Santiago de Compostela

Pareltje aan de oude poort van de stad. 14 kamers.
Tussen de 100 en 125 euro per nacht. Kleinschalig, bijzonder, authentiek en charmant.

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Hotel aan de Porta da Peña

– Kleine charme hotel met 14 kamers aan de rand van het oude centrum van Santiago de Compostela – 

Santiago, historische stad met prachtige monumenten en haar beroemde Kathedraal is uiteraard vooral bekend van de pelgrimsweg maar ook overige reizigers een bijzondere stad om een aantal dagen te verblijven. In het hart van het oude centrum ligt dit fijne, charmante hotel met een geweldige tuin en zicht op de Kathedraal.

Het kleine hotelletje ligt bij Porta da Peña, een van de zeven poorten die toegang geeft tot het oude centrum. De meest van de belangrijke bouwwerken van de stad, zoals ook uiteraard de Kathedraal, liggen op loopafstand. Het hotel is gesitueerd in een pand van artistieke en historische waarde en doet de omgeving meer dan recht. In 1999 is hotel geopend na een zorgvuldige restauratie van het oude pand waarbij de oorspronkelijke en karakteristieke stijlelementen, zoals bijvoorbeeld de glazen balkons, behouden bleven. In 2014 is het hotel geheel gerenoveerd.

Indeling 

De 14 klassiek ingerichte kamers zijn niet groot, maar prima uitgerust met alle nodige comfort en faciliteiten.
Ze hebben grote ramen, van vloer tot plafond, van waaruit u een uitzicht op de fijne tuin heeft. Er zijn kamers met twin beds en een aantal met tweepersoonsbedden. De Superiorkamers hebben een galerij met veel licht. De kamers hebben allen een en-suite badkamer, cv, haardroger, telefoon, tv. Wifi. airco/verwarming, 

De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen, op de tweede verdieping vindt u ook een kleine bibliotheek met een telescoop om de stad en de nachtelijke sterrenhemel mee te bewonderen. In de tuin, die in de schaduw van de stadsmuren en een klooster ligt kunt u in zomer genieten van het verzorgde ontbijt met zelfgemaakt brood, amandelcakejes en de typisch kaas en marmelades van de regio. Het hotel heeft een bar. 

faciliteiten

Receptie, tuin, terras, ontbijtservice, geen lift, gratis Wifi, bibliotheek, wasservice, engels gesproken, excursie-informatie en wandel & hardlooproutes, Parkeren in de buurt, circa € 10,-/dag. Bar.

De omgeving

Santiago De Compostela: Bedevaartsoord

Al sinds de middeleeuwen vertrekken pelgrims van over de hele wereld naar Santiago de Compostela. Volgens de legende ligt hier Jacobus, een van de discipelen begraven. Tegenwoordig lopen of fietsen mensen de Camino de Santiago echter niet meer alleen uit religieus motief, maar ook om sportieve en andere redenen.

Per jaar komen bijna honderdduizend pelgrims naar Santiago de Compostela. Niet alleen te voet en te fiets, maar ook te paard. Hun einddoel is het Praza do Obradoiro met de beroemde en imposante kathedraal, waarin zich het graf van Jacobus zou bevinden. Het Praza do Obradoiro is een enorm en indrukwekkend plein, waaraan de barokke voorgevel van de kathedraal prijkt. De huidige kathedraal met zijn twee spitsvormige torens dateert uit de 11e-13e eeuw; het interieur is echter nog steeds hetzelfde als in de vroege middeleeuwen.

Historisch centrum

Het oude centrum van Santiago de Compostela is goed beloopbaar en is gecentreerd rondom de kathedraal. Het centrum is ook grotendeels autovrij en heeft veel smalle, sfeervolle straatjes en grote pleinen. Vanwege de vele monumenten staat Santiago de Compostela sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de kathedraal en het Praza do Obradoiro, zijn belangrijke monumenten Convento de San Paio de Antealtares, een negende-eeuws klooster en het Pazo de Xelmirez, het paleis van de aartsbisschop en het belangrijkste voorbeeld van religieuze romaanse architectuur in Galicië.

Prestigieuze universiteit

Santiago de Compostela heeft sinds de jaren zeventig een van de grootste en meest prestigieuze universiteiten van Spanje. De universiteit, die al vijfhonderd jaar oud is, werd in die jaren gemoderniseerd, waarop een vloedgolf aan studenten volgde. Aan de universiteit kunnen meer dan zestig opleidingen gevolgd worden. De bevolking van Santiago, zo’n honderdduizend mensen, bestaat voor een derde uit studenten, die zich vooral begeven rond de Praza de Quintana en de Praza de los Literarios. De studenten zorgen bovendien voor een vrolijk uitgaansleven. Cafés vindt u in Santiago de Compostela dan ook volop. Het beeld van Santiago de Compostela als religieus centrum lijkt door dit drukke uitgaansleven ’s avonds verdwenen.

Dit hotel is een van de verlengingsmogelijkheden van de Rondreis Noord Spanje

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: