Voor de 5e keer met Ardanza op pad!

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Reisverhaal rondreis La Rioja, Navarra en Bilbao 

“Hallo Anne en Arco,

Ook dit jaar hebben we weer een fantastische reis gemaakt, dit keer naar Noord-Spanje.

Bilbao en Güggenheim museum

We zijn vertrokken vanaf Brussel naar Bilbao. We hebben daar 3 nachten verbleven in een mooi hotel in het oude gedeelte van Bilbao. Er hangt hier een echte relaxte sfeer met alle barretjes en mooie straatjes. We hebben uiteraard ook het Güggenheim museum bezocht. Het gebouw en “puppy” zijn erg indrukwekkend, maar ook de voorstellingen konden we van de meeste wel genieten. We zijn met de metro ook nog naar het water/zee geweest en bij een erg mooie brug waar je mee over het water kon.

La Rioja Noord – wijnen enPueblos Bonitos

Na in Bilbao de huurauto opgehaald te hebben zijn we naar Abalos gereden. De eerste stop in de Rioja. In het plaatsje Abalos met zijn kleine straatjes staat een mooi hotel. Op woensdag is wel alles gesloten maar de sleutels voor de kamer lagen klaar. Er was voor de gasten die dat wenste een hapjes plank met een fles rioja geregeld als avondeten, dus dat was helemaal prima. Vanuit hier zijn we nog naar Laguardia geweest, erg mooi stadje ook weer en daar nog een rondwandeling rond het meer gemaakt (wat al langere tijd droog ligt).

Ook hebben we nog Logroño en Haro bezocht. Logroño was leuke plaats en Haro waren vele wijnhuizen, maar vonden wij verder niet zo heel veel te beleven. Ook hebben we nog een wijnhuis bezocht met proeverij waarvan we de wijn al kende doordat we deze tijdens corona bij een wijnproeverij al eens gedronken hadden, ook de man van de wijnmakerij (Valserano) was daar toen bij, dus daar wilde wij uiteraard ook heen. Was erg leuk en de vrouw die de rondleiding en uitleg gaf deed het op een erg leuke manier. Het eten hier was prima, en de wijnen waren fantastisch, erg goede wijnkaart met de eigenaar zijn favorieten erop.

La Rioja Zuid – Wandelen en lekker eten

Na Abalos zijn we doorgereden naar Valganon, vlakbij Ezcaray. De gastvrijheid die we in ons hotel aantroffen was met geen pen te beschrijven Javier en zijn vrouw waren zo ontzettend aardig en niks was te gek. Bij het ontbijt kwamen ze wel 8 keer langs om te vragen of alles wel in orde was. We waren zoveel aandacht niet gewend, maar bij hun was het zo welgemeend en wilde ze het hun gasten gewoon aan niks laten ontbreken.

We vonden het eigenlijk jammer dat we hier maar 2 nachten waren. De eerste dag zijn we voor dat we ingecheckt hadden nog naar het ski gebied gereden, erg mooie route met onderweg de koeien die gewoon over de weg lopen. En na het inchecken zijn we nog met de auto stuk bergop gereden en daar een mooie wandeling gemaakt. Vanuit Valganon loopt er een heel mooi pad naar Ezcaray wat heel goed begaanbaar is om te voet naar toe te lopen. Javier had voor ons voor 2 avonden restaurants gereserveerd. De eerste avond was bij een hotel waar we erg lekker gegeten hadden.

Kloosters Yuso en Suso – Unesco Werelderfgoed

De 2e dag zijn we i.v.m. wat mindere weersvoorspellingen met de auto naar een klooster in de buurt gereden genaamd Yuso en Suso wat erg mooi was. Eerst bezocht je het gebouw beneden en daarna reed er een busje naar boven toe. Was erg leuk om gezien te hebben. We zijn de 2e avond was bij een tapasbar geweest. Dat was even wat anders dan de avond ervoor, maar de kwaliteit was wel erg goed. De laatste dag zijn we nog even Ezcaray ingeweest om vervolgens door te rijden naar de Navarra streek.

Luxe verwenhotel in Oost Navarra

In het oosten van Navarra aangekomen kregen we kippenvel op ons armen. Wow wat is dat mooi. Als je de doorgaande weg afgaat moet je een weg van een km of 5 die net breed genoeg is voor 2 auto’s afrijden naar een wat hoger gelegen plaatsje waar aan de rand ervan het hotel ligt met een geweldig uitzicht op een rivier en de heuvels. Ook hier weer erg gastvrij ontvangen en mooie wandelingen gemaakt vanuit hier.

Er wordt ook erg goed gekookt en kunt geweldig genieten in de restaurantruimte met prachtig uitzicht. We zijn ook nog naar een kloof in de buurt geweest waar de gieren rondvliegen en hebben daar nog een wandeling gemaakt. Hierna zijn we nog naar een plaatsje in de buurt geweest en een kasteel bezocht. Palacio Real de Olite. De laatste dag voor vertrek naar alweer onze laatste locatie kregen we nog de sleutel om het kerkje te bezoeken bovenaan de heuvel. Dit was ook wel een erg bijzondere belevenis.

Natuur reservaat Selva de Irati in Noord Navarra

Hierna alweer vertrokken naar onze laatste bestemming in Izazu. Hier is een echte Baskische sfeer, in het hotel ook Baskische muziek en nog ouderwets interieur, maar wel alles zeer schoon en verzorgd. Hier nog prachtige wandelingen gemaakt bij Selva de Irati door de bossen. En de dag erna nog op een andere plek daar in de buurt met uitzicht op de Pyreneeën. Dit was tevens weer de laatste bestemming van onze reis door Noord – Spanje. Heel veel gezien, gewandeld en lekker gegeten en lekkere wijn gedronken. We hebben weer genoten zoals de afgelopen 4 keren bedankt weer Ardanza, het was wederom tot in de puntjes verzorgd.

Groetjes,

Stijn en Leandra
19 juni 2023″

 

Noot Ardanza: Stijn en Leandra gingen voor de 5e keer met Ardanza op pad!
Dit keer naar Baskenland, La Rioja en Navarra

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: