Zahara de la Sierra

Casas Zahara de la Sierra

– Cortijo met geweldig uitzicht op het meer van Zahara de la Sierra met 3 vakantiewoningen, terras, tuin en zwembad – 

Op 500 meter lopen van het centrum van het witte bergdorpje Zahara de la Sierra in het Grazalema Natuurpark ligt een nog in werking zijnde olijfmolen, oorspronkelijk uit 1755. Hier wordt uitstekende olijfolie geproduceerd. Men geeft er rondleidingen en olijfolie proeverijen. Iets achter de olijfmolen zijn 3 vakantiewoningen gesitueerd, geschikt voor 2, 4 en 6 personen. Elke huis heeft een eigen terras met prachtig uitzicht.

Indeling 

Huis 1, max 2 personen

Huis 1 is geschikt voor 2 personen. Het is een gezellig huis van 70 m2 met een zonnig terras, met uitzicht op een schilderachtige vallei en het meer van Zahara. Comfortabel ingericht. Er is een volledig ingerichte keuken met oven, een magnetron, een koffiezetapparaat en een broodrooster. Een zitgedeelte met comfortabele sofa, badkamer met douche en een vide met een tweepersoonsbed. Terracotta vloeren, vrolijke kleuren en houten balken. Elk appartement heeft een lounge met een open haard en een keuken met een magnetron en een wasmachine. Buiten is er een groot gemeubileerd terras met een tafel, stoelen, ligstoelen en een geweldig uitzicht op de bergen en het Zahara Reservoir. Alle bed- en badlinnen is aanwezig. 

Huis 2, 4 – 12 personen

Huis 2 is geschikt voor 4 – 12 personen en kan ook opgedeeld worden in twee huizen. Het is een groot huis van 200 m2 met een zonnig terras, en privé zwembad met uitzicht op een schilderachtige vallei en het meer van Zahara. Comfortabel ingericht.E r is een grote volledig ingerichte keuken met oven, een magnetron, een koffiezetapparaat en een broodrooster. Een salon met comfortabele sofa, badkamer met douche en 6 slaapkamers! Een aantal met tweepersoonsbed en een aantal met twee bedden. Terracotta vloeren, vrolijke kleuren en houten balken. Het vakantiehuis heeft een lounge met een open haard en een keuken met een magnetron en een wasmachine. Buiten is er een groot gemeubileerd terras met een tafel, stoelen, ligstoelen en een geweldig uitzicht op de bergen en het Zahara Reservoir. Privé zwembad. Alle bed- en badlinnen is aanwezig. 

Faciliteiten

Privé parkeerplaats, zwembad, tuin, terras, ligstoelen, buitenmeubilair, keuken voorzien van oven, magnetron, koffiezetapparaat en broodrooster. Open haard. Roken niet toegestaan. Alle bed- en badlinnen is aanwezig. Huisdieren niet toegestaan.

De omgeving Grazalema, Ronda en Zahara

Zahara de La Sierra is een vriendelijk wit dorpje wat prachtig is gelegen, tegen een bergheling naast het azuurblauwe meer. Een van de bezienswaardigheden is het Moorse kasteel, hoog gelegen en via een vrij steil voetpad te bereiken. Eenmaal boven wacht een geweldig uitzicht. In het centrum ligt het fraaie Santa María de la Meza kerkie. Het is een rustig dorpje met een paar restaurantjes met leuke terrasjes.

Natuurpark Grazalema, Unesco Biosfeer reservaat, met haar rijke flora en fauna, is een paradijs voor wandelaars en birdwatchers. Er zijn uiteenlopende wandelroutes uitgezet van eenvoudig tot zwaardere tochten. Kijk op Anne’s blog voor twee wandeltips! Grazalema 1 en Grazalema 2.

Ronda is één van de bekendste plaatsen op de route van de witte dorpen. Het is prachtig gelegen in het hart van de Serranía de Ronda, een indrukwekkende bergketen. Zijn spectaculaire ligging bovenop een ravijn, zijn isolement en zijn legendarische rol als rovershol, maakten de stad in de 19de eeuw tot een soort pelgrimsoord voor romantische zielen. Maar Ronda staat vooral bekend voor zijn mooie Plaza de Toros, één van de oudste arena’s van Spanje en de bakermat van het stierenvechten. Talrijke filmopnamen hadden hier dan ook plaats. Ronda is nog steeds één van de populairste bestemmingen in Andalusië.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: