Reisverslagen

Cádiz en Costa de la Luz oktober 2022

Beste,
Met enige vertraging willen we jullie bedanken voor de goede organisatie van onze reis naar de Costa de la Luz. We hebben genoten van een zeer boeiende en gevarieerde reis waarbij ons zeker enkele bijzondere plaatsen zoals het Parque de Grazalema, Cadiz ( een fascinerende stad !), Vejer de la Frontera, Melonia Sidonia ( een ontdekking !), Tarifa ons bekoorden. Ook het logies was zeer aangenaam en met zorg gekozen.
De huurwagen was wel een verrassing : een gloednieuwe BMW die ondanks vele snufjes ons feilloos vervoerd heeft. Alleen jammer dat het vrijgeven van de borgsom wat geduurd heeft. Gelukkig heeft Sunny Cars heel snel en accuraat gereageerd !
Wij willen jullie ook bedanken voor het leuke geschenk dat we ontvangen hebben. Een fijne herinnering aan deze reis !

Met vriendelijke groeten,
Manja en An, 7 november 2022

Midden Spanje op Maat

Beste Anne en Arco,

Ook aan een heerlijke vakantie komt een eind. Maar dan vind je bij de post ook nog een boek met heerlijke recepten, om nog even in de sfeer te blijven. Waarvoor hartelijk dank. We hebben genoten van ons verblijf in het appartement in Madrid, het hotel in Salamanca en in de Valle de Ambroz.
Alle dagen zijn we wandelend op pad gegaan om te proeven van de sfeer in de verschillende wijken van Madrid, om musea te bezoeken en de prachtige kloosters en kathedralen te bezichtigen.

Wat we erg mooi vonden was Caza Liz in Salamanca, een art deco museum, en de bibliotheek in de universiteit van Salamanca.
Vanuit Salamanca zijn we een dag naar Zamora geweest, met de bus goed te doen om daar de Romaanse kerkjes te zien. Beslist de moeite waard, alleen moet je we vroeg beginnen want om twee uur gaan die kerkjes dicht.

De Valle de Ambroz was aangenaam rustig na die drukke steden, een gemoedelijk hotel en een heerlijk ontbijt.
Wat je zeker moet weten als je deze reis zonder eigen vervoer maakt, dat je de bus-of treinreizen moet reserveren. In de trein heb je een vaste plaats en vol is vol.
Dat geldt ook voor de bus. De bus naar Salamanca, heen en terug, en de aansluitende bus naar Madrid vanuit Salamanca hebben we al een week van te voren gereserveerd. Het was goed om na 4 jaar weer in Spanje te zijn.

Saludos de Arie y Suzanna
14 oktober 2022

PS naast de Guernica in Reina Sofia zagen we in het museo de archivos de la Guerra Civil in Salamanca een collage van de Guernica, gemaakt met duizenden foto’s van deze burgeroorlog.

Rondreis Baskenland, La Rioja en Navarra

Terug van weggeweest

Hoi eindelijk even tijd om jou even een mailtje te sturen.
Wij hebben een fantastische reis gehad, genoten van de Spanjaarden en hun gebruiken.
Nog meer hebben we genoten van de geweldige accommodaties en hun mooie ligging.
De eigenaren waren enthousiast over Ardanza, soms zelfs het idee dat we een voorkeursbehandeling hadden.
Wat een verrassing het kookboek met de heerlijke Spaanse recepten, ga snel iets lekkers eruit maken.
Kortom heel erg bedankt, ik zal je zeker aanprijzen bij vrienden en familie, wellicht tot een volgende keer.

Mvg Monica Thompson
5 oktober 2022


Rondreis 18 dagen Midden Spanje met 4 personen

Beste Anne Middelkamp en Arco Schuurman,

Gisterenavond kwamen Ellen, Bert, Nell en en ik bij elkaar om nog eens na te genieten van onze Spanje reis. Ellen had een mooi fotoboek gemaakt en Nell en ik hadden uit jullie Tapas kookboek een heerlijke maaltijd gekookt. We hebben jullie nooit bedankt voor de mooie reis, goede en gevarieerde accomodaties en fijne adviezen. Hierbij: bedankt daarvoor. We hebben een heerlijke vakantie en een mooie en afwisselende natuur-cultuur reis gehad. Jullie hebben prettige en mooie accomodaties en goede suggesties voor uitstapjes.

Mochten we weer eens naar Spanje gaan , weten we jullie te vinden en we zullen jullie zeker aan vrienden en bekenden aanbevelen.

Met hartelijke groet, namens ons allen,

Maaike
14 augustus 2022


Ruta de la Plata, juni 2022

Aan het Ardanza team 

“Wij wilden jullie bedanken voor deze fantastische reis Alles was perfect geregeld ! Complimenten daarvoor Wij hebben ook heel veel plezier gehad van jullie uitgebreide reisinformatie  (heerlijk op papier) Vooral de aanwijzingen waar de auto geparkeerd kan worden zijn zeer duidelijk en dat scheelde heel veel zoektijd. Dank daarvoor. Het enige wat wij achteraf anders hadden willen doen, was 2 nachten in Oviedo en dan 3 nachten in Sevilla Wat een fantastisch mooie, leuke stad .Maar dat is uiteraard zeer persoonlijk. Verder zijn we verliefd geworden op Hervas in dat prachtige huis. We zullen jullie als organisatie zeker aanbevelen ! Dank jullie wel !

Met vriendelijke groet 
Elies Brinkkemper en Ans Jonker
30 juni 222

p.s Heel hartelijk bedankt voor dat leuke kookboek Ik heb er al lekker uit gekookt 😂


15 daagse Cultuur&Natuur reis Andalusië

“Heel veel dank voor een onvergetelijke reis in Andalusië. We hebben enorm genoten van deze afwisselende reis. Alles was perfect verzorgd (en dat ontzorgt!). Dank ook voor het kookboek, leuk bij thuiskomst ontvangen.
We genieten nog na”

Vriendelijke groeten,
Frits en Astrid,
25 juni 2022


Baskenland, La Rioja en Navarra mei 2022

“Net terug van onze reis ben ik bezig om alle indrukken van Baskenland, La Rioja en Navarra te verwerken. We hebben heel wat meegemaakt. We zijn onder de indruk van het natuurschoon in dit deel van Spanje. Ook in cultureel opzicht zijn we verrast. Ik zal proberen een en ander op papier te zetten waar toekomstige reizigers iets aan hebben”.

Met vriendelijke groet, Betty, 22 juni 2022


15 daagse Cultuur&Natuur reis Andalusië

“Geacht Ardanza Team,
We zijn op 31 mei terug gekeerd van de 15 dagen Cultuur & Natuur door Andalusië. We wilden via deze mail laten weten
dat we een geweldige rondreis hebben gemaakt. Veel gezien en genoten van de omgeving, de cultuur en het Spaanse eten.
Alles was naar verwachting en goed georganiseerd, waarvoor onze dank. Een korte impressie is te zien in de bijgevoegde collage van de eerste dagen. Gelukkig hebben we de foto’s (1000+) nog… We willen jullie bedanken voor het
organiseren van deze reis.”

Met vriendelijke groeten,
Wim & Alice Heijne
14 juni 2022


Andalusië op Maat mei/juni 2022

“Beste Ardanza,
We zijn nu weer bijna een week terug van onze vakantie in Andalusië en ik wilde nog even laten weten dat mijn ouders en ik erg hebben genoten van de vakantie, de mooie accommodaties, en de manier waarop jullie mijn ouders in het zonnetje hebben gezet (drankjes, bloemetje). Ook de laatste plaats waar wij vertoefden, en nog nooit geweest waren, Vejer de la Frontera, vonden we erg sfeervol en een goede plek om met z’n 2tjes te eindigen. Toevalligerwijs blijken de nieuwe (Nederlandse) eigenaren van het appartement, die ons welkom hebben geheten, nog weer familie van een vriend van ons, dus dat gaf een vertrouwd gevoel. Ook nog bedankt voor de leuke attentie bij thuiskomst!”

Groeten, Sandra en mijn ouders
14 juni 2022


Andalusië op Maat maart/april 2022

“Hola Anne, Arco en Ellen,
Vanuit Nederland, waar eindelijk de lente is begonnen, kijken we terug op onze Andalusische vakantie: 14 dagen met Ardanza op pad…Jullie hebben het perfect geregeld, onze dank daarvoor. De enige tegenvaller: het weer, daar konden jullie helaas niets aan doen. Maar onze onderkomens, het appartement in de Alpujarras, de Cortijo bij Ronda en het stadsappartement in Vejer waren ieder op hun eigen manier perfect. De eigenaars stonden ons met raad en daad bij en gaven ons tips voor eten en wandelen. Gelukkig konden de kamers steeds goed verwarmd worden, dat was wel nodig!

In Vejer werd het weer wat beter en deden we wandeling 2. Sendero del Acantilado vanaf Barbate en 1. Cerro de Abejaruco langs jullie oude huis. Daar zagen we heel veel bloemen onder begeleiding van de zon en Venta El Toro had nog één tafeltje achterin naast het toilet! Dat was dus een zeer geslaagde afscheidswandeling.
Afscheid namen we ook van Restaurant Fez, waar Anne ons heen bracht en waar we drie avonden van het heerlijke eten genoten. Tot slot vonden we bij het thuiskomen het Spaanse kookboek, nu kunnen we nog iets langer in Spaanse sferen verblijven. Nogmaals reuze bedankt en tot een volgende keer.

Ine en Frans
14 april 2022″


15 daagse Cultuur en Natuur Rondreis Andalusië oktober 2021

Voor ons de eerste keer met Ardanza op reis. Waarom?
Goeie informatie op de site, prettig in de contacten vooraf aan de boeking en daarna ook nog snel reageren op vragen via de mail. Dit voelde goed waardoor we de boeking definitief hebben gemaakt. Na de goeie, uitgebreide en duidelijke, reisinformatie te hebben ontvangen kon de voorpret al beginnen. Alles wat beloofd en geregeld was, is ook waar gemaakt. Van de autohuur, tot de excursies en de prettige kleinschalige hotels toe. In overleg met Anne hebben we de reis iets aangepast. Nl. gestart in Cordoba en geëindigd in Sevilla. Dit was voor ons ideaal en achteraf bezien, een mooie reis-opbouw.

Doordat we (m.u.v. Cordoba, 2 nachten) overal 3 nachten verbleven, hadden we tijd genoeg om alles op een fijn tempo te doen. De tips voor de fietstours in Cordoba en Sevilla waren top. Net als het Alhambra en de Caminito del Rey. Kortom, een reis om aan te raden!!

De verrassing bij thuiskomst, een kookboek met heerlijke Spaanse recepten, vergezeld van een leuke brief, maakte de reis compleet.
Bedankt Ardanza en tot de volgende!!!

Marion en Paul van Kaam
18 november 2021


Catalonië september 2021

Goedemorgen Anne en Arco,

We zijn inmiddels terug van vakantie en het ‘normale’ leven is weer begonnen. We willen jullie heel hartelijk bedanken voor weer een fantastische vakantie in Spanje. Het was een uitstekend idee om 3 verschillende plekken te bezoeken, 3 ‘minivakantietjes’ in één.
De accomodaties waren erg verrassend, elk met een eigen stijl. Heel bijzonder vonden we Peramola. De ligging tegen ruige bergen, met uitzicht op een weidse vallei en een hotel wat in al zijn oubolligheid (qua aankleding) toch totaal niet ouderwets was. Ook heerlijk gegeten. Een erg leuke verrassing toen we bij thuiskomst het receptenboek aantroffen met allemaal Spaanse heerlijkheden. Ga ze zeker uitproberen!
Heel hartelijk bedankt, ook nogmaals voor het snel oplossen van ons ‘probleem’ in Tamariu. Het allerbeste, blijf gezond en graag tot een volgende gelegenheid.
Heel veel groeten van

Yoe en Ria Kwa
20 september 2021

Noot Ardanza: Yoe en Ria waren voor de 3e keer met Ardanza op pad en kozen voor een lange Natuur&Cultuurreis Catalonië, maar dan zonder Barcelona


Spanje op Maat juli 2021

Beste Anne,

Wij hebben genoten van onze vakantie in Spanje. Alle gebieden waren voor ons verrassend mooi, en de appartementen waren zonder meer goed. We begrepen van Ute dat dit het eerste jaar is dat zij via Ardanza een casa verhuurt. Een uitstekende locatie. Met ook nog lekkere wijn, waarvan we een aantal dozen hebben meegenomen. En we hebben ook geconstateerd dat ons verblijf hier tekort was. Of anders gezegd: we moeten nog een keer hiernaartoe. Ook de Sierra de Segura en Priorat zijn schitterend. De verhuurster in Marca deed alles om het ons naar de zin te maken. Enige minpuntje hier was dat wij hier maar effectief één dag waren, en dat was een maandag waarop veel restaurants, bodega’s en bezienswaardigheden (zoals het kartuizer klooster) dicht waren. Ook op zondagavond waren veel restaurants gesloten. Kortom, het was nog een uitdaging om een restaurant te vinden.

We willen u nogmaals bedanken voor de verleende service. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke groet,
Barend en Fettina

Noot Ardanza: De Casas Vista Viñas aan de Costa de la Luz zijn inderdaad nieuw in ons bestand!


Valencia en Achterland en de Priorat

Best Ardanza team, Inmiddels terug thuis van onze 4e reis met Ardanza en ook nog weer een leuk receptenboek aangetroffen: hartelijk dank ! We hebben een prachtige reis gehad. Valencia behoeft geen commentaar, behalve dat het appartement prima was: goed doordachte inrichting en prima locatie. In Bocairent voel je je direct thuis en comfortabel; vriendelijke en allerte staf en gang van zaken verraden veel ervaring van de eigenaar; prachtige omgeving. En als sluitstuk de fantastische Priorat, met de authentieke Masia dat door de eigen en eerlijke stijl van Quima voelt als een warm bad, heerlijk ! Opnieuw bedankt voor jullie prestatie en aandacht !
Met vriendelijke groet, Trudy & Bert, 5 oktober 2019

Lees in op de pagina “Korte reacties” het verslag van Trudy en Bert


Valencia rondreis mei 2019

“Buenas dias, Wat een verrassing, toen wij na thuiskomst dat heerlijke Tapas receptenboek bij de post kregen. Hartelijk dank voor deze leuke attentie. Zo kunnen we nog voor vrienden een heerlijke tapasmaaltijd bereiden en ze enthousiast maken voor de diensten van Ardanza!!
Onze reis naar Valencia en Bocairent is prima verlopen, dankzij de uitstekende informatie, die wij vooraf kregen. Ook van de tips hebben wij veel gebruik gemaakt. Eigenlijk hebben wij niets toe te voegen.
Lees in op de pagina “Korte reacties” het verslag van Arend en Emelie Hutter


Familiereis oktober 2018

“…Namens mijn ouders, familie en mijzelf wil ik u jullie laten weten dat wij een fantastische week hebben gehad in Spanje! Wij willen jullie bedanken want alles was super goed geregeld, de reis, het verblijf en alle excursies. Goede plekken in het vliegtuig en de autohuur verliep ook prima en leuke tips van adresjes waar we konden eten. Daar hebben we zeker gebruik van gemaakt…”
Lees hier het reisverhaal van Marleen van Paassen-Rijke en haar familie


Andalusië reis op Maat oktober 2018

“…Wij zouden het in dit reisverslag uitsluitend kunnen hebben over het absolute hoogtepunt van onze vierde reis met Ardanza, de ‘Caminito del Rey’. Deze fantastische en indrukwekkende wandeling heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt, maar om het daarbij te laten zou een groot onrecht betekenen voor de drie andere bestemmingen van deze opnieuw schitterende reis…”
Lees hier het reisverhaal van Hans en Christine Nagtegaal (voor de 4e keer op pad met Ardanza!)


15 dagen Cultuur&Natuur rondreis Andalusië september 2018

“…Dit was voor ons de eerste keer om op deze manier op vakantie te gaan.
Wij zijn kampeerders en gaan al jaren met de tent of caravan naar Frankrijk.
Het was dus best spannend of dit ons zou bevallen…”
Lees het verhaal van Herman en Monique Jak


12 dagen rondreis Groen Spanje april/mei 2018

“…Het was werkelijk een geweldige vakantie. Zeer goed geregeld, prachtige afwisselende natuur en veel verschillende dingen ondernomen. Echt een aanrader! We vonden vooral Posada Arriondas helemaal top. Zeer goede gastheer die iedere morgen kwam vragen of we al plannen hadden voor de dag en heel veel tips gaf. Er ligt een boek met 42 verschillende wandelingen bij de receptie. Je krijgt een kopie en een wandelkaart van het gebied mee. Echt helemaal top. Eten was ook verrukkelijk, met veel producten uit de eigen tuin…”
Lees het verhaal van Corien


 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: