Costa de la Luz vakantiewoningen

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Costa de la Luz in Cádiz
Eindeloze stranden & witte dorpjes

Dit gebied met haar groene en glooiende achterland is nog leeg en ongerept, zeker vergeleken met de meeste Costa’s in Spanje. Hier vind je eindeloze witte zandstranden, kleine baaitjes, hoge rotsen en kleine buurtschappen vlak aan zee. Het strand van Bolonia met het “Claudio Baelo” – De Romeinse opgravingen tot aan het strand – is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Spanje. In het achterland liggen kleine witte vestingstadjes en een aantal natuurparken, zoals het bekende vogelreservaat Donaña natuurpark. Cádiz is de oudste havenstad van Europa en heeft een mooi oud centrum.

Cádiz, de oudste havenstad van Europa:

Een bezoek aan deze charmante en relaxte havenstad is niet compleet zonder een wandeling langs de havenkade. De oude stad is ingeklemd tussen de vestingwerken die uit zee oprijzen. Binnen de ring van muren en forten liggen huizen en paleizen uit de 18de en 19de eeuw, naast vervallen woonwijken met smalle straatjes en pleintjes met terrasjes. Omdat de stad op een schiereiland ligt heeft het nooit kunnen uitbreiden en is het prettig compact en bewandelbaar gebleven. Bezienswaardigheden zijn het Castillo de Santa Catalina, aan de Caleta, een bolwerk op de punt van het schiereiland.

In het centrum de kathedraal, Catedral Nueva met de prachtige, opvallende gouden koepel, het Museo de Cádiz op een van de leukste pleintjes: Plaza de Minas. Verder zijn er nog een aantal interessante kerken, de barokkerk Oratorio de San Felipe Neri en de Oratorio de la Santa Cueva. De overdekte markt is zeker een bezoek waard, hier kun je voor een paar euro heerlijke tapas eten, zoals de knapperige garnalenkoekjes: de tortillita de camarones. in de omgeving zijn talloze tapasbarretjes en restaurants. Opvallend in Cádiz zijn de uitkijktorens op de daken van de huizen. Vanaf hier werden op de vissers en de handelaren uit de America’s gewacht en piraten in de gaten gehouden Een van de hoogste, de Torre de Tavira kun je beklimmen en heeft een Camera Oscura, aanrader!

Vejer de la Frontera,  Conil de la Frontera en Tarifa

Tarifa is het hele jaar door een geliefde plek voor kitesurfers. Dit is daarnaast het drukste vogelmigratiegebied van Europa, zo dicht bij Afrika. Je kunt hier op dolfijn- en walvisexcursie in de Straat van Gibraltar, de strook water die de twee continenten van elkaar scheidt is hier slecht 12 kilometer. Vejer de la Frontera is een prachtig wit vestingstadje op een heuvel van 200 meter op 10 minuten rijden van de mooiste stranden van dit gebied.

Conil de la Frontera is een levendig wit vissersdorp aan het strand. In de omgeving kun je eindeloos wandelen, en in de branding van de oceaan is het goed surfen en bodyboarden. Vooral in de zomer is de Costa de la Luz erg populair bij de Spanjaarden zelf, vanuit Sevilla komt men vooral in de weekenden massaal verkoeling zoeken aan de prachtige stranden.

Medina Sidonia

Medina Sidonia, op een half uur van de kust gelegen, wordt door sommigen beschouwd als de oudste stad van Europa. Dit witte vestingstadje werd gebruikt als een militaire verdedigingslocatie vanwege de verhoogde ligging zijn. Medina-Sidonia was een van de belangrijkste hertogelijke zetels van Spanje in de 15e eeuw. Het stadje met haar nauwe straatjes en mooie pleintjes heeft een aantal fraaie kerken zoals de indrukwekkende Santa María la Coronada kerk. Vanaf de ruïnes van het kasteel heeft u fraai uitzicht over de hele provincie Cádiz en de Atlantische oceaan.

Favoriete kust

De Costa de la Luz met haar uitgestrekte witte zandstranden, kleine baaitjes en fijne wandelmogelijkheden is onze favoriete kust van Andalusië. Dit gebied heeft alles voor een onvergetelijke vakantie: Natuur, Cultuur, surfen, paardrijden, birdwatchen, gastronomie, gezellige dorpjes, fiestas en ferias en uiteraard het heerlijke trage, relaxte tempo van leven.

Ebook met wandelingen en veel tips voor bezienswaardigheden

In 2020 schreef Anne van Ardanza een wandelgids met haar favoriete, gezinsvriendelijke wandelingen in de Provincie Cádiz  – een onmisbaar ingrediënt voor een bijzonder verblijf!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: