralla’, de op veel plaatsen zeer goed geconserveerde stadsmuur. In 1784 werd in Ronda een Plaza de Toros gebouwd, de oudst nog bestaande stierenvechtarena van Spanje. Op 20 kilometer van Ronda kunt u een meer dan 2000 jaar oud amfitheater bezoeken.

Sierra de Grazalema

Het altijd groene “Sierra de Grazalema” met haar grijswitte kalkrotsen is een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen. Uitgestrekte valleien, het azuurblauwe meer van Zahara, de tot laat in het voorjaar besneeuwde bergtoppen, de glooiende heuvels bedekt met olijfbomen, eikenbomen en de zeldzame zilversparren. Omdat het gebied qua geografie zo afwisselend is, is de flora en fauna dat ook. Er zijn hier vele wandelroutes uitgestippeld. Bergdorpjes zoals Ubrique, Grazalema, Zahara de la Sierra, Benahoma en El Bosque maken deel uit van dit prachtige natuurgebied.

Sierra de las Nieves

Het natuurreservaat Sierra de las Nieves is gelegen in de heuvels achter de kust en ten zuiden van Ronda. Het hart van het park wordt gevormd door de Mont Torrecilla (1909 m). Het park heeft een totale oppervlakte van ruim 18.000 hectare. Het park is bergachtig maar kent desondanks een rijke flora en fauna. Er zijn een aanzienlijk aantal grote grotten in het park. De bekendste grot is de Hoyos del Pilar. Het reservaat is beroemd door haar vele gaten in de oppervlakte. In het gebied valt relatief veel regen daardoor is een levendige vegetatie.

Serranía de Ronda

De Serranía de Ronda is een bergachtig gebied ten noordoosten van Ronda. Haar geschiedenis gaat terug naar de prehistorie. Sporen ervan zijn nog te vinden in prehistorische grot-tekeningen, dolmen en grafkamers. In de verwoeste Romeinse stad Acinipo, oorspronkelijk gesticht door de Feniciërs, kunt u nog een amfitheater en archeologische opgravingen bezoeken. Hier vind u robuuste, grijze rotsen en een indrukwekkend stil landschap.

Grotten van “La Pileta”

De oudste tekenen van menselijke bewoning in dit gebied zijn terug te vinden in de grotten van “La Pileta” nabij Benaoján. Ze zijn i 1905 ontdekt en tot nationaal monument verklaard in 1924. In deze grotten zijn muurschilderingen gevonden uit het Paleolitisch Tijdperk van paarden, geiten en vissen. De grotten zijn vrijwel het hele jaar te bezoeken.

Arcos de la Frontera

Gelegen op een heuvel geeft dit stadje een prachtig uitzicht over het rivierdal van de Guadalete. Men noemt dit ook wel een van de mooiste “pueblos blancos”. Hier vindt u steile straatjes, verassende doorkijkjes, fraaie kerkjes en mooie pleintjes. Het beste laat u uw auto aan de voet van de heuvel en wandelt u naar boven, het is echter een pittige klim! In de Parador, gelegen aan een mooi plein, kunt u, ook waneer u er niet logeert, genieten van een lunch of een drankje.

Activiteiten

Jeepexcursie

De schitterende en afwisselde berggebieden in de omgeving van Ronda lenen zich uitstekend om per jeep te verkennen. Ardanza regelt graag een onvergetelijke dag voor u! Kies in overleg voor een tocht van een paar uur tot een dagexcursie, inclusief picknick. Een paar voorbeelden: Birdwatchen, een tocht naar rivieren en meertjes om te zwemmen, Fotografie-routes, jeep-excursie in combinatie met wandelen in afgelegen natuurgebieden waar u oog in oog staat met steenbokken en andere fauna van dit gebied of een tocht langs de exclusieve bodega’s van Ronda. U gaat op pad met een enthousiaste Nederlands-talige gids/chauffeur (ook bekwaam fotograaf) die deze omgeving kent als zijn broekzak! Bij uw reisbescheiden ontvangt u alle info!

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een spectaculair, 3 km lang wandelpad dat loopt van Ardales naar Alora door de El Chorro-kloof, op 100 meter boven de rivier. Het vervallen pad is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd en eind maart 2015 opengesteld voor bezoek. Een wandeling dient van te voren gereserveerd te worden. De Caminito del Rey is gesloten als er windsnelheden zijn van meer dan 35 kilometer per uur, dit vanwege de veiligheid. Meer info en reserveren: www.caminitodelrey.info Ardanza kan mogelijk tickets voor u reserveren mocht het via bovenstaande website niet lukken.
Lees onze praktische tips op Anne’s Blog

Fietsen over de Via Verde de la Sierra

De omgeving van de Vía Verde de la Sierra bestaat uit flinke heuvels, tot zo’n 600 meter hoogte. In de verte zijn de uitlopers van hogere bergen zichtbaar. Graanvelden en olijfboomgaarden bepalen de kleur van het landschap. deze Vía Verde loopt daar zo goed als plat doorheen, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. De aanwezigheid van de riviertjes Guadalporcún en Guadelete zorgt in de dalen naast de Vía voor weelderig groen. Halverwege de route is er grote kolonie vale gieren te bewonderen, de trots van de regio. De Vía is op diverse plekken langs de route goed bereikbaar met auto’s en er zijn parkeerplaatsen waar bezoekers hun wagen kunnen achterlaten. Halverwege is een restaurant en zijn (meestal) fietsen te huur. Van hieruit kunt u richting Olvera rijden, en weer terug, of de andere kant op, naar Puerto Serrano (of beide!). Ardanza is u graag behulpzaam met het regelen van fietsen en transport. Meer informatie over de Via Verdes van Spanje: www.viasverdes.com

 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: