Peneda-Gerês

Pousada in Peneda-Gerês Nationaal Park

36 kamers, 1 junior-Suite
Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Pousada Gerês – Caniçada

Deze charmante Pousada is gevestigd in een voormalig jachtchalet uit 1968 gelegen aan de zuidelijke grens van het Nationale Park Peneda-Gerês, in het Noordoosten van Portugal. Het uitgestrekte park is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Er wacht u een gastvrij ontvangst in deze warm gedecoreerde en comfortabele Pousada. Vanuit hier hebt u magnifiek uitzicht over de Cávado rivier en de bergen rondom.

Inrichting

De Pousada is prettig ingericht met grote ramen die veel licht binnen laten en fraaie uitzichten bieden. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijk materialen, stenen muren, houten balken, mooie plavuizen vloeren. Er zijn uitnodigende hoekjes en nissen. Er is een ruime salon met open haard en comfortabele sofa’s. De Pousada heeft een restaurant waar uitstekende gerechten uit de lokale keuken geserveerd worden, uiteraard vergezeld van de prachtige wijnen van de regio.
Er zijn 36 kamers en één Junior Suite. (18 standaardkamers, 17 superior kamers) 10 Superior kamers hebben een balkon/terras. Alle kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. Twee superiorkamers kunnen worden samengevoegd en vormen zo een ruime familiekamer voor max. 6 personen, met balkon. Volledig ingerichte badkamers. Verwarming, Airco, Wifi, Satelliet TV, Haardrogers. Safe, telefoon.

Faciliteiten

Restaurant, bar, terras, minibar, tennisbaan, vismogelijkheden, jachtmogelijkheden, tuinen, zwembad, gezelschapsspelletjes en airconditioning. Wasserij, Parkeerplaats, Excursiebalie. Jeep-excursies, wandelen met een gids, Toegankelijk voor gasten met een verminderde mobiliteit. Wifi.

Omgeving

Wandelparadijs

Er zijn fantastische wandelmogelijkheden in dit gebied. Door eeuwenlange veeteelt en jacht is er in dit uitgestrekte natuurgebied een dicht paden-net ontstaan. Door de tijden heen, op zoek naar nieuwe weiden en betere jachtgronden, trok men steeds verder en dieper het gebied gebied in. Nu worden deze paden nog maar zelden gebruikt door herders, maar hun erfenis stelt ons in staat om zelfs de meest afgelegen plekken bereiken.

Braga

Braga, het religieuze centrum van het land, met haar vele prachtige barokke bouwwerken en statige lanen. Al ten tijde van de Romeinen verhief de imperator Caracala ‘Bracara Augusta’ tot hoofdstad van de provincie Galécia, het huidige Galicië. De kathedraal van Braga, de oudste van heel Portugal, was het religieuze centrum van het land. Niet voor niets wordt het Portugese gezegde “ouder dan de kathedraal van Braga” nu nog steeds gebruikt om uit te drukken dat iets heel oud en belangrijk is. Hier zijn o.a. het bedevaartsoord Bom Jesus en het klooster van Tibães een bezoek waard.

Peneda Gerês Nationaal Park

Het Peneda Gerês park is het enige nationale park van Portugal, met haar oppervlakte van 72.000 hectare vormt het een zeer uitgestrekt gebied. Geografisch valt het park uiteen in een westelijk en oostelijk deel, van elkaar gescheiden door een vallei die van Caldas do Gerês tot de rustige Spaanse dorpje Lobios loopt. Het oostelijke deel is het minst bevolkt en minder versnipperd door wegen. Dit geïsoleerde gebied vormt een bijzonder wandelgebied. U kunt het park vanuit zeven hoofdingangen bezoeken. Van noordwest tot het noordoost zijn dat: Lamas de Mouro, Mezio, Campo de Gerês, Caldas do Gerês, Ermida, Fafião en Pitões das Júnias.

In het park zijn veel sporen van de menselijke geschiedenis te ontdekken: middeleeuwse kastelen, megalieten van pre-Romeinse beschavingen en Romeinse overblijfselen vormen de stille, maar indrukwekkende getuigen. De Geira, de Romeinse weg waarover de legioenen van Braga naar Astorga in Spanje trokken is heden ten dage nog steeds gedeeltelijk te volgen. Hoewel de bruine beer al in 1650 uitstierf, leven hier veel andere bijzondere dieren in de meest geïsoleerde delen van Peneda Gerês, zoals de Iberische wolf, de steenbok, wilde paarden en slangenarenden. Heel bijzonder, is een klein plantje: de Gerês lelie (Iris boissieri), een inheemse soort die tot bloei komt in juni en juli en alleen groeit in de hogere regionen van het Gerêsgebergte. De ligging van dit gebergte, de hoogteverschillen, de continentale, Mediterrane en Atlantische invloeden creëren hier een enorme verscheidenheid in vegetatie.

Verder te doen en te zien

De omgeving biedt een keur aan activiteiten en interessante excursies, Een bezoek aan Vila de Gerês, klooster van Santa Maria de Júnias, Santuario de sao Bento, het kasteel van Lindoso, kerken, Middeleeuwse routes door het Douro wijngebied. Wijnroutes langs de bodega’s in het Douro wijngebied. Boottochten, bezoek aan watervallen.

Afstanden

De luchthaven van Porto ligt op 85 km afstand van de Pousada. De plaats Amares ligt op 27 km afstand, Guimarães ligt op 41 km, Viana do Castelo op 83 km afstand.

Deze locatie wordt aangeboden tijdens de Rondreis 13,15 of 18 dagen Portugal en 8 daagse reis Porto e Norte

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: