‘Last-minute’ naar Andalusië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

 

– 10 daagse rondreis Andalusië; Sevilla, Ronda, Granada en Córdoba – 

Geachte heer Schuurman en mevrouw Middelkamp,

We willen u en uw team hartelijk danken voor een perfect georganiseerde vakantie langs Sevilla, Ronda, Granada en Cordoba. Bij thuiskomst werden we alweer verrast; een tapasboek als presentje van uw organisatie, we gaan hier zeker mee aan de slag.

Op korte termijn hadden wij voor deze vakantie besloten en hadden te weinig tijd om de reis voor te bereiden, dankzij de voor ons op maat gemaakte reisinformatie hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad en konden genieten van de natuur, cultuur en de Spaanse keuken. We hebben met veel plezier overnacht in de door u uitgezochte accommodaties in de authentieke delen van de steden. Sfeervol, kleinschalig en met vriendelijk personeel. Zelf zijn we heel blij dat we Ronda in ons reisschema hebben opgenomen, dit was even een moment van rust wat we nodig hadden na de drukte in Sevilla. We hebben het idee dat we hierdoor vervolgens meer van Granada en Cordoba hebben kunnen genieten. We kunnen dit iedereen aanraden. We hebben alle keren de toeristische routes tussen de verschillende steden zoals in uw reisinformatie beschreven gevolgd en dat vonden we zeker een succes.

Graag hebben wij nog enkele tips en opmerkingen voor u:

1. Sevilla

  • Alhoewel het appartement uitstekend was, is het naar onze mening meer een ruime hotelkamer. Zo waren er geen faciliteiten die je bij een appartement verwacht, zelfs geen waterkoker.
  • De fietstour via Pia Tours is een aanrader en Matan was een hele leuke gids.

2. Ronda

  • We hebben ’s avonds gegeten bij restaurant Almocabar in Ronda (op advies van de eigenaresse) en dat is echt een aanrader. Op een plein helemaal aan het einde van Ronda, bij de oude vestingmuren en weg van de toeristische drukte. Adres: Calla Ruenda Alameda 5.
  • Leuke route richting Granada is via Acinipo (Romeins amfitheater) en Setenil.

3. Granada

  • De eerste avond hebben we heel erg toeristisch gegeten (wel met uitzicht op het Alhambra), maar tijdens een wandeling door Albacyn de tweede dag, langs o.a. Mirador de San Cristobal en Mirador Nicolas kamen wij er achter dat er veel restaurantjes zijn in Albacyn, ook met uitzicht op het Alhambra. Mogelijk als tip opnemen. De tweede avond hebben we genoten van het diner bij Mirador de Morayama, top!
  • We zijn heel blij dat we het Alhambra bezocht hebben met een gids, voor ons had dit veel toegevoegde waarde.

4. Cordoba

  • Restaurant El Caballo Roja viel tegen. We vonden het een beetje oubollig en duur. Daarentegen hebben we ontzettend lekker gegeten in een restaurant naast de Arabische baden vlak bij het Alcazar. Restaurant Almudaina, Plaza Campo Santo de los Martires 1.
  • Een leuke wandelroute is langs een aantal kunstenaars/ handwerklieden “Un Paseo por la Artesania Cordobesa”
  • We hebben een leuke avond beleefd in de koninklijke stallen, een uur durende voorstelling met Andalusische paarden.

Helaas een minpunt betreft de autohuur. De auto had bijna 32.000 km gelopen, had geen ruitenwisservloeistof, de bekleding van zowel de voorstoelen als de achterbank waren door zweet wit uitgeslagen en de nummerplaat aan de voorkant is eraf gevallen.

Nogmaals dank voor een geweldige reis en organisatie, we zullen u zeker bij onze vrienden en familie aanbevelen.

Met vriendelijke groeten,

 

Saskia en Paul ten Velden
22 oktober 2017

Noot Ardanza: Dhr. en mevr. ten Velden hebben een Cultuur&Natuurroute op Maat door Andalusië gemaakt naar Sevilla, Ronda, Córdoba & Granada

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: