Ruta de la Plata 2014

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Ruta de la Plata, onze ervaringen…

We waren op zoek naar een reisorganisatie die ons plan, de Ruta de la Plata, kon verwezenlijken. Daarbij viel Ardanza meteen op. Een hoofdbegrip bij Ardanza is Flexibiliteit! Wij wilden deze route enigszins aangepast hebben wat betreft het aantal dagen en de begin- en einddatum lag wat ons betreft al vast. Ardanza was geen moeite te veel om het geheel volgens onze wens in te vullen.

Nu we terug zijn kunnen we alleen maar de loftrompet steken over deze prachtige reis!

Onze bijzondere waardering geldt de keuze van de hotels. Wij hebben gekozen voor de stadshotels in Oviedo, León en Mérida. Het voordeel is dat je ’s ochtends meteen in de stad bent om de prachtige bezienswaardigheden te bekijken. Deze stadshotels werden afgewisseld met onderstaande “buitenverblijven”, o.i. een ideale combinatie.

Fuente de Béjar was een aangename verrassing: prachtige kamers, een heerlijk terras, fantastische ontvangst, een huis waar je merkt dat het met liefde en oog voor detail tot een prettig onderkomen is gemaakt. Het heeft een prima ligging voor tochtjes in de prachtige natuur en leuke dorpjes van Sierra de Franca.

Een tip: in het Nationaal Park Montfragüe hebben we bij het informatiebureau in Villareal de San Carlos de folder met uitgezette wandelingen gehaald en de groene wandeling gemaakt: een mooie route en op het aangegeven uitzichtspunt kun je de gieren in de lucht zien cirkelen. Nog veel meer gieren zie je op weg naar Mérida bij Salto del Gitano: tientallen!

Als een subliem toetje van deze reis logeerden we net buiten Cazalla de Sierra, een waar paradijs! We werden buitengewoon gastvrij ontvangen door meneer Luca, die met zoveel liefde over zijn huis en landgoed vertelde en ons een enorm gevoel van welkom gaf. De door hem uitgezette wandeling over zijn landgoed hebben we op de laatste dag vroeg in de ochtend gemaakt: een aanrader! Hier hadden we nog wel langer willen zijn: we hopen nog eens terug te komen om de vele mogelijkheden van tochtjes, wandelingen en interessante steden in de buurt wat meer te verkennen. En, niet te vergeten, hier lekker te relaxen!

Kortom, we zijn zeer enthousiast over Ardanza! We werden voor de reis begon verwend met foldermateriaal, kaarten en een uitvoerig draaiboek. Daarin staan zoveel eettips en tips voor bezienswaardigheden dat je daarmee met gemak 4 weken kunt vullen……

Bij thuiskomst lag er een bijzondere verrassing, waarvoor onze dank!

De Ruta de la Plata is goed in balans door een prima afwisseling van veel cultuur, prachtige natuur en alle mogelijkheden om de Spaanse sfeer te proeven.

Alle lof voor de medewerkers van Ardanza en reuze bedankt!

Hilde van der Lelie
Derk Schoo
Jannie Akker

15 mei 2014

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: