Madrid en Segovia mei 2011

Deze reizigers verbleven in hartje Madrid en in een klein dorpje vlakbij Segovia

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Lente in Midden Spanje

Het was wel spannend of het allemaal door zou kunnen gaan. In januari hadden we ons gemeld voor een aantrekkelijke reis naar Spanje, uiteraard via Ardanza! Maar begin februari brak ik een enkel (gladheid) en tien dagen later mijn vrouw Margriet haar heup (schaatsen). De vraag: zijn we half mei mobiel genoeg? Gelukkig: het kon prima en vol goede moed gingen we aan boord van het vliegtuig naar Madrid, zonder problemen met welke aswolk ook maar! We hebben genoten. Van het stijlvolle hotel met een mooie kamer en een prima ontbijt. Van de gezelligheid van de pleinen en terrassen, van de musea (het Prado!!!), kerken en gebouwen. Van het mooie weer en dat we het allemaal weer konden belopen.

Na drie dagen genieten naar Segovia. Of liever: naar Espirdo, een dorpje vijf kilometer van de stad. We logeerden bij Juan en Carmen, eigenaars van een klein en lieflijk hotel. Vanuit de tuin hadden we zicht op de kerktoren waar een ooievaar met enkele jongen woonde. Dat hotel is werkelijk bijzonder. Juan zorgt voor een origineel ontbijt, elke dag weer anders. En hij kan koken als de beste! Geen dag hebben we ons diner buiten de deur genuttigd.

En daar komt bij: hij weet alles van de omgeving. Iedere morgen na het ontbijt kwam hij aan onze tafel met kaarten en adviezen. Hij vertelde ons wat we het beste in Segovia konden bekijken – en dat is veel! -, hij wees ons de weg naar de prachtige stad Avila (werelderfgoed), hij tekende op de kaart een werkelijk schitterende route naar kleine schilderachtige stadjes als Pedraza en Sepulveda. Zo kwamen we terecht in een woest maar schilderachtig natuurgebied waar vroeger heremieten hebben gewoond. In één dorpje zagen we op de kerktoren zes (!) ooievaarsnesten, allemaal bewoond door meerdere volwassen en kleine vogels. Zonder onze gids in het hotel hadden we dit nooit gevonden. En als we moe en tevreden in ons dorpje terugkeerden was er dat heerlijke glas rode wijn!

Ook de terugreis verliep voorspoedig. Dat kon moeilijk anders. Want de routebeschrijvingen en adviezen van Ardanza zijn perfect. We denken er sterk over om volgend jaar – als we niets breken en zo – weer aan de mensen van Ardanza te vragen of zij…

Hero Torenbeek

Emmeloord

mei 2011

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: