Spanje&Portugal sept ’15

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reis op Maat door Andalusië, de Alentejo & Extremadura

Ha Anne, Arco en Ellen,

Hartelijk bedankt voor het prachtige boek dat jullie mij hebben opgestuurd, wat Cees Nooteboom er op de eerste pagina over zegt en wat ik al wist uit zijn boek is precies zoals het is; ontdekken, opgraven en met jezelf bespreken hoe het nu zit daar in die landen. En nog weet ik het niet, wat ik er zoek en wat ik er vind. Maar dat voelt best goed…die vaagheid en twijfel…er blijft iets te ontdekken.

Mijn reis was fantastisch van het begin tot einde. Sevilla voldeed aan mijn verwachtingen en een goed beginpunt van de reis (met reizigers “van jullie” in de bus en gisteren ook weer ontmoet, was leuk), zo heel anders dan 10 jaar geleden.

Monsaraz, in 1 keer erheen gereden bleek achteraf maar bord met de naam was weggezakt, dus twijfel, vragen en vervolgens Barrada zelf in laten sturen, de baas was er niet maar werd goed vervangen door zijn zoon Ruben, die ons heeft meegenomen naar een dorpsfeest en eten in Monsaraz zelf. Ik schrijf ons want ik heb daar andere reizigers ontmoet die op reis waren met een andere reisorganisatie.  De wijn van jullie, waarvoor nogmaals dank, heb ik met ze gedeeld, zij kenden Ardanza niet maar waren zeer onder de indruk van het materiaal en tips die ik had gekregen en hoe het op reis gaan met jullie in zijn werk gaat, de persoonlijkheid en vele keuzes, zo’n reis zoals ik die aan het maken was hadden zijn nooit kunnen bedenken, nee ik ook niet!. Het is een prachtige plek waar ik ben gestart met lezen voor mijn promotieonderzoek, leuk om dat daar te doen; een mooi moment op een mooie plaats. Castelo de Vide was prima. Merida echt weer heel fijn, heerlijk appartement, makkelijk parkeren en zo in de stad, geen gedoe, met je pasje kun je ieder moment van de dag naar binnen, zeer vriendelijke en behulpzame staf.

Klap op de vuurpijl was Zafra, wat mooi daar, mijn ontbijt in de tuin en allervriendelijkst personeel en Anne, excuses, ik heb mijn door jou gereserveerde parkeerplek weggeven aan anderen reizigers die slecht ter been waren. Ik stond zelf goed geparkeerd in een straat vlakbij. Ik had een kamer waarin ik kon rondfietsen met daarbij een garderoberuimte en een enorme badkamer. Ik voelde me heel ruim bedeeld, zo ook met de auto, ik kreeg een Volvo V40 mee, er waren geen kleine auto’s volgens die mevrouw en het was voor 11 dagen geen doen om klein te rijden, even tegengesputterd want de straatjes zijn soms zo smal, maar goed toch gedaan en het was heerlijk autorijden. Het weer was uitstekend zoals jullie weten.

Het was een heerlijke vakantie, ik heb echt genoten van de plekken, ‘t gevoel dat ik lang ben weggeweest. En waar ik mijn mail mee startte, als ik er loop vraag ik me soms af wat ik daar doe, tussen al die stenen (Castelo de Vide en Marvao), soms lastige wegen en paden en vergeten dat alles tussen de middag sluit en denk dan dat het toch anders moet, maar als ik dan zo door de dagen heen aan het reizen ben dan het juist dat wat me in balans brengt en dat ik via jullie op zulke fijne plekjes beland draagt bij aan het goede gevoel. Zeker als ik daar met anderen zelfde soort reizigers over praat dan valt op hoe bijzonder het allemaal is, wat jullie regelen en voor elkaar krijgen.

Heel hartelijk bedankt voor het organiseren van deze reis en uitzoeken van deze mooie bijzonder plekken.

Lieve groet, Leni

16 september 2015

Noot Ardanza: Deze route langs kleine dorpjes en historische steden door Andalusië, de Alentejo en Extremadura is op maat gemaakt.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: