Terugblik op Noord Spanje

Niet te missen tijdens deze reis!

De plaatsen Estella, Laguardia, Haro, Briviesca, Burgos, Palencia, Leon, Oviedo, Cudillero, Gijon, Fuente De (Picos de Europa), Santillana del Mar, Bilbao, Donostia en Tolosa.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

no images were found

Een blik terug op een fraaie Spanje reis langs Paradores en Casonas

Hola Ardanza-medewerkers,

Blij verrast door jullie attentie bij terugkeer van onze trip door Spanje (het Ardanzatraject was ca. 3000 km lang toch nog….), willen we jullie nog even laten weten hoe we de accommodaties vonden e.d.

Parador Sto Domingo

Ligging: Omdat de oude binnenstad met paaltjes autoluw is gemaakt, moet je eerst je auto buiten het (kleine) centrum parkeren om vervolgens ca. 1 km te voet naar de parador te gaan. Verder is ligging tegenover de kathedraal subliem. Hotel zelf: Voormalige pelgrimsherberg, maar nu zeer fraai en in stijl verbouwd. Wij boften met een “antieke” zeer ruime kamer met uitzicht op het plein voor de kerk. ’s Avonds werden de bedden voor je opengeslagen en witte doeken op het vloerkleedje naast je bed gelegd! Je voelt je echt verwend daar. Ontvangst: zakelijk en doelmatig. Diner: gekozen voor een diner in 1 van de vele restaurantjes in de stad zelf. Op een terras temidden van een gezellige zondagavond-pantoffelparade.

Ontbijt: super! Je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Totaaloordeel: een aanrader. Het is een prachtige plek en goede prijs/prestatie-verhouding

Parador Leon

Ligging: Wow wat een prachtplekje en wat een fantastisch gebouw. Echt het hoogtepunt van onze reis. Een ruime gratis hotelparkeerplaats beschikbaar in het overigens erg gezellige en drukke Leon. De Parador zelf is 1 groot museum waar je ogen en oren te kort komt. Onze kamer lag in de nieuwbouwvleugel, maar was ruim en keurig met balkon richting tuin en rivier. Ontvangst: zakelijk en doeltreffend. Diner: omdat we veel van de stad wilden zien hebben we daar ook ’s avonds gegeten in 1 van de talloze restaurantjes. Ontbijt: ongeveer 15 meter ontbijtbuffet denken we, hoge Paradorkwaliteit.  Een absolute must!!

Casona Cudillero

Ligging : een zeer sfeervol en mooi gelegen landhuis aan de rand van het schilderachtige vissersplaatsje Cudillero. Omdat de toegansweg door Cudillero vanaf El Pito (het hotel) over de lengte van enkele kilometers was opgebroken, zijn we te voet naar het haventje gegaan. Zag er allemaal erg leuk en gezellig uit, maar wel erg toeristisch in het hoogseizoen denken we. Bij het hotel ruime parkeermogelijkheid op eigen grond (gratis). Hotel kent op begane grond enkele zeer sfeervolle zitruimten en heeft ook bv diverse bordspellen beschikbaar. Niet een van de hoge kamers van de 1e verdieping, maar een goede kamer op de 2e (met uitzicht op zee) kregen we. Overigens dik tevreden daarover.  Ontvangst: vriendelijk en redelijk engels sprekend en verstaand (veel engelse gasten!) Diner: Hotel kent zelf geen restaurant, dus uitgeweken naar Cudillero. Ontbijt: voortreffelijk in 1 woord. Totaal oordeel: Dit was de goedkoopste accommodatie van de trip maar bood naar verhouding het meeste voor het geld. Een uitstekende verblijfplaats en dus een grote aanrader!

Parador Cangas de Onis

Ligging: Een tot parador verbouwd oud klooster, gelegen aan de rivier met aan de overzijde daarvan een redelijk drukke weg. Ruime eigen parkeergelegenheid. Een minder massaal complex dat met smaak is opgezet. De kerk van het complex wordt nog steeds voor de eredienst gebruikt. Er is een klein aantal “oude” kamers, maar wij kregen een ruime kamer in de nieuwbouw. Ontvangst: keurig en klantvriendelijk. Diner: in een moderne eetzaal van de Parador, maar wel verzorgd en ook lekker gegeten. Ontbijt: tja het wordt eentonig: ontbijten in een Parador is vooral een kwestie van keuzes maken uit een overvloedig aanbod. Totaaloordeel: goede prijs/prestatieverhouding. Gunstige ligging t.o.v. Picos de Europa. Een sfeervol onderkomen dat een aanbeveling verdient.

Posada Llanes

Ligging: een zeer fraai designhotel (de beste bedden van de hele reis), dat echter vanaf de grote weg wat lastig te vinden is. Geweldig zo’n compleet contrast met een parador bijvoorbeeld. Parkeren op eigen terrein mogelijk. Er smaakvol gebouwd en ingericht. Veel engelse gasten hier, maar alleen de mevrouw van de receptie spreekt (goed) engels en die is niet altijd aanwezig… Ontvangst: vriendelijk, doelmatig. Diner: In het dorp nauwelijks een alternatief, maar het diner in de strakke moderne eetzaal was keurig voor elkaar. Redelijke prijzen. Ontbijt: Keurig en opties precies goed: niet te royaal  of te karig. Totaaloordeel: voor liefhebbers van moderne architectuur en inrichting een zeer aangename verblijfplaats met uitstekende prijs-/prestatieverhouding. Genoteerd voor een volgende keer!

Hotel Bilbao

Dit stadshotel aan de rand van de oude binnenstad is zeer lastig te vinden vanwege het vele eenrichtingverkeer in Bilbao. Daarnaast is het goed te weten dat je enige reële kans op een parkeerplek bestaat uit het gebruik van de op 100 mtr van het hotel gelegen ondergrondse parkeerplaats. Ook bij het verlaten van Bilbao is het door de inconsequente bewegwijzering soms lastig meteen de goede weg te vinden. Het hotel is druk bezet en het is verrassend om in dit Hightec-hotel op je kamer een PC aan te treffen (gratis internetten), alsmede een hometrainer! Op loopafstand van het Gugenheimmuseum, een absolute topper! Diner: ruime keuzemogelijkheden op de vele terrasjes van Bilbao. Ontbijt: prima voor elkaar op de zolderverdieping onder de balken.

Hotel Donostia/San Sebastian

Ligging: centraal een prachtige baai met de allure van een chique badplaats. Is zeer gemakkelijk te vinden, maar dat geldt niet voor een parkeerplaats. Het hotel zelf heeft er maar een paar en dus moet je uitwijken naar de parkeergarage onder de kathedraal. Het hotel zelf heeft leuke details (o.a. een antieke lift uit de jaren 20) en zelf troffen we het met een mooie kamer op de 3e verdieping aan de zeezijde en een fantastisch uitzicht. Ideale plek om op een zondag (toen wij er waren) in te haken op de pantoffelparade over de gehele boulevard, lekker te eten in de oude stad en vervolgens een avondwandeling om de punt van het schiereilandje te maken. Ontvangst: keurig en verzorgd. Ook een engels sprekende stagiaire aan de balie. Diner: Vooral voor visliefhebbers is er keuze te over in de vele restaurants bij de oude stad. Ontbijt: was keurig verzorgd en prima afsluiting van onze rondreis. Totaaloordeel: Afgezien van het dure parkeren, is Donostia een prachtige en sfeervolle badplaats en ons hotel past daar volkomen bij (zeker als je een kamer aan de zeezijde hebt).

De aanraders!

Estella, Laguardia, Haro, Briviesca, Burgos, Palencia, Leon, Oviedo, Cudillero, Gijon, Fuente De (Picos de Europa), Santillana del Mar, Bilbao, Donostia en Tolosa.

Tenslotte:

Het was een onvergetelijke reis met daarbij prachtig weer. Richting Valladolid begon het al behoorlijk warm te worden (rond de 30 overdag), maar aan de noordkust een heerlijke 22-24 graden. Eind mei/begin juni is de aangewezen tijd van het jaar om te genieten van de fraaie natuur met de vele papavers en andere bloemen volop in de bermen. Helaas verdwijnt die pracht al snel naarmate de zomer vordert.

Bedankt voor jullie prettige manier om je klanten te benaderen en te begeleiden.

Met vriendelijke groet,

Sj. Ten Broeke / W. Jager

Juni 2006

no images were found

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: