Reisverslagen

Alentejo april 2024

” Beste Anne,
Ik wil even bedanken voor de goede verzorging van onze trip naar Portugal. We hebben het heel fijn gehad. Inderdaad was de natuur in volle bloei. We hadden heerlijk weer, ook om te wandelen.
Het rurale karakter van de locaties was prima. Vooral Quinta Azenhas met haar simpele luxe en fijne sfeer sprak ons erg aan. Het diner was daar overigens uitmuntend. De auto huur verliep ook goed. Hoewel het ons niet helemaal duidelijk was door welke tolpoortjes we moesten. Als we al wat gemist hebben dan was het de Fado muziek maar laat er nu een mooie CD bij thuiskomst op de deurmat liggen. Heel leuk. Bedankt voor het prettige contact.
Vriendelijke groet,
Ida en Jos”


Cádiz & Costa de la Luz juni 2023

“Geachte heer, mevrouw,

Van 9 t/m 18 juni maakten wij (ondergetekenden) een door uw bureau verzorgde reis naar Andalusië.
Het is waarschijnlijk ongebruikelijk nadien een dergelijke trip te evalueren, maar wij willen dat graag wel doen.
Een en ander was prima geregeld, d.w.z.: het appartement in Cádiz was uitstekend, zeker ook betreffend ligging in het hart van de oude stad; ons 2de verblijf nabij Ronda was helemaal perfect, in elk opzicht; wat betreft de derde stek in Vejer de la Frontera zouden we willen opmerken dat de verzorging aldaar absoluut prima was, maar …. de kamer wel erg eenvoudig én klein! Drie nachten aldaar is toch wel ‘behelpen’. Bovendien verdient het, naar onze mening, overweging 3 nachten bij Ronda vast te leggen en dan 2 in Vejer.

De huurauto was nogal een verrassing: oorspronkelijk zou dat een Seat Ibiza zijn die werd opgepept naar Renault Scenic, en ter plekke werd het een enorme Cupra (Seat)! Prima auto, maar door zijn omvang even wennen! Niets ieders “ding”. Een andere mogelijkheid was er niet! We hebben hem overigens gaaf ingeleverd.

Kortom: was prima reis! Opmerkingen kunnen mogelijk bijdragen aan vervolmaking van deze toch al prachtige trip!
Enige dagen na thuiskomst ontvingen we een mooi receptenboek: TAPAS! Sympathieke geste uwerzijds, waarvoor dank.

Met vriendelijke groet,
Annette van Vroonhoven / Marius Schouten (Rosmalen) – 3 juli 2023″


Natuur rondreis Andalusië mei 2023

“Heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke reis. Tot in de puntjes door jullie voorbereid. We hebben genoten van de rondreis en van de diverse prachtige locaties. Vanwege jullie grote zorgvuldigheid een paar kleine opmerkingen. Ik refereer aan de rondreis zoals jullie die aan ons gestuurd hebben.

Vrijwel alle locaties waren goed te bereiken; op 1 na: Esther van de organisatie in El Gastor gaf ons een andere aanrijroute aan dan jullie beschreven hebben (die was wel juist/duidelijk). We volgden de aanwijzingen van Esther en kwamen aan de andere kant van het dorp binnen, waar dus ook geen enkele aanwijzing naar de huisjes staat. Kortom: we vonden het niet. Positief punt: een kwartier na ons appje aan Esther stond er een motorrijder klaar om ons te begeleiden. We hadden moeten vasthouden aan jullie routebeschrijving!

Nogmaals: heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke vakantie in Andalusië.
Bert Halfwerk, 30 mei 2023″


21 dagen rondreis Andalusië mei 2023

“Beste Arco, Anne, Ellen en Frederique,

Afgelopen dinsdag zijn we terug gekomen van 21 dagen rondreizen in Andalusië.
Eindelijk toch gelukt , 3 jaar geleden was de bedoeling maar kon toen niet doorgaan.
Wat hebben we het geweldig gehad , 7 minivakanties in één ( wel intensieve) vakantie en allemaal even bijzonder. Bij het afhalen van de huurauto bleek dat Spanjaarden andere ideeën hebben over de maat koffers. Verder prima auto ! De locaties waren als we in een stad waren echt midden in de stad en als we in de natuurgebieden zo stil en buitenaf. De afwisseling was heel fijn . Na een ontzettend rustig appartement in een natuurgebied ( waren de enige gasten) midden in Sevilla terechtkomen was wel een soort cultuurshock !
Wat opviel is dat alle onderkomens even netjes en fris waren en daarbij erg aardige gastheren/vrouwen. Complimenten !

Verder wil ik jullie bedanken voor de prettige afhandeling 3 jaar geleden en de organisatie nu …én natuurlijk de leuke verrassing bij thuiskomst.

Hartelijke groet,
Wim & Dicky van Leer – 1 juni 2023″


Rondreis Noord Spanje mei 2023

“Goedemorgen,

Hierbij willen wij even een reactie sturen aangaande onze door u georganiseerde rondreis door Noord Spanje.Wij hebben enorm genoten van dit stukje Spanje. De verblijven waren helemaal top en allemaal centraal gelegen voor allerlei activiteiten. Vooral de persoonlijke aandacht, allemaal op hun eigen manier, geeft toch wat extra. In Bilbao was het natuurlijk anders maar de ligging van het hotel was daar perfect. Bovenstaande foto sturen wij mee, zomaar ergens gemaakt op een plein in Oviedo van willekeurige mensen genietend in de zon. Zo voelden wij ons ook. Dank jullie wel voor de perfecte organisatie en wie weet tot een volgende keer!!

Met vriendelijke groet,
Jac en Toos Hereijgers –  27 mei 2023

PS dank jullie wel voor het mooie tapasboek bij thuiskomst”


Cádiz en Costa de la Luz oktober 2022

Beste,
Met enige vertraging willen we jullie bedanken voor de goede organisatie van onze reis naar de Costa de la Luz. We hebben genoten van een zeer boeiende en gevarieerde reis waarbij ons zeker enkele bijzondere plaatsen zoals het Parque de Grazalema, Cadiz ( een fascinerende stad !), Vejer de la Frontera, Melonia Sidonia ( een ontdekking !), Tarifa ons bekoorden. Ook het logies was zeer aangenaam en met zorg gekozen.
De huurwagen was wel een verrassing : een gloednieuwe BMW die ondanks vele snufjes ons feilloos vervoerd heeft. Alleen jammer dat het vrijgeven van de borgsom wat geduurd heeft. Gelukkig heeft Sunny Cars heel snel en accuraat gereageerd !
Wij willen jullie ook bedanken voor het leuke geschenk dat we ontvangen hebben. Een fijne herinnering aan deze reis !

Met vriendelijke groeten,
Manja en An, 7 november 2022

Midden Spanje op Maat

Beste Anne en Arco,

Ook aan een heerlijke vakantie komt een eind. Maar dan vind je bij de post ook nog een boek met heerlijke recepten, om nog even in de sfeer te blijven. Waarvoor hartelijk dank. We hebben genoten van ons verblijf in het appartement in Madrid, het hotel in Salamanca en in de Valle de Ambroz.
Alle dagen zijn we wandelend op pad gegaan om te proeven van de sfeer in de verschillende wijken van Madrid, om musea te bezoeken en de prachtige kloosters en kathedralen te bezichtigen.

Wat we erg mooi vonden was Caza Liz in Salamanca, een art deco museum, en de bibliotheek in de universiteit van Salamanca.
Vanuit Salamanca zijn we een dag naar Zamora geweest, met de bus goed te doen om daar de Romaanse kerkjes te zien. Beslist de moeite waard, alleen moet je we vroeg beginnen want om twee uur gaan die kerkjes dicht.

De Valle de Ambroz was aangenaam rustig na die drukke steden, een gemoedelijk hotel en een heerlijk ontbijt.
Wat je zeker moet weten als je deze reis zonder eigen vervoer maakt, dat je de bus-of treinreizen moet reserveren. In de trein heb je een vaste plaats en vol is vol.
Dat geldt ook voor de bus. De bus naar Salamanca, heen en terug, en de aansluitende bus naar Madrid vanuit Salamanca hebben we al een week van te voren gereserveerd. Het was goed om na 4 jaar weer in Spanje te zijn.

Saludos de Arie y Suzanna
14 oktober 2022

PS naast de Guernica in Reina Sofia zagen we in het museo de archivos de la Guerra Civil in Salamanca een collage van de Guernica, gemaakt met duizenden foto’s van deze burgeroorlog.

Rondreis Baskenland, La Rioja en Navarra

Terug van weggeweest

Hoi eindelijk even tijd om jou even een mailtje te sturen.
Wij hebben een fantastische reis gehad, genoten van de Spanjaarden en hun gebruiken.
Nog meer hebben we genoten van de geweldige accommodaties en hun mooie ligging.
De eigenaren waren enthousiast over Ardanza, soms zelfs het idee dat we een voorkeursbehandeling hadden.
Wat een verrassing het kookboek met de heerlijke Spaanse recepten, ga snel iets lekkers eruit maken.
Kortom heel erg bedankt, ik zal je zeker aanprijzen bij vrienden en familie, wellicht tot een volgende keer.

Mvg Monica Thompson
5 oktober 2022


Rondreis 18 dagen Midden Spanje met 4 personen

Beste Anne Middelkamp en Arco Schuurman,

Gisterenavond kwamen Ellen, Bert, Nell en en ik bij elkaar om nog eens na te genieten van onze Spanje reis. Ellen had een mooi fotoboek gemaakt en Nell en ik hadden uit jullie Tapas kookboek een heerlijke maaltijd gekookt. We hebben jullie nooit bedankt voor de mooie reis, goede en gevarieerde accomodaties en fijne adviezen. Hierbij: bedankt daarvoor. We hebben een heerlijke vakantie en een mooie en afwisselende natuur-cultuur reis gehad. Jullie hebben prettige en mooie accomodaties en goede suggesties voor uitstapjes.

Mochten we weer eens naar Spanje gaan , weten we jullie te vinden en we zullen jullie zeker aan vrienden en bekenden aanbevelen.

Met hartelijke groet, namens ons allen,

Maaike
14 augustus 2022


Ruta de la Plata, juni 2022

Aan het Ardanza team 

“Wij wilden jullie bedanken voor deze fantastische reis Alles was perfect geregeld ! Complimenten daarvoor Wij hebben ook heel veel plezier gehad van jullie uitgebreide reisinformatie  (heerlijk op papier) Vooral de aanwijzingen waar de auto geparkeerd kan worden zijn zeer duidelijk en dat scheelde heel veel zoektijd. Dank daarvoor. Het enige wat wij achteraf anders hadden willen doen, was 2 nachten in Oviedo en dan 3 nachten in Sevilla Wat een fantastisch mooie, leuke stad .Maar dat is uiteraard zeer persoonlijk. Verder zijn we verliefd geworden op Hervas in dat prachtige huis. We zullen jullie als organisatie zeker aanbevelen ! Dank jullie wel !

Met vriendelijke groet 
Elies Brinkkemper en Ans Jonker
30 juni 222

p.s Heel hartelijk bedankt voor dat leuke kookboek Ik heb er al lekker uit gekookt 😂


15 daagse Cultuur&Natuur reis Andalusië

“Heel veel dank voor een onvergetelijke reis in Andalusië. We hebben enorm genoten van deze afwisselende reis. Alles was perfect verzorgd (en dat ontzorgt!). Dank ook voor het kookboek, leuk bij thuiskomst ontvangen.
We genieten nog na”

Vriendelijke groeten,
Frits en Astrid,
25 juni 2022


Baskenland, La Rioja en Navarra mei 2022

“Net terug van onze reis ben ik bezig om alle indrukken van Baskenland, La Rioja en Navarra te verwerken. We hebben heel wat meegemaakt. We zijn onder de indruk van het natuurschoon in dit deel van Spanje. Ook in cultureel opzicht zijn we verrast. Ik zal proberen een en ander op papier te zetten waar toekomstige reizigers iets aan hebben”.

Met vriendelijke groet, Betty, 22 juni 2022


15 daagse Cultuur&Natuur reis Andalusië

“Geacht Ardanza Team,
We zijn op 31 mei terug gekeerd van de 15 dagen Cultuur & Natuur door Andalusië. We wilden via deze mail laten weten
dat we een geweldige rondreis hebben gemaakt. Veel gezien en genoten van de omgeving, de cultuur en het Spaanse eten.
Alles was naar verwachting en goed georganiseerd, waarvoor onze dank. Een korte impressie is te zien in de bijgevoegde collage van de eerste dagen. Gelukkig hebben we de foto’s (1000+) nog… We willen jullie bedanken voor het
organiseren van deze reis.”

Met vriendelijke groeten,
Wim & Alice Heijne
14 juni 2022


Andalusië op Maat mei/juni 2022

“Beste Ardanza,
We zijn nu weer bijna een week terug van onze vakantie in Andalusië en ik wilde nog even laten weten dat mijn ouders en ik erg hebben genoten van de vakantie, de mooie accommodaties, en de manier waarop jullie mijn ouders in het zonnetje hebben gezet (drankjes, bloemetje). Ook de laatste plaats waar wij vertoefden, en nog nooit geweest waren, Vejer de la Frontera, vonden we erg sfeervol en een goede plek om met z’n 2tjes te eindigen. Toevalligerwijs blijken de nieuwe (Nederlandse) eigenaren van het appartement, die ons welkom hebben geheten, nog weer familie van een vriend van ons, dus dat gaf een vertrouwd gevoel. Ook nog bedankt voor de leuke attentie bij thuiskomst!”

Groeten, Sandra en mijn ouders
14 juni 2022


Andalusië op Maat maart/april 2022

“Hola Anne, Arco en Ellen,
Vanuit Nederland, waar eindelijk de lente is begonnen, kijken we terug op onze Andalusische vakantie: 14 dagen met Ardanza op pad…Jullie hebben het perfect geregeld, onze dank daarvoor. De enige tegenvaller: het weer, daar konden jullie helaas niets aan doen. Maar onze onderkomens, het appartement in de Alpujarras, de Cortijo bij Ronda en het stadsappartement in Vejer waren ieder op hun eigen manier perfect. De eigenaars stonden ons met raad en daad bij en gaven ons tips voor eten en wandelen. Gelukkig konden de kamers steeds goed verwarmd worden, dat was wel nodig!

In Vejer werd het weer wat beter en deden we wandeling 2. Sendero del Acantilado vanaf Barbate en 1. Cerro de Abejaruco langs jullie oude huis. Daar zagen we heel veel bloemen onder begeleiding van de zon en Venta El Toro had nog één tafeltje achterin naast het toilet! Dat was dus een zeer geslaagde afscheidswandeling.
Afscheid namen we ook van Restaurant Fez, waar Anne ons heen bracht en waar we drie avonden van het heerlijke eten genoten. Tot slot vonden we bij het thuiskomen het Spaanse kookboek, nu kunnen we nog iets langer in Spaanse sferen verblijven. Nogmaals reuze bedankt en tot een volgende keer.

Ine en Frans
14 april 2022″


 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: