Natuurrondreis Andalusië meivakantie ’22

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

15 daagse Natuurrondreis Andalusië april/mei 2022

“Eenmaal terug van vakantie betrap ik mezelf erop dat ik iedereen vol trots vertel over Ardanza en onze rondreis door Andalusië.

We hadden gekozen voor Ardanza, vanwege de extra service (ál onze vragen werden uitgebreid beantwoord), het persoonlijke tintje (ze kennen zelf het gebied écht goed) en het uitgebreide reisplan met kaarten en wandel Ebook, wat je ontvangt na je boeking. Per route tussen de accommodaties worden er meerdere mogelijkheden en stops beschreven en per accommodatie krijg je veel tips over de omgeving en restaurants.

Afwisselende natuur, maar ook steden

Als je houdt van afwisselende natuur, maar ook van steden én je wilt veel in een korte tijd zien, dan is deze rondreis Andalusië perfect. En vanwege de 3-4-3-4 nachten, heb je toch overal voldoende ‘’rust’’. We hebben van elke stop een korte video-impressie gemaakt, zie hieronder!

1e stop: Sierra Nevada

Onze 1e stop was in de Sierra Nevada. Hier zaten we vrij hoog in de bergen, waardoor de rit naar beneden (of omhoog) telkens best lang was, maar geen enkele keer verveelde. Naast de witte bergdorpen hebben we ook wat kustplaatsen als Motril en Salobrena bewonderd (echte aanraders!). Het Alhambra in Granada, hebben we op aanraden van Anne wel bezocht en wat was het bijzonder! Hier kun je zeker een dag verwonderd rondlopen.

2e stop: Grazalema en omgeving Ronda

Op weg naar de 2e stop (omgeving Ronda) bezochten we El Torcal, ondanks de mist een super gave ervaring en we gaan er zeker nog een keer voor terug. Daar in de buurt is ook het Loco park (een wolvenopvang), ook een aanrader. De getipte routes naar Montejaque, Caminito del Rey, Acinipo (Romeinse overblijfselen), Grazalema, Zahara (met het uitzichtpunt Puerto de las Palomas) zijn prachtig en Ronda blijft natuurlijk een plaatje! Wat een mooi, afwisselend gebied!

3e stop: Sierra Norte

Voor onze 3e stop verbleven we in Sierra Norte, hier ontdekten we dat ‘’back to your roots” erg rustgevend is. Dit natuurgebied is duidelijk nog minder ontdekt en bekend, want ook op internet vonden we er weinig over terug. Gelukkig gaf ook hier onze gastheer weer erg veel tips en heeft zelfs hele kaartjes voor ons uitgetekend, zodat we ons geen moment verveeld hebben. Een wandeling over zijn eigen gebied, met alle dieren die graag een stukje met je mee lopen was ook erg leuk! We zijn erg blij dat we Sevilla op de heen én terug weg bezocht hebben, want zo konden we de kleurrijke wijk Macarena zelf bewonderen en met de Pia fietstours alle andere highlights van Sevilla zien. (mét 15% Ardanza korting!).

4e en laatste stop: Conil & Costa de la Luz

Onze 4e en laatste stop was in Conil. Ofschoon wij Zeeuwen al erg verwend zijn met prachtige stranden, hadden we hier niet beter kunnen zitten. Conil is een nog niet zo toeristisch plaatsje met prachtige stranden, mini vissersstraatjes en vele leuke restaurants, barretjes en winkels. We hebben ook Jerez de la Frontera en Vejer bezocht, het naar zeggen mooiste dorp van Spanje. In Conil zelf, kun je leuke baaitjes, de haven en wat mooie uitzichtpunten bewonderen. We zaten in een fijn, gezellig hotel, met dakterras én jacuzzi, waarbij het lekkere, veelzijdige ontbijt een extra cadeautje was. Op onze laatste dag hebben we vanwege een late vlucht ook Malaga nog kunnen ontdekken.

Onze 1e, maar zeker niet de laatste trip via Ardanza was fantastisch!”

Tot een volgende keer,
groetjes, Michel en Evelyn Klijn

25 mei 2022

Noot Ardanza: Evelyn en Michel hebben de 15 daagse natuur rondreis Andalusië gedaan en wij zijn superblij met de leuke filmpjes die ze gemaakt hebben én deze feedback! Ze hebben ons al verklapt dat ze de volgende keer de kids meenemen en we kijken er naar uit om ze opnieuw te mogen begroeten!

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: