Reisverslagen

Andalusië op Maat maart/april 2022

“Hola Anne, Arco en Ellen,
Vanuit Nederland, waar eindelijk de lente is begonnen, kijken we terug op onze Andalusische vakantie: 14 dagen met Ardanza op pad…Jullie hebben het perfect geregeld, onze dank daarvoor. De enige tegenvaller: het weer, daar konden jullie helaas niets aan doen. Maar onze onderkomens, het appartement in de Alpujarras, de Cortijo bij Ronda en het stadsappartement in Vejer waren ieder op hun eigen manier perfect. De eigenaars stonden ons met raad en daad bij en gaven ons tips voor eten en wandelen. Gelukkig konden de kamers steeds goed verwarmd worden, dat was wel nodig!

In Vejer werd het weer wat beter en deden we wandeling 2. Sendero del Acantilado vanaf Barbate en 1. Cerro de Abejaruco langs jullie oude huis. Daar zagen we heel veel bloemen onder begeleiding van de zon en Venta El Toro had nog één tafeltje achterin naast het toilet! Dat was dus een zeer geslaagde afscheidswandeling.
Afscheid namen we ook van Restaurant Fez, waar Anne ons heen bracht en waar we drie avonden van het heerlijke eten genoten.
Tot slot vonden we bij het thuiskomen het Spaanse kookboek, nu kunnen we nog iets langer in Spaanse sferen verblijven.
Nogmaals reuze bedankt en tot een volgende keer.

Ine en Frans
14 april 2022″


 

15 daagse Cultuur en Natuur Rondreis Andalusië oktober 2021

Voor ons de eerste keer met Ardanza op reis. Waarom?
Goeie informatie op de site, prettig in de contacten vooraf aan de boeking en daarna ook nog snel reageren op vragen via de mail. Dit voelde goed waardoor we de boeking definitief hebben gemaakt. Na de goeie, uitgebreide en duidelijke, reisinformatie te hebben ontvangen kon de voorpret al beginnen. Alles wat beloofd en geregeld was, is ook waar gemaakt. Van de autohuur, tot de excursies en de prettige kleinschalige hotels toe. In overleg met Anne hebben we de reis iets aangepast. Nl. gestart in Cordoba en geëindigd in Sevilla. Dit was voor ons ideaal en achteraf bezien, een mooie reis-opbouw.

Doordat we (m.u.v. Cordoba, 2 nachten) overal 3 nachten verbleven, hadden we tijd genoeg om alles op een fijn tempo te doen. De tips voor de fietstours in Cordoba en Sevilla waren top. Net als het Alhambra en de Caminito del Rey. Kortom, een reis om aan te raden!!

De verrassing bij thuiskomst, een kookboek met heerlijke Spaanse recepten, vergezeld van een leuke brief, maakte de reis compleet.
Bedankt Ardanza en tot de volgende!!!

Marion en Paul van Kaam
18 november 2021


Catalonië september 2021

Goedemorgen Anne en Arco,

We zijn inmiddels terug van vakantie en het ‘normale’ leven is weer begonnen. We willen jullie heel hartelijk bedanken voor weer een fantastische vakantie in Spanje. Het was een uitstekend idee om 3 verschillende plekken te bezoeken, 3 ‘minivakantietjes’ in één.
De accomodaties waren erg verrassend, elk met een eigen stijl. Heel bijzonder vonden we Peramola. De ligging tegen ruige bergen, met uitzicht op een weidse vallei en een hotel wat in al zijn oubolligheid (qua aankleding) toch totaal niet ouderwets was. Ook heerlijk gegeten. Een erg leuke verrassing toen we bij thuiskomst het receptenboek aantroffen met allemaal Spaanse heerlijkheden. Ga ze zeker uitproberen!
Heel hartelijk bedankt, ook nogmaals voor het snel oplossen van ons ‘probleem’ in Tamariu. Het allerbeste, blijf gezond en graag tot een volgende gelegenheid.
Heel veel groeten van

Yoe en Ria Kwa
20 september 2021

Noot Ardanza: Yoe en Ria waren voor de 3e keer met Ardanza op pad en kozen voor een lange Natuur&Cultuurreis Catalonië, maar dan zonder Barcelona


Spanje op Maat juli 2021

Beste Anne,

Wij hebben genoten van onze vakantie in Spanje. Alle gebieden waren voor ons verrassend mooi, en de appartementen waren zonder meer goed. We begrepen van Ute dat dit het eerste jaar is dat zij via Ardanza een casa verhuurt. Een uitstekende locatie. Met ook nog lekkere wijn, waarvan we een aantal dozen hebben meegenomen. En we hebben ook geconstateerd dat ons verblijf hier tekort was. Of anders gezegd: we moeten nog een keer hiernaartoe. Ook de Sierra de Segura en Priorat zijn schitterend. De verhuurster in Marca deed alles om het ons naar de zin te maken. Enige minpuntje hier was dat wij hier maar effectief één dag waren, en dat was een maandag waarop veel restaurants, bodega’s en bezienswaardigheden (zoals het kartuizer klooster) dicht waren. Ook op zondagavond waren veel restaurants gesloten. Kortom, het was nog een uitdaging om een restaurant te vinden.

We willen u nogmaals bedanken voor de verleende service. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Met vriendelijke groet,
Barend en Fettina

Noot Ardanza: De Casas Vista Viñas aan de Costa de la Luz zijn inderdaad nieuw in ons bestand!


Valencia en Achterland en de Priorat

Best Ardanza team, Inmiddels terug thuis van onze 4e reis met Ardanza en ook nog weer een leuk receptenboek aangetroffen: hartelijk dank ! We hebben een prachtige reis gehad. Valencia behoeft geen commentaar, behalve dat het appartement prima was: goed doordachte inrichting en prima locatie. In Bocairent voel je je direct thuis en comfortabel; vriendelijke en allerte staf en gang van zaken verraden veel ervaring van de eigenaar; prachtige omgeving. En als sluitstuk de fantastische Priorat, met de authentieke Masia dat door de eigen en eerlijke stijl van Quima voelt als een warm bad, heerlijk ! Opnieuw bedankt voor jullie prestatie en aandacht !
Met vriendelijke groet, Trudy & Bert, 5 oktober 2019

Lees in op de pagina “Korte reacties” het verslag van Trudy en Bert


Valencia rondreis mei 2019

“Buenas dias, Wat een verrassing, toen wij na thuiskomst dat heerlijke Tapas receptenboek bij de post kregen. Hartelijk dank voor deze leuke attentie. Zo kunnen we nog voor vrienden een heerlijke tapasmaaltijd bereiden en ze enthousiast maken voor de diensten van Ardanza!!
Onze reis naar Valencia en Bocairent is prima verlopen, dankzij de uitstekende informatie, die wij vooraf kregen. Ook van de tips hebben wij veel gebruik gemaakt. Eigenlijk hebben wij niets toe te voegen.
Lees in op de pagina “Korte reacties” het verslag van Arend en Emelie Hutter


Familiereis oktober 2018

“…Namens mijn ouders, familie en mijzelf wil ik u jullie laten weten dat wij een fantastische week hebben gehad in Spanje! Wij willen jullie bedanken want alles was super goed geregeld, de reis, het verblijf en alle excursies. Goede plekken in het vliegtuig en de autohuur verliep ook prima en leuke tips van adresjes waar we konden eten. Daar hebben we zeker gebruik van gemaakt…”
Lees hier het reisverhaal van Marleen van Paassen-Rijke en haar familie


Andalusië reis op Maat oktober 2018

“…Wij zouden het in dit reisverslag uitsluitend kunnen hebben over het absolute hoogtepunt van onze vierde reis met Ardanza, de ‘Caminito del Rey’. Deze fantastische en indrukwekkende wandeling heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt, maar om het daarbij te laten zou een groot onrecht betekenen voor de drie andere bestemmingen van deze opnieuw schitterende reis…”
Lees hier het reisverhaal van Hans en Christine Nagtegaal (voor de 4e keer op pad met Ardanza!)


15 dagen Cultuur&Natuur rondreis Andalusië september 2018

“…Dit was voor ons de eerste keer om op deze manier op vakantie te gaan.
Wij zijn kampeerders en gaan al jaren met de tent of caravan naar Frankrijk.
Het was dus best spannend of dit ons zou bevallen…”
Lees het verhaal van Herman en Monique Jak


12 dagen rondreis Groen Spanje april/mei 2018

“…Het was werkelijk een geweldige vakantie. Zeer goed geregeld, prachtige afwisselende natuur en veel verschillende dingen ondernomen. Echt een aanrader! We vonden vooral Posada Arriondas helemaal top. Zeer goede gastheer die iedere morgen kwam vragen of we al plannen hadden voor de dag en heel veel tips gaf. Er ligt een boek met 42 verschillende wandelingen bij de receptie. Je krijgt een kopie en een wandelkaart van het gebied mee. Echt helemaal top. Eten was ook verrukkelijk, met veel producten uit de eigen tuin…”
Lees het verhaal van Corien


15 dagen Cultuur & Natuur Andalusië april 2018

“…Wij zijn weer terug van onze prachtige reis naar Andalusië. Hartelijk dank voor de verrassing bij thuiskomst, nu kunnen we nog eens proeven van de smaken van Spanje. De reis was door jullie prima georganiseerd van tevoren met alle kaarten en het draaiboek en ter plekke met de mooie routes, heerlijke hotels (met mooie patio’s) en leuke tips voor onderweg en in de steden zelf. We kregen een auto mee die slechts een week oud was, dus helemaal goed. We konden ter plekke toch nog een TomTom regelen en zijn toch wel blij dat we het gedaan hebben…”
Lees het verhaal van Ivonne en Henk


 

 


NB: Het overzicht van alle reisverhalen ziet u in het menu aan de linkerkant

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: