Familiereis naar de Costa de la Luz, Cádiz

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Onze reis naar Costa de la Luz – Conil de la Frontera (Cádiz)

23 april 2024 – Eindelijk was het dan zover! Na de eerst uitstel door corona en de tweede keer door gezondheidsproblemen, was het nu echt ‘raak’ … 3x is scheepsrecht. Ons gezin bestaande uit 6 volwassen en 2 kinderen ging naar Zuid Spanje naar de Costa de la Luz.

Het inmiddels vertrouwde Ardanza-team had daar een bijzondere locatie voor ons uitgezocht in de kustplaats Fuente de Gallo / Conil de la Frontera niet ver van stad Cádiz. Hieronder vind je een kort verslag van enkelen dingen die wij zoal hebben gedaan.

Ontvangst met een big smile

Eind van de middag vlogen wij vanuit Eindhoven naar Sevilla, waar we onze 2 huurauto’s konden ophalen. Vanuit Sevilla reden we ca. 90 minuten naar de voor ons gereserveerde bestemming, waar Anne ons bij aankomst met ‘een big smile’ stond op te wachten. Die smile verraadde duidelijk dat ze ons heel graag ‘haar verrassing’ wilde laten zien. 

Een ‘prachtige paleisje’ voor ons gezin

Een week lang was villa Las Delicias het ‘prachtige paleisje’ voor ons gezin. Het huis is sfeervol ingericht, de woning en de keuken zijn ruim en voorzien van alle gemakken en benodigdheden. Er zijn 4 slaapkamers met elk een eigen en-suite badkamer en toilet. Vanaf de 2 dakterrassen heb je een mooie blik op de Atlantische Oceaan en kijk je op de tropische tuin met palmbomen en het zwembad met zout water en ligbedden. Een top-plek.

Om maar een reclamekreet aan te halen: “alle lof voor … Ardanza”.

De volgende dag besloten we om ons eerst toe te leggen op ons verblijf daar en te gaan wandelen in de omgeving rondom onze villa. De bar van Hotel Flamenco was ook snel gevonden. De plaats Conil was vervolgens aan de beurt om te gaan verkennen. We konden onze auto’s moeiteloos parkeren aan het strand en gingen te voet verder om het centrum bewonderen. Conil zelf is een oude vissersplaats, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en je lekker kunt genieten van gebouwen en op de terrasjes.

Op het strand van Conil namen we natuurlijk even de tijd om mooie zandkastelen te bouwen. Ook hebben we in Conil heerlijke pizza’s gehaald bij: Il Localetto. Daar worden de pizza’s handgemaakt en ze smaken voortreffelijk. Aanrader dus! 

Een actieve week met wandelen, klauteren en karten!

Ook op ons programma stond het wandelen en bewonderen van het witte plaatsje Vejer de la Frontera. Het oude centrum van Vejer is wat hoger gelegen. Je parkeert de auto op het plein beneden en wandelt dan al klimmend naar boven. Het oude gedeelte kent nauwe straatjes, een oude historie en mooie uitkijkjes over het witte plaatsje zelf. Je moet er geweest zijn.

Maar niet alleen wandelen stond op ons programma, want leuke uitdagingen wilden we ook aangaan. Even buiten Conil bevindt zich Kartbaan KR 24 en dus wilden we daar even de ‘grote Max’ uithangen over het circuit van 1.3 km. 

Het Klimbos avontuur

En dan hét ‘moment ‘ waar onze kleindochter echt naar uitkeek. Het Klimbos. In de dennenbossen van Roche, niet ver van Conil ligt een multi-avonturenpark met een klimbos. Tussen de boomtoppen vind je daar zip-lijnen, loopbruggen, lianen, webben enz. Het was echt een avontuur om tussen de boomtoppen te lopen en onze kleindochter genoot met volle teugen. 

Op naar het volgende ‘sportieve’ uitje. We hadden voetbalkaartjes gekocht voor La Liga, de Spaanse eredivisie voetbal. Cadiz CF speelde een thuiswedstrijd tegen Mallorca. De sfeer in het stadion was geweldig en we genoten ook van de supporters van Mallorca, die er een heus feestje van maakten.

Maar ook siësta, luieren, strand, BBQ en spelletjes

Door alle wandelingen en avonturen waren we ook toe aan een relax-dagje, zeg maar een dagje Spaanse siësta. We genoten van de tuin, het zwembad en de ligstoelen. Natuurlijk werden er spelletjes gedaan en verwenden we onszelf met een heerlijke BBQ. (BBQ-set is aanwezig bij de villa).

Ja .. en dan komt de dag van het voorbereiden op ons vertrek naar Nederland, die eind van de middag op het programma stond. Het was nog steeds heerlijk weer en we genoten nog even van de tuin, het zwembad en de ligstoelen. En zo zit het weekje er alweer op. Een weekje waarin we heerlijk genoten hebben en waar we zeker op terug kunnen kijken.

Met dank aan het Ardanza-team, die ons weer echt hebben verrast.
Familie Blom
20 mei 2024

 

Tip: Lees in ons blog over bijzondere excursies en activiteiten aan de Costa de la Luz!

Ook een familiefeest te vieren?

Aan de Costa de la Luz heeft Ardanza een klein maar exclusief aanbod van vakantiewoningen. We regelen graag een zorgeloze en onvergetelijke familiereis, inclusief persoonlijke begroeting, bijzondere excursies en een uiteraard een goed gevulde welkomstmand! Arco, Anne en Frederique wonen in de buurt en ons team is 24 uur per dag bereikbaar, dat is een fijn idee. Lees hieronder meer over onze familiereizen!

Familiereizen Costa de la Luz
 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: