Cultuur & Natuur Portugal

Reissom 15 dagen vanaf € 1.745 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 14 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal.

*Op basis van 2 personen per kamer/appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie-keuze

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor deze fly drive Portugal

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly drive Portugal, 15 dagen

Cultuur & Natuur reis met alle hoogtepunten van Midden en Noord Portugal

Lissabon – Coimbra & Viseu – Minho – Porto – Douro – Serra da Estrela – Peneda- Geres – Costa da Prata & Obidos

Ontdek de culturele hoogtepunten en de prachtige natuurgebieden van de regio’s Lissabon, Centro en Porto & Norte. Lissabon, Porto en de oudste universiteitsstad van Portugal: Coimbra, Braga, met haar barokke monumenten en het natuurpark Serra da Estrela, Groene en glooiende wijngaarden langs de Douro. Het ongerepte nationale park Peneda- Geres. Middeleeuwse stadjes Amarante, Guimarães en Ponte de Lima. 

Kies een klein hotel of een appartement!

De overnachtingen zijn op kleinschalige en bijzondere locaties in het hartje van de steden of op prachtige plekjes middenin de natuur. Persoonlijk en met zorg geselecteerde historische landhuizen, gastvrije Quintas, charmante B&B en fijne stadsappartementen.

Het programma van deze Fly drive naar Portugal

Dag 1, 2 en 3: Lissabon

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciers al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De Portugese hoofdstad ligt niet alleen aan een prachtige baai – de brede monding van de Taag – maar is ook een geweldige stad voor een korte vakantie. De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de monding van de rivier de Taag.

Naast ruime pleinen en gezellige winkelstraten vindt u hier een aantal musea, theaters, vele restaurants en terrasjes. Alfama is de oudste wijk van Lissabon die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen. Dit is de wijk waar elke avond in diverse cafe’s de traditionele Fadomuziek gespeeld wordt. De beroemde tramlijn 28 brengt je helemaal naar boven naar het kasteel Sao Jorge.

Accommodatie keuze in Lissabon

Dag 4, 5 en 6: Coimbra of Viseu

Coimbra is als stad zelf al een bezienswaardigheid. De oude binnenstad, met zijn smalle en steile steegjes, is gevuld met oude bouwwerken, kathedralen en fadohuizen. In het eeuwenoude Mosteiro de Santa Cruz liggen de eerste koningen van Portugal begraven. De Universiteit van Coimbra is de oudste en één van de grootste universiteiten van Portugal. De Biblioteca Joanina van de universiteit is een prachtige bibliotheek in barokstijl. Ook de botanische tuin van de universiteit, één van de oudste ter wereld, is een bezoekje waard.

Viseu kan zich qua charme zeker meten met het beroemdere Coimbra. De oude stad ligt in de schaduw van de laat Gotische kathedraal met haar mooie plein. Hier vindt u fraaie gotische waterspuwers turend uit 16e eeuwse huizen, smalle straatjes en doorgangen met wapenschilden uitgehouwen in graniet. De oude stadspoort, de Porta do Soar, het sfeervolle Praça do Rossio met haar lindebomen, de berglucht, heerlijke wijnen uit de regio en de beroemde keuken maken dit een heel aantrekkelijke stad.

Accommodatie keuze in Centro de Portugal

Dag 7, 8 en 9: Minho regio

Deze regio in het noorden van Portugal is groen en glooiend, met wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, rivieren en een aantal fraaie natuurparken, waar in de heel afgelegen gedeelten nog wolven wonen. Hier vindt u de stad Braga, bekend als het Rome van Portugal. Hier vindt u een zeer imponerende Kathedraal uit de 12e eeuw met een zeer fraaie orgel. Het is een stad waar religie een belangrijke stempel heeft gedrukt.

Een van de andere pareltjes van het noorden is het Middeleeuwse stadje Guimarães met een prachtig oud koloniaal centrum. Guimarães speelde een belangrijke rol in de formatie van het land en geldt als de geboorteplaats van de Portugese identiteit

Parque Nacional da Peneda-Gerês

In het uiterste noorden van Portugal ligt aan de grens met Spanje het Parque Nacional da Peneda-Gerês. Het werd in 1971 in het leven geroepen en is het oudste natuurpark van Portugal. Het heeft een oppervlakte van zo’n 72.000 ha. en grenst direct aan het Spaanse Parque Natural Baixa Limia – Serra do Xurés. Samen vormen ze een natuurgebied van zo’n 100.000 ha. Dit is een paradijs voor rustzoekers en wandelaars. In de meest afgelegen gedeelten leeft nog een stabiele wolvenpopulatie.

Accommodatie keuze in Porto e Norte

Dag 10 en 11: Porto

Porto, de tweede stad van Portugal en een van de oudste steden van Europa, ontstond in de Middeleeuwen op de noordelijke oever van de rivier de Douro. Zes imposante bruggen verbinden Porto met Vila Nova de Gaia op de zuidelijke oever, de bakermat van de Portwijn. Porto is een stad van talloze kerken, veelal in barokke bouwstijl, maar ook met monumenten uit de middeleeuwen en bijzondere architectuur uit het verleden.

De oudste wijk van Porto is Ribeira, die aan de rivier de Douro ligt. Deze wijk is Werelderfgoed. Breng een bezoek aan de São Francisco kerk. Deze gotische franciscaanse kerk uit de 14e eeuw met een volledig met bladgoud bekleed interieur, is indrukwekkend. Het São Bento treinstation heeft schitterende azulejos.

Accommodatie keuze in Porto

Dag 12, 13 en 14: Costa de Prata – Óbidos & Serra de Candeeiros

Ten noorden van de stad Lissabon ligt de Costa da Prata – de zilverkust. Óbidos met zijn mooie witte huizen ligt binnen 14-eeuwse muren. Destijds was het een belangrijke haven maar in de 16e eeuw is de rivier verzand en verminderde het strategische belang van het stadje. Het is nu gerestaureerd en behouden als een zeer pittoresk geheel, een stadje waar de tijd lijkt stil te staan.  De stranden van Peniche, Baleal en Foz do Arelho liggen op een half uurtje rijden.

Voor de kust van Peniche liggen op een half uurtje varen de Berlengas eilanden (Biosfeer reservaat). Een bezoek zeker waard!
In de omgeving liggen de indrukwekkende kloosters van Batalha en Alcobaça.

De Serra de Candeeiros en de Serra de Aire zijn tot natuurpark uitgeroepen. Het gebied beslaat 39.000 ha. U vind hier een weids landschap van geërodeerde kalksteen (lapiaz), olijfgaarden, ommuurde akkertjes en uitgestrekte kurkeik-bossen In het natuurpark zijn diverse wandelroutes uitgezet. 

Accommodatie keuze Costa da Prata

Verlenging Alentejo

Kurkeiken, olijfbomen en glooiende velden tot zover het oog reikt. Her en der verrijzen steden met witgekalkte huizen. Dat is het beeld van de Portugese Alentejo. Het gebied is vlak en dunbevolkt. De overblijfselen uit lang vervlogen tijden zijn er talrijk. De kust heeft verrassend mooie stranden en stille baaitjes. Évora stamt uit de Romeinse tijd en beleefde zijn gouden tijd in de 15e eeuw toen het residentie was van de koningen van Portugal. De stad ontleent zijn unieke karakter aan de witgekalkte huizen, de versieringen binnenshuis met tegeltableaus en de smeedijzeren balkonnetjes, waardoor de stad het visitekaartje is van de periode van de 16e tot de 18e eeuw.

Het middeleeuwse Monsaraz is een van de oudste Portugese nederzettingen van de Zuid-Portugal, bewoond sinds de prehistorie. De gemeente Reguengos de Monsaraz heeft een grote rijkdom aan Megalithische monumenten (Begraafplaatsen, hunebedden, menhirs die her en der geïsoleerd staan of in groepen bij elkaar). De meeste daarvan zijn mooie en interessante voorbeelden van de Europese prehistorie.

Accommodatie keuze Alentejo

Ontdekken en beleven: excursies en activiteiten

Naast dat Ardanza u naar plekjes brengt die u zelf niet gauw zult ontdekken regelen we ook graag unieke ervaringen en ontmoetingen ter plekke. In 17 jaar tijd hebben we een schat aan lokale contacten opgebouwd en we brengen u graag naar kleinschalige fado-optredens, wijnproeverijen, prachtige wandel- en fietsroutes. Kanovaren, een kook-workshop, azulejos maken, de mogelijkheden zijn eindeloos en Ardanza regelt alles zonder extra kosten voor u. 

Op Maat

Uiteraard kan deze route ook op maat aangepast worden en naar uw eigen wensen ingedeeld. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Meer over deze 15 of 18 daagse fly drive Portugal leest u op de volgende pagina

Vraag hieronder een vrijblijvend voorstel aan!

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Vraag een vrijblijvende offerte aan voor deze fly drive Portugal
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: