Portugal met de kids!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Rondreis van 3 weken met z’n vijven!

Hallo Anne, Arco en Ellen,

Inmiddels zijn we alweer bijna een week terug uit Portugal en we zijn echt razend enthousiast over de rondreis die we hebben gemaakt.

Onze reis begon in Lissabon, we hadden daar een prachtig appartement in de benedenstad. De oude trams kwamen voor ons huis door de straat, superleuk. Lissabon heeft veel interessante wijken en gebouwen, voor een hoofdstad van een land was het wel een beetje in verval. We reisden met 3 kleine kinderen, daardoor hebben we van alle soorten vervoersmiddelen in de stad gebruik gemaakt, dat was erg leuk. Vooral het vervoer met de TukTuk, we hadden dan ook een chauffeur die honderduit vertelde over de geschiedenis van Lissabon.

Tot onze verassing werd het appartement iedere dag schoon gemaakt, de koelkast werd gevuld en we kregen iedere dag een verse cake in de oven, echt super!

Vanuit Lissabon zijn we met de trein naar Sintra gegaan, het station van waaruit de treinen vertrekken was vlakbij het appartement, dus dat was perfect. Sintra was zo ontzettend mooi, we hebben maar twee paleizen bezocht, Palácio de Pena en Quinta de Regaleira. Dat was zo gaaf, we noemden het wel Cinderella meets Dracula. Waar het Palácio de Pena prachtig was door de kleuren en het liefelijke zo was Quinta de Regaleira onbeschrijfelijk mooi door z’n mystieke sfeer, vooral in de tuinen hebben we genoten, de prachtige putten die met elkaar in verbinding staan door ondergrondse gangen, wat een feestje.

De tweede locatie was Óbidos.

Net buiten het stadje hadden we een compleet benedenhuis met een tuin eromheen, helemaal voor onszelf. Na een aantal dagen stad konden de kinderen hier los. Vanuit het landgoed zag je het kasteel met de stadsmuren liggen, je kon er lopend naartoe. Rondom het huis groeide de bramen volop, we hebben er nog jam van gemaakt.

Óbidos is een erg mooi klein stadje. Vanuit Óbidos zijn we nog naar Alcobaça en Tomar gegaan. Wat een geschiedenis heeft Portugal, erg interessant. Daarna vonden de kinderen het wel welletjes met de Unesco werelderfgoed lijst en hebben we genoten van het huis en de omgeving.

Vanuit Óbidos gingen we naar de Serra da Estrela, een klein dorpje in het groene hart van Portugal. De ligging van het huisje was echt geweldig, in ‘de achtertuin’ stroomde een riviertje. Heel mooi, de kinderen hebben daar naar hartenlust dammen kunnen bouwen. We hebben er kano’s gehuurd en het zwembad van het appartement was heerlijk. De eigenaren Hans en Josephine waren zeer gastvrij. We zijn een dag naar Coimbra geweest met haar prachtige universiteit. Verder was de naaste omgeving wel heel fijn om te vertoeven, ook de tocht naar het prachtige bergdorpje Piódão is adembenemend. Piódão is een van de 12 historische dorpen van Portugal en is zijn geheel gebouwd van schist en leisteen, afkomstig uit de directe omgeving.

De laatste week van onze vakantie verbleven we in een klein dorpje net buiten Lagos. We hadden wederom een prachtige accommodatie. Lagos is een mooi stadje en de kustlijn behoord wel tot een van de mooiste van Europa. Lagos was vroeger de hoofdstad van de Algarve en van hieruit vertrokken de ontdekkingsreizigers. De laatste week hebben we vooral veel gezwommen, een boottochtje gemaakt, de zonsondergang bekeken op de Ponta da Piedade en de kinderen een dag laten roetsjen in één van de waterparken in de buurt.

Kortom het was echt een geweldige vakantie met mooie afwisseling tussen cultuur, natuur en ontspanning. We hebben genoten. Dankjewel!

Pim en Angela Sam, Pol en Coco

september 2016

Noot Ardanza : Pim en Angela Sam, Pol en Coco hebben een reis van 22 dagen op maat gemaakt met een combinatie van de volgende twee rondreizen: 15 dagen Natuur&Cultuur rondreis Portugal en 8 dagen Lissabon & Algarve 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: