Santa Maria

Klein, historisch klooster met 21 kamers. Standaarkamers & Suites.
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Convento Santa Maria

– Rust en ruimte in landelijk gelegen klooster –  

Dit kleine, oude klooster uit 1673 is heel landelijk gelegen tussen Badajoz en Zafra, in de uitgestrekte Tierras de Barros in het zuid-westen van de Extramadura. Oorspronkelijk behoorde het tot de Orde van Santa Clara en werd bewoond door de nonnen uit de Clarisa Orde tot 1979. Het is nu een hotel met 21 kamers. Een fijne, historische plek ver van de massa. Hier vindt u rust, het geluid van water, nachtelijke stilte, natuurlijke materialen zoals hout, steen, gietijzer en terracotta. De omgeving kent vele excursiemogelijkheden.

Indeling

De 21 kamers van het klooster zijn eenvoudig en stijlvol ingericht. Ze bevinden zich in de oude kloostercellen en in de noordelijke vleugel.
Er zijn eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en een paar suites. Bij de inrichting is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, hier geen overbodige opsmuk of elegante decoraties maar eenvoudige details die passen bij het historische gebouw. De bedden zijn uitstekend en met kraakhelder wit linnen opgemaakt. De kamers hebben allen een eigen badkamer. Er zijn geen TV’s of radio’s – maar wel veel boeken en spelletjes –  Wifi is er in ieder geval in de openbare ruimtes.

In de oude kloostergangen zijn zitjes en het hotel heeft een ruime lounge.
Het sfeervolle restaurant is gelegen in de oude refectoria. Hier kunt u genieten van de uitstekende gerechten gebaseerd op de lokale keuken van de Extremadura, uiteraard vergezeld van ene goed glas wijn uit de regio, zoals de Ribera del Guadiana wijn.
Op de benedenverdieping bevindt zich verder de receptie, de keuken, zitkamer en een café met een terras. In de oude boomgaard is een zwembad, visueel geïntegreerd in de oude kloostermuren en de witte muren reflecterend.

Faciliteiten

Parkeermogelijkheden – van te voren te reserveren, gratis Wifi, ontbijt, restaurant, bibliotheek, receptie, (klein) buiten zwembad, huisdieren in overleg toegestaan, bar, fietsen beschikbaar, tuin, roomservice, was-service, picknick/lunchpakket, excursie-informatie. 

De omgeving

Zafra

Zafra, op een half uurtje rijden, staat ook wel bekend als ‘Klein Sevilla’. Een van de meest indrukwekkende monumenten van de stad is het 15e-eeuwse Alcázar (Moors Fort). Van de buitenkant heeft deze een militaire uitstraling, maar het interieur lijkt op een paleis, met een Renaissance klooster in de centrale binnenplaats. Tegenwoordig herbergt het Alcázar de plaatselijke Parador de Turismo. De middeleeuwse wijk strekt zich uit rond het fort, in een netwerk van smalle straatjes in een eigenaardig patroon dat wel lijkt op het schild van een schildpad. De oude wijk met gezellige barretjes en kleine winkeltjes wordt door een 15e eeuwse muur omringd. Vandaag de dag staan nog drie van de acht poorten van vroeger overeind. Het fraaie Plaza Grande, omringd met bogen, ligt in het sfeervolle hart van de stad. Haar zusje, Plaza Chica, is erop aangesloten door de populaire “Arquillo del Pan” (de kleine boog van brood ) Zafra heeft een zeer rijk monumentaal erfgoed, met grote bouwwerken, zoals de weelderige collegiale kerk van La Candelaria, de parochiekerk van San Jose; verschillende kloosters, waarvan de meeste dateren uit de 16e eeuw, El Hospital de Santiago, gesticht in de 15e eeuw. Ook zijn er in Zafra een groot aantal adellijke woningen uit de 16e tot 18e eeuw te bewonderen.

Rijke geschiedenis

Zafra ligt aan de Vía de la Plata, de Zilver Route. Langs deze route vindt u andere interessante steden zoals Mérida, Cáceres, met een historische wijk die werd uitgeroepen tot werelderfgoed, en Plasencia. Natuurschoon vindt u in de nationale parken Monfragüe en Cornalvo. Verder naar het noorden ligt Alange met een Romeins badhuis en Medellín, de geboorteplaats van de Spaanse veroveraar Hernán Cortes waar de resten van een Arabisch kasteel bewaard zijn gebleven. Sevilla ligt op 135 km naar het zuiden, Mérida op 62 en Cáceres op 140 km naar het noorden.

De islamitische cultuur was dominant in de Extremadura van de 8e tot de 13e eeuw en vele van haar monumenten zijn nog te bewonderen.
In de omgeving zijn ook vele  routes te maken langs monumenten met de Mudejar-architectuur: Segura de León, Llerena, Azuaga, Granja de Torrehermosa, La Parra, Zafra, Hornachos.

Archeologische vondsten uit de culturen van de Paleolithische tot de Romaanse tijd kunt u bewonderen tijdens Prehistorische routes naar
Mérida, Alange, Jerez de los Caballeros, Hornachos, Zalamea de la Serena, La Zarza, en Magacela
De Romaanse kunst routes brengen u naar theaters, amfitheaters, tempels, bruggen, aquaducten, dammen, thermale baden en grafmonumenten, wegen en indrukwekkende musea in Mérida, Medellín, Alange, Zalamea de la Serena, Casas de la Reina en Cáceres.

Jerez de los Caballeros

De twee gevierde ontdekkingsreizigers en conquistadores’’ kwamen van Jerez de los Caballeros: Vasco Núñez de Balboa, ontdekker van de Pacific, en Hernando de Soto, de eerste Europeaan die voet zette in Noord Amerika. Al van verre kunt u de kerktorens zien dit oude ommuurde stadje domineren. Het is een vriendelijke, plaatsje waar de tijd stil lijkt te staan.

Deze accommodatie is onderdeel van de Rondreis Extremadura en de 15 daagse Ruta de la Plata

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: