Meer over de rondreis
   

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat,?

Laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Over de Natuur & Cultuur rondreis Alentejo

Op deze pagina kunt u meer info vinden over locaties die u tijdens de rondreis Alentejo kunt bezoeken. Ook is hier aanvullende informatie over diverse activiteiten te vinden zijn en de organisaties die u ter plekke kunnen helpen met het invullen ervan. Te denken aan wandelroutes, birdwatching, kanovaren, jeepexcursies, boottochten en wijnroutes.
Uiteraard helpt Ardanza u graag met het organiseren van diverse activiteiten. Vanuit de accommodaties aan de kust kunt u bijvoorbeeld het gedeelte van de Rota Vicentina lopen vanuit het binnenland tot aan Porto Cova aan de kust en dan naar het Zuiden of Noorden. Vervoer terug naar uw accommodatie wordt voor u geregeld.

Elvas

Het vestingstadje Elvas en haar verdedigingswerken zijn in 2012 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Binnen haar muren bevat de stad kazernes en andere militaire gebouwen, evenals kerken en kloosters. Terwijl Elvas overblijfselen bevat die dateren uit de 10e eeuw na Christus, begon men met met de fortificatie ervan toen Portugal onafhankelijkheid herwon in 1640. De vestingwerken zijn ontworpen door de Nederlandse jezuïet Padre João Piscásio Cosmander en vormen de best bewaarde voorbeelden van de Nederlandse school van vestingwerken. In Elvas vindt u ook het Amoreira Aquaduct, gebouwd om lange belegeringen te doorstaan. Het witte stadje op 12 km van de Spaanse grens heeft een mooi oud centrum.

Vila Viçosa

Vila Viçosa wordt ook wel het marmeren museumstadje genoemd met zijn grote huizen van wit marmer en zijn imposante paleis uit de 16de eeuw. Het paleis Paço Ducal was het favoriete verblijf van de hertogen van Bragança. De geometrische tuinen zijn indrukwekkend. Bijzonder is ook de Porta do Nó, de toegangspoort van het paleis die bestaat uit marmer en schist met ‘knopen’, het symbool van de Braganças. De 14de-eeuwse kerk Nossa Senhora da Conceição bezit een gotisch Mariabeeld dat waarschijnlijk uit Engeland komt. In het voormalige klooster Convento das Chagas bevinden zich grafmonumenten van de hertoginnen.

Estremoz

Ten noordoosten van Evora rijst de stad Estremoz op tussen de eikenbossen en wijngaarden. Al van verre ziet u tijdens deze rondreis de stad liggen op een heuvel. Het hoogste punt wordt gedomineerd door de burcht die belangrijk was tijdens de oorlogen met Spanje. De gebouwen in de middeleeuwse stad zijn wit en rijkelijk voorzien van marmer. Dit gebied is dan ook een belangrijke plaats voor de marmerwinning. U treft hier bijzonder veel mooie gebouwen en woonhuizen aan.

Monsaraz

Monsaraz is een van de oudste Portugese nederzettingen van Zuid-Portugal, bewoond sinds de prehistorie. Haar natuurlijke positie op de hoogste heuvel in het gebied en de nabijheid van de diepe Vale do Guadiana, maakte het een plaats van strategisch belang. In 1167 werd deze plaats, waar ook een kasteel lag, veroverd door de Portugezen onder leiding van generaal Geraldo Geraldes. Hij gaf het aan de Orde van de Tempeliers. In 1232 werd het definitief veroverd door Sancho II van Portugal, met de hulp van de Tempeliers. Monsaraz is een van de best bewaarde historische plaatsen in de Alentejo. Het middeleeuwse stadje heeft ongeveer 1000 inwoners en is mooi gerestaureerd. Er is een stadsmuur en er zijn vele historische gebouwen. Monsaraz ligt vlakbij de Spaanse grens. Badajoz in Spanje ligt op circa 100 kilometer, het historische Évora op 50 km.

Wijnroutes

Monsaraz maakt deel uit dan de zogenoemde wijnroute “Rota Historico” (Historische Route) waarin ook Évora, Redondo, Vila Vocosa, Borba, Estremoz en Reguengos zijn opgenomen. Haar wijnen zijn karakteristiek omdat de productie voornamelijk op bodems van graniet en ook van leisteen en rañas plaats vindt. Onder de variëteiten rode wijndruiven voeren de Periquita, Trincadera, Argonez en Moreto de boventoon. De voornaamste witte wijndruiven zijn Roupeiro, Rabo de Ovelha, Mateúdo en Perrum. Bij uw reisbescheiden voor deze rondreis Alentejo ontvangt u van Ardanza meer informatie over de diverse wijnroutes die u kunt maken.

 Alvito

Het mooie dorpje Alvito, gelegen op 38 kilometer ten noordwesten van Beja en 37 kilometer ten zuidwesten van Évora, is een bezoek waard tijdens deze Fly Drive Alentjeo. De stad was de thuisbasis van de Portugese Baronnen, de eerste baron, Dom João Fernandes da Silveira , besloot van Alvito een artistieke pleisterplaats maken. (Het Festa do Barão – Baronnen Feest – wordt ieder jaar eind juni gehouden) U kunt een bezoek brengen aan het 15e – eeuwse kasteel, nu een luxe Pousada en verschillende belangrijke kerken. De 16e eeuwse Ermida de Sao Sebastião heeft enkele buitengewone levendige en kleurrijke fresco’s. In het hele dorp kunt u prachtige manuelijnse details zien – haal een brochure bij het VVV- kantoor en ga op ontdekkingstocht naar de manuelijnse deuren! De “Rota do Fresco” organiseert leuke en informatieve culturele en erfgoed tours , waaronder – zoals de naam al doet vermoeden – excursies naar bijzondere historische fresco’s van de regio. Er worden ook gastronomische workshops georganiseerd. (inclusief wijn-, honing- en brood maken.)

Terug naar deze 15 daagse fly drive Alentejo.

Een offerte aanvragen voor deze Fly Drive Alentejo, Portugal 15 dagen, Cultuur en Natuur kan via onderstaande button:

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: