Natuur en Cultuur Portugal

Reissom 15 dagen vanaf € 1.745 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 14 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, met zorgeloos all-inclusive pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- en excursie-informatie en kaartmateriaal.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement en afhankelijk van reisdata en accommodatie keuze 

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat?
Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

15 of 18 daagse rondreis Portugal Natuur & Cultuur

Lissabon – Serra da Estrela – Minho – Douro – Peneda-Gerês – Costa da Prata & Óbidos – verleng met de Alentejo – 

Ontdek tijdens deze 15 daagse rondreis Portugal natuur en cultuur in een ontspannen tempo glooiende landschappen, imponerende natuurgebieden en de kleine middeleeuwse dorpjes van de regio’s Lissabon, Centro en Porto & Norte. De beroemde steden Lissabon, Coimbra, Porto en Braga ontbreken natuurlijk niet tijdens deze reis. Verblijf in kleine, boutique hotels of een appartement. Rustig gelegen en met veel privacy, middenin de natuur of in een klein dorpje. 

De natuur rondreis Portugal in het kort

  • Dag 1, 2 en 3: Lissabon en omgeving
  • Dag 4, 5, 6 en 7: Serra da Estrela
  • Dag 8, 9, 10 en 11: Minho regio & Peneda-Gerês Natuurpark
  • Dag 12, 13 en 14: Costa de Prata
  • Optioneel verlenging tot 18 dagen: De Alentejo

Deze 15 of 18 daagse Natuur rondreis brengt u in een ontspannen tempo naar het natuurpark Serra da Estrela, met de hoogste toppen van Portugal, de groene en glooiende wijngaarden langs de Douro, het ongerepte nationale park Peneda-Gerês en middeleeuwse stadjes en dorpjes zoals Amarante, Guimaraes en Ponte de Lima.  Uiteraard ontbreekt de prachtig kust met kleine vissersdorpjes niet!

Verlenging Alentejo: Deze rondreis kan verlengd worden met de regio Alentejo. U verblijft in de historische stad Evora of in een fijn appartement op een stijlvolle Quinta bij het vestingstadje Monsaraz. Uiteraard doen we u graag een voorstel op maat voor een langer verblijf aan de ongerepte Costa Vicentina!

Lees hier over de Top 11 bezienswaardigheden van Midden Portugal

———-

Onze 18 daagse rondreis mei 2022
“…We hebben ruim van tevoren een uitgebreid informatiepakket gehad waar je heel veel aan hebt.

De locaties waar wij waren, waren verrassend, authentiek, erg ruim, schoon, compleet, ruime badkamers en met vriendelijke verhuurders… “Tom en Astrid, juni 2022
(kijk hier voor de prachtige beelden van hun reis!)

———-

De rondreis Midden en Noord Portugal

Dag 1, 2 en 3: Lissabon & Sintra

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, de witte stad, zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciers al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. De wijk Baixa vormt het centrum van Lissabon en het laagst gelegen gedeelte met haar rechte straten die uitkomen aan de mondig van de rivier de Taag. Naast ruime pleinen en gezellige winkelstraten vindt u hier musea en theaters, veel restaurants en terrasjes.

Alfama is de oudste wijk van Lissabon, die gespaard werd tijdens de aardbeving van 1755 en de overstromingen die daarop volgden. Het is een pittoreske wijk met nauwe, kronkelende straatjes en trappen en veel Fado! De beroemde tramlijn 28 brengt u naar boven waar het kasteel Sao Jorge hoog boven de stad troont.

Accommodatie in Lissabon

Waneer u met 3 of meer personen op reis gaat bieden we u graag een van de ruime appartementen met 2 of 3 slaapkamers in de wijk Baixa aan. 

Dag 4, 5, 6 en 7: Serra da Estrela

De tweede stop is de Serra de Estrela.  Hier liggen de hoogste bergen van Portugal (tot 2.00 meter). Het grootste gedeelte van dit gebied is uitgeroepen tot Parque Natural. Het landschap varieert van imponerende, steile hellingen, merkwaardige rotsformaties en kale plateaus tot groene valleien, watervallen en authentieke leistenen bergdorpjes. Ook de fauna is zeer afwisselend, van olijfbomen en tamme kastanjes tot lariksen en sparren op de hoger gelegen plateaus.

Een goed netwerk aan gemarkeerde wandelpaden slingert door dit onherbergzame landschap waar de rivieren Alva, Zêzere en Mondego ontspringen. Het park beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. Vanuit hier kunt u Viseu en Coimbra bezoeken. In de omgeving vindt u de merkwaardige dorpjes met leistenen huisjes – waaronder het schilderachtige dorp Piódão. NB: Lees in Anne’s blog over de hoogtepunten van de regio Centro!

Accommodatie in de Serra da Estrela

Dag 8, 9, 10 en 11: Minho, Douro & Peneda-Gerês Natuurpark

De Minho regio in het noorden van Portugal is groen en glooiend, met wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, rivieren en een aantal fraaie natuurparken, waar nog wolven wonen! Hier stroomt de rivier de Lima, met aan haar oevers de steden Ponte de Barca, Ponte de Lima en Viana do Castelo.  Aan de Minho rivier, die de grens met Spanje vormt, liggen interessante stadjes zoals Valenca do Minho.

De zuidgrens van de streek wordt gevormd door de Douro, de ‘gouden rivier’ aan wiens oever al van oudsher wijnbouw plaats vindt voor de beroemde port-wijn en de adel hun fraaie landhuizen bouwde. In deze regio vindt u mooie, oude steden met vele Romaanse, barokke en renaissance monumenten. Vanuit uw accommodatie kunt u excursies maken naar Porto, Braga, en Guimarães.  Ardanza regelt natuurlijk een onvergetelijke ‘Douro cruise’ op een van de kleine, houten bootjes voor u!

Parque Nacional da Peneda-Gerês

Het Peneda Gerês park is het enige nationale park van Portugal, met haar oppervlakte van 72.000 hectare vormt het een zeer uitgestrekt gebied. Geografisch valt het park uiteen in een westelijk en oostelijk deel, van elkaar gescheiden door een vallei die van Caldas do Gerês tot de rustige Spaanse dorpje Lobios loopt. Het oostelijke deel is het minst bevolkt en een bijzonder wandelgebied. 

In het park zijn veel sporen van de vroegere bewoners te ontdekken: middeleeuwse kastelen, megalieten van pre-Romeinse beschavingen en Romeinse overblijfselen vormen de stille, maar indrukwekkende getuigen. De Geira, de Romeinse weg waarover de legioenen van Braga naar Astorga in Spanje trokken is heden ten dage nog steeds gedeeltelijk te volgen. Er leven bijzondere dieren in de meest geïsoleerde delen van Peneda Gerês, zoals de Iberische wolf, de steenbok, wilde paarden en slangenarenden. 

Accommodatie in Minho, Douro of  Peneda-Gerês

Dag 12, 13 en 14: Costa de Prata – Óbidos & Serra de Candeeiros

De laatste stop tijdens deze reis door Portugal is de Costa da Prata, de ‘zilverkust’, ten noorden van Lissabon. Het middeleeuwse Óbidos met zijn mooie witte huizen ligt binnen 14-eeuwse muren. Destijds was het een belangrijke haven maar in de 16e eeuw is de rivier verzand en verminderde het strategische belang van het stadje. Het is nu gerestaureerd en behouden als een zeer pittoresk geheel, een stadje waar de tijd lijkt stil te staan. Het geheel is door 13 meter hoge muren met kantelen omgeven en staat op een 75 meter hoge heuvel. Het is tot nationaal monument verklaard. Het is er redelijk toeristisch maar alles blijft heel gemoedelijk.

De stranden van Peniche, Baleal en Foz do Arelho liggen op een half uurtje rijden. Voor de kust van Peniche liggen op een half uurtje varen de Berlengas eilanden (Biosfeer reservaat) De archipel bestaat uit één groot eiland, Berlenga Grande, en enkele kleine eilandjes die uit graniet en rotsen bestaan. Hier leven verschillende inheemse plantensoorten en het eiland is tevens een geliefde broedplaats voor talrijke zeevogels.

De kleine stranden met kristalhelder water zijn prachtig en ideaal om een duik in te nemen. In de omgeving liggen de indrukwekkende kloosters van Batalha en Alcobaça. In het natuurpark Serra de Candeerios zijn talrijke sportieve activiteiten te beoefenen.

Accommodatie aan de Costa da Prata en achterland

Verlenging van de Natuur rondreis: De Alentejo

Alentejo – land achter de Taag

Alentejo betekend: Land achter de Taag. Naar het noorden is het landschap groen en bergachtig, terwijl het zuiden wordt gekenmerkt door golvende gouden graanvelden afgewisseld door kurkeiken en olijfbomen. Aan de ongerepte Costa Vicentina liggen verlaten baaitjes en kleine vissersdorpjes. Aan de grens met Spanje liggen ommuurde vestingstadjes zoals Marvão en Monsaraz. De Alentejo is ook beroemd vanwege de vele dolmen. Hooggelegen kastelen en steden zoals Elvas en Évora, Unesco werelderfgoed, getuigen van het doorzettingsvermogen van de bewoners.

Dankzij het zacht glooiende landschap is deze streek ideaal om te wandelen en te fietsen. De Alentejo is een paradijs voor birdwatching en de nachtelijke sterrenhemel is uitgeroepen als Dark Sky Reserve. De kust bestaat uit hoge rotsachtige kliffen die kleine stranden beschutten, ideaal om te surfen. Hier kunt u de Rota de Vicentina, een prachtig kustpad van 200 kilometer lopen.

Accommodaties in de Alentejo

Meer informatie over deze rondreis Portugal op de volgende pagina

Vraag hieronder een vrijblijvend voorstel aan voor deze 15 of 18 daagse rondreis Portugal!

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: