Santiago Boutique Hotel

Boutiquehotel met 11 kamers
Tussen de 125 en 150 euro per nacht. Kleinschalig, elegant, exclusief en stijlvol.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Santiago Boutique Hotel

– Sfeervol hotel met 11 kamers in het centrum van Santiago de Compostela – 

In het hart van het oude centrum ligt dit prettige, gastvrije en kleinschalige Boutique hotel in een monumentaal pand uit de 18e eeuw. Het hotel is 2005 volledig gerenoveerd. Santiago, historische stad met prachtige monumenten en haar beroemde Kathedraal is uiteraard vooral bekend van de pelgrimsweg maar ook overige reizigers een bijzondere stad om een aantal dagen te verblijven.

Dit Boutique hotel is rustig gelegen, om de hoek van Porta da Peña, een van de zeven poorten die toegang geeft tot het oude centrum. De meest van de belangrijke bouwwerken van de stad, zoals ook uiteraard de Kathedraal, liggen op loopafstand. Het hotel is gesitueerd in een pand van artistieke en historische waarde en doet de omgeving meer dan recht. In 2005 is hotel geopend na een zorgvuldige restauratie waarbij de oorspronkelijke en karakteristieke stijlelementen behouden bleven. 

Indeling

De entree van het hotel is een heerlijke, grote ruimte in warme kleuren met comfortabele sofa’s en zitjes, internationale kranten, een bibliotheek & een bar.

De 11 kamers zijn comfortabel en sfeervol ingericht, met veel aandacht voor details. Twin beds of een tweepersoonsbed. Ze hebben verwarming/airconditioning, een kluisje en een flatscreen-tv.  De kamers hebben een parketvloer, een schrijftafel, een en-suite badkamer, cv, haardroger, telefoon, Wifi.

Het hotel heeft drie verdiepingen, op de bovenste verdieping zijn een tweetal kamers onder de hanenbalken en met mooi uitzicht. U kunt in de ochtend genieten van een zeer verzorgde ontbijt met zelfgemaakt brood, amandel-cakejes en de typisch kaas en marmelades van de regio. Het hotel heeft een bar & Lift.

Faciliteiten

Parkeren in de directe omgeving, kosten circa € 10,- per dag. 24 uurs receptie, Wifi, excursie-balie, Ontbijt, Koffiebar, Babysit-service, Roomservice, Lift, Kranten, Wasservice, Wellness-faciliteiten (massages). 

De omgeving

Santiago De Compostela: Bedevaartsoord

Al sinds de middeleeuwen vertrekken pelgrims van over de hele wereld naar Santiago de Compostela. Volgens de legende ligt hier Jacobus, een van de discipelen begraven. Tegenwoordig lopen of fietsen mensen de Camino de Santiago echter niet meer alleen uit religieus motief, maar ook om sportieve en andere redenen.

Per jaar komen bijna honderdduizend pelgrims naar Santiago de Compostela. Niet alleen te voet en te fiets, maar ook te paard. Hun einddoel is het Praza do Obradoiro met de beroemde en imposante kathedraal, waarin zich het graf van Jacobus zou bevinden. Het Praza do Obradoiro is een enorm en indrukwekkend plein, waaraan de barokke voorgevel van de kathedraal prijkt. De huidige kathedraal met zijn twee spitsvormige torens dateert uit de 11e-13e eeuw; het interieur is echter nog steeds hetzelfde als in de vroege middeleeuwen.

Historisch centrum

Het oude centrum van Santiago de Compostela is goed beloopbaar en is gecentreerd rondom de kathedraal. Het centrum is ook grotendeels autovrij en heeft veel smalle, sfeervolle straatjes en grote pleinen. Vanwege de vele monumenten staat Santiago de Compostela sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de kathedraal en het Praza do Obradoiro, zijn belangrijke monumenten Convento de San Paio de Antealtares, een negende-eeuws klooster en het Pazo de Xelmirez, het paleis van de aartsbisschop en het belangrijkste voorbeeld van religieuze romaanse architectuur in Galicië.

Prestigieuze universiteit

Santiago de Compostela heeft sinds de jaren zeventig een van de grootste en meest prestigieuze universiteiten van Spanje. De universiteit, die al vijfhonderd jaar oud is, werd in die jaren gemoderniseerd, waarop een vloedgolf aan studenten volgde. Aan de universiteit kunnen meer dan zestig opleidingen gevolgd worden. De bevolking van Santiago, zo’n honderdduizend mensen, bestaat voor een derde uit studenten, die zich vooral begeven rond de Praza de Quintana en de Praza de los Literarios. De studenten zorgen bovendien voor een vrolijk uitgaansleven. Cafés vindt u in Santiago de Compostela dan ook volop. Het beeld van Santiago de Compostela als religieus centrum lijkt door dit drukke uitgaansleven ’s avonds verdwenen.

Dit hotel is een van de verlengingsmogelijkheden van de Rondreis Noord Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: