Wandelgids Cádiz

 

Dit najaar! Wandelgids Cádiz
9 wandelroutes in de natuur en stadswandeling in Cádiz

De favoriete wandelingen van Anne Middelkamp

“Er is weinig waar je mij zó innig tevreden mee kunt maken als een fijne wandeling. Dat kan zijn een rondje in ons mooie bergdorpje of op ontdekkingstocht in een mooie stad. Maar het allerliefste loop ik in de natuur. Echte natuur. Met zo weinig mogelijk mensen erin. Een leeg strand, een stil bos, groen glooiende velden. En het allerfijnste: in de bergen, waar je wat moet klimmen, klauteren en zweten voor die beloning aan de top, dat prachtige uitzicht over de wereld. Met de gieren boven je hoofd cirkelend. Magisch!”

Wandelen in Cádiz, Andalusië

 

In het E-book, wat in het najaar/winter van 2019 gepubliceerd wordt staan 10 wandelingen uitgebreid beschreven, met prachtige foto’s, duidelijke kaartjes en tips voor de omgeving. 

Over Cádiz, het zuiden van het zuiden van Spanje

Cadiz, in het zuiden van het zuiden van Spanje, met Afrika aan de overkant is een verrukkelijk stukje puur Spanje.
Met eindeloze, witte zandstranden, omgeven door hoge rotsen, prachtige witte dorpjes met hun pleintjes met sinaasappelbomen, de kleurrijke patio’s en de steile straatjes. Heerlijke steden als Cádiz en Jerez de la Frontera. Uitbundige Feria’s en fiesta’s. De mooie sherry bodega’s, de flamenco tabancos en tapasbarretjes. Hier, aan de Costa de la Luz, de kust van het licht vind je hoge hemelen en glooiende landschappen met in het voorjaar miljoenen zonnebloemen, uitgestrekte berggebieden in het achterland. Paradijs voor wandelaars, vogelaars en rustzoekers.

Wandelroutes Alcornocales en Costa de la Luz

Deze wandelingen brengen je naar de bergen in het uitgestrekte natuurpark Los Alcornocales met de mooie rode kurkeiken en bemoste rotsen. De glooiende velden van La Janda en de hoogte kliffen van de Costa de la Luz. Bij elke wandeling zie je op een gegeven moment, dichtbij of in de verte, de oceaan met Afrika aan de overkant van de straat van Gibraltar en vaak cirkelen er gieren boven je hoofd.

Wandelen in de Sierra de Grazalema bij Ronda

Een uurtje verder naar het noorden en nog steeds provincie Cádiz vindt je de Sierra de Grazalema met haar grijze karstgebergte en toppen tot 1640 meter. Dit is het meest ‘natte’ oord van Andalusië, met niet alleen het meeste regen van deze regio maar ook bronnen, ondergrondse rivieren en meren. Dit is een paradijs voor wandelaars en we hebben er wandelingen voor je beschreven die we afgelopen zomer maakten.

Stadswandeling Cádiz

En last but not least! Een stadswandeling door de oudste en allermooiste havenstad van Europa mag natuurlijk niet ontbreken! Ook met duidelijke kaart en veel tips voor bezienswaardigheden.

Gratis voor de lezers van ESpanje

Deze wandelgids, met een winkelwaarde van € 10,-, is gratis voor de abonnees van ESpanje magazine
Meld u hieronder aan en u ontvangt bericht zodra de gids verkrijgbaar is. (verwacht najaar/winter 2019)
U bent dan ook automatisch geabonneerd op onze maandelijkse nieuwsbrief, maar u kunt zich hier natuurlijk ook altijd weer voor afmelden.

 

Ja, ik wil graag straks deze wandelgids ontvangen!

en meld me aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: