Portugal Noord en Galicië

Reissom 15 dagen vanaf € 2.175 p/p*

Incl. retourvluchten met Transavia of KLM, 14 overnachtingen, huurauto cat. BB: Peugeot 208 of gelijkwaardig, met zorgeloos 'all-inclusive' pakket verzekeringen en 2e bestuurder gratis. Uitgebreide route- excursie-informatie en kaartmateriaal.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer en afhankelijk van reisdata en accommodatie keuze 

NB: Ter plekke dient u kosten voor grensoverschrijding naar Spanje en bijkomende verzekeringen bij de autoverhuurder te voldoen

Vraag hier uw offerte aan voor de rondreis Portugal-Noord en Galicië

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

15, 18 of 21 daagse rondreis Portugal-Noord & Galicië

Porto – Douro – Peneda Gerês – Arribes del Duero – Ribeira Sacra – Santiago de Compostela – Rias Baixas – Pontevedra

Rondreis door het wonderschone noordwesten van het Iberische schiereiland

In deze unieke rondreis ontdekt u de enorme diversiteit in landschappen en de rijke geschiedenis van deze oude grondgebieden in het Noorden van Portugal en Galicië die een gezamenlijke Keltische erfenis delen, een pracht aan middeleeuwse steden, rijke volkstradities en een liefde voor verse zeevruchten die worden weggespoeld met witte wijn.

Naast de historische steden Porto, Braga, Guimaraes, Pontevedra en Santiago de Compostela brengen we u naar befaamde wijnhuizen langs de rivieren de Douro en de Sil, ruige natuurparken waar wolven en beren wonen en de grillige kusten met piepkleine, bijna tropische eilandjes. Reis naar Finisterre, het ‘einde van de wereld’, bewonder de diepe fjorden van de Rías Baixas en dwaal door oeroude kastanjewouden met watervallen, kloosters en kastelen.

Rondreis Noord Portugal & Galicië op maat

Tijdens deze tiptop verzorgde rondreis verblijft u op zorgvuldige geselecteerde locaties van waaruit u alle schatten van deze regio’s kunt ontdekken. U stelt uw eigen reis samen! Uiteraard kan deze rondreis op maat aangepast en verlengd worden tot 18 of 21 dagen, mocht u moeilijk kunnen kiezen uit de verschillende stops. Uiteraard ontvangt u bij uw reisbescheiden veel tips voor mooie routes en bezienswaardigheden onderweg. 

Het programma Portugal Noord en Galicië in het kort

  • Dag 1 en 2: Porto en omgeving, de Minho regio
  • Dag 3, 4 en 5: Douro vallei of Peneda Gerês Nationaal Park
  • Dag 6, 7 en 8: Arribes del Duero of Ribeira Sacra
  • Dag 9, 10 en 11: Santiago de Compostela en Finisterre
  • Dag 12, 13 en 14: Rias Baixas en Islas Cíes

De Rondreis Portugal Noord en Galicië van dag tot dag

Dag 1 en 2: Porto en omgeving, de Minho regio

U vliegt naar Porto en kunt er voor kiezen om twee nachten in deze heerlijke stad te blijven of meteen uw huurauto mee te nemen en te logeren op het prachtige landgoed van Ana en Ferdinand op een half uur van Porto.

Accommodatie keuze Porto en omgeving

Start van uw rondreis: Porto

Porto, de tweede stad van Portugal, is een van de oudste steden van Europa. Zij ontstond in de Middeleeuwen op de noordelijke oever van de rivier de Douro. Zes imposante bruggen verbinden Porto met Vila Nova de Gaia op de zuidelijke oever, de bakermat van de Portwijn. Porto is een stad van talloze kerken en monumenten, veel in barokke bouwstijl, prachtig versierd met azulejos. De oudste wijk van Porto is Ribeira, aan de kade van de Douro, uitgeroepen tot Unesco Wereld erfgoed.

In het verrassende achterland vindt u het romantische Amarante aan de Tâmega rivier, met een mooi historisch centrum en haar fraaie Santa Maria kerk, Braga, de bakermat en het religieuze centrum van Portugal en Guimarães, met haar prachtige middeleeuwse centrum.

Dag 3, 4 en 5; Douro vallei of Peneda Gerês natuurpark

Voor uw tweede stop kiest u een verblijf aan de Douro, nabij Pinhão, of in het Peneda Gerês Nationaal Park

Accommodatie keuze Douro of Peneda Gerês

De Dourovallei

Kilometer na kilometer, wijngaard na wijngaard is dit een van de meest authentieke Portugese landschappen. Hier vindt u een aaneenschakeling van hoog gelegen, terrasvormige wijngaarden die de grote ‘Gouden Rivier’ flankeren. Monumentale wijnhuizen, statige villa’s, middeleeuwse dorpjes en adembenemende uitzichten om elke rivierbocht vormen het tafereel van dit voormalig Romeinse Lusitanie.

Ardanza geeft u tips voor mooie autoroutes en een Douro cruise op een klein, houten schip.

Tip! Het treinspoor van Pinhão naar het kleine dorpje Pocinho hoort, naar verluidt, tot de mooiste spoorlijnen van Europa, met adembenemende vergezichten.

Peneda-Gerês Nationaal Park

In het uiterste noorden van Portugal ligt het Peneda -Gerês natuurpark, het enige nationale park van Portugal. Met haar oppervlakte van 72.000 hectare een zeer uitgestrekt gebied.  Dit geïsoleerde gebied vormt een bijzonder wandelgebied. In het park zijn veel sporen van de menselijke geschiedenis: middeleeuwse kastelen en Romeinse overblijfselen vormen de stille, maar indrukwekkende getuigen.

De Via Geira, de Romeinse weg waarover de legioenen van Braga naar Astorga in Spanje trokken is heden ten dage nog steeds gedeeltelijk te volgen. Er leven bijzondere dieren in de meest geïsoleerde delen, zoals de Iberische wolf, de steenbok, wilde paarden en slangenarenden. Ten oosten van het Peneda Gerês Nationaal Park ligt het Montesinho natuurpark. Dit ruige en lege gebied is een van de weinige plekken in Portugal met een stabiele populatie Iberische wolven.

Dag 6, 7 en 8; Arribes del Duero of Ribeira Sacra

Voor uw derde stop kiest u een verblijf in het oosten, in de grensstreek, of rijdt u naar het zuid oosten van Galicië, de Ribeira Sacra

Accommodatie keuze Arribes del Duero of Ribeira Sacra

Arribes del Duero, granieten kliffen aan de grens

Het grensgebied met Spanje is het Parque Natural do Douro Internacional met de vestingstad Miranda do Douro, lange tijd een bolwerk van het ‘wilde oosten’ van Portugal. Deze versterkte stad, gelegen op de rand van de klif boven de Douro kloof, heeft een middeleeuwse sfeer dankzij de ruïnes van een kasteel en fraaie en strenge 16e-eeuwse kathedraal. 

Vanuit uw verblijf in Vilardiegua, aan de Spaanse kant van de grens, in het Arribes del Duero Natuurpark, kunt u prachtige wandelingen of een riviercruise maken door de spectaculaire kloof van de Duero. Op de granieten kliffen van dit natuurgebied kunt u zwarte ooievaars, slechtvalken, zwarte gieren, steenarenden en havikarenden observeren. Vanuit hier kunt u ook uitstapjes maken naar Zamora en Salamanca, respectievelijk op een half uur en een uur rijden.

Spectaculair Galicië: de kloven van de Ribeira Sacra

Het spectaculaire Ribeira Sacra, befaamd om haar wijnen en ver van de snelweg, is een gebied dat je noopt je tred te vertragen. Met een nieuw adembenemend uitzicht om elke bocht: Vriendelijke valleien langs de rivier de Miño, diepe kloven van de rivier de Sil. Kleine wijngaarden op steile hellingen, indrukwekkende kloosters, bescheiden dorpjes rond een kerkje, uitgestrekte beukenwouden.

De wijngaarden langs de rivieren behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld en de druivenoogst op de steile hellingen is een duivels karwei. De belangrijkste druivensoorten van de hier geproduceerde wijn zijn godello, albariño en treixadura, voor de witte wijn, en mencía, brancellao en merenzao, voor rood.

Dag 9, 10 en 11; Santiago de Compostela en omgeving

Accommodatie keuze in of bij Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Al sinds de middeleeuwen vertrekken pelgrims van over de hele wereld naar Santiago de Compostela. Volgens de legende ligt hier Jacobus (Santiago), een van de discipelen begraven. Tegenwoordig lopen of fietsen mensen de Camino de Santiago echter niet meer alleen uit religieus motief, maar ook om sportieve en andere redenen. Per jaar komen bijna een kwart miljoen pelgrims naar Santiago de Compostela. Hun einddoel is het Praza do Obradoiro met de beroemde en imposante kathedraal, waarin zich het graf van Jacobus zou bevinden.

Naast de kathedraal en het Praza do Obradoiro, zijn belangrijke monumenten Convento de San Paio de Antealtares, een negende-eeuws klooster en het Pazo de Xelmirez, het paleis van de aartsbisschop en het belangrijkste voorbeeld van religieuze romaanse architectuur in Galicië. De overdekte markt van Santiago is heel leuk om te bezoeken, met de typische lokale specialiteiten!

Vanuit hier kunt u de omgeving verkennen, zoals het meest westelijke puntje van het Iberisch schiereiland: Cabo Finisterre, of de indrukwekkende kust in het noorden, de Costa Morte, met de Praia das Catedrais met spectaculaire rotsformaties (2 uur rijden) 

Dag 12, 13 en 14; Rías Baixas, het zuidwesten van Galicië

Accommodatie keuze Rías Baixas

5A. Sfeervol en kleurrijk hotel tussen de wijngaarden
5B. Luxe landhotel in het zuiden
5C. Kloeke Parador op het schiereiland Baiona

De Rías Baixas

De zuidelijke kust van Galicië, bekend als de Rías Baixas, de grensstreek tussen Spanje en Portugal, is bekend om haar wijngebieden en prachtige stranden. De Rías Baixas omvat vier natuurlijke inhammen of fjorden: de Ría de Muros y Noia, de Ría Arousa, de Ría de Pontevedra en de Ría de Vigo. Aan het einde van de Ría de Vigo bevindt zich Baiona, een populaire badplaats met mooie stranden en een compact historisch centrum.

De paradijselijke eilanden Cíes en Ons
Voor de kust van Galicië ligt het ‘Parque Nacional Marítimo Terrestre de las Islas Atlánticas de Galicia’. Het hart van dit natuurpark wordt gevormd door het prachtige eiland Ons – met het aangrenzende eiland Onza – en de Cíes-eilanden. Met hun hagelwitte stranden en turkoois-kleurig water waant u zich in de tropen – totdat u een teen in het water steekt, brrrr… Op de eilanden kunt u fraaie wandelingen maken, zoals een wandeling van 7 kilometer naar de vuurtoren op het eiland Faro.

Er worden op deze beschermde eilanden beperkt bezoekers toegelaten al is het in de zomer wel druk. Vanuit uw hotel kan men u van alle informatie voorzien en uw boottocht reserveren. Vanaf Vigo is het ongeveer 45 minuten varen naar de Cíes eilanden.

Baiona, Vigo en de wijngaarden van ‘O Rosal’
Noordelijk van Baiona ligt Vigo, een dynamische havenstad met eveneens fraaie stranden. Tussen Baiona, langs de Atlantische kust en de noordelijke oever van de rivier de Miño, ligt het wijngebied ‘O Rosal’, het grensgebied tussen Spanje en Portugal. Hier wordt de Albariño wijn geproduceerd, de meest gerenommeerde witte wijn van de Rías Baixas. In dit wijngebied liggen de historische grensstadjes A Guarda en Tui, en het prachtige Natuurpark Monte Aloia.

U eindigt deze rondreis weer bij Porto, waar u uw huurauto inlevert. 

Verleng uw rondreis door Noord Portugal & Galicië tot 18 of 21 dagen!

Misschien is het moeilijk kiezen uit de verschillende stops tijdens deze rondreis. We kunnen ons goed voorstellen dat u het liefst alle locaties zou willen aandoen. Uiteraard kan dat! Op het aanvraagformulier kunt u uw wensen aangeven. Graag nemen we de diverse mogelijkheden persoonlijk met u door.

Lees op de volgende pagina meer over excursies tijdens deze rondreis

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

 
Vraag hier uw offerte aan voor de rondreis Portugal-Noord en Galicië
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: