Rondreis Baskenland, La Rioja en Navarra

Reissom 13 dagen vanaf € 1.745 p/p*

Incl. retourvluchten, 12 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief 'All-inclusive' pakket verzekeringen, WA/BA verzekering, 2e bestuurder gratis. Uitgebreide reisinformatie, kaartmateriaal, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer. 

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Individuele rondreis Baskenland, La Rioja & Navarra 13 of 15 dagen

Logroño – Haro – Bardenas Reales – Olite – Pamplona – Puente la Reina – Foz de Lumbier – Selva de Irati – Urdaibai – San Sebastián & Bilbao

Deze rondreis brengt u naar drie bijzondere gebieden in het noorden van Spanje die geografisch en historisch nauw met elkaar verweven zijn qua cultuur, geschiedenis, taal, culinaire tradities en de pelgrimsroute naar de Santiago de Compostela.

Drie zeer diverse regio’s die bestrooid zijn met fraaie wijngaarden, luisterrijk Unesco Werelderfgoed, kloeke Romaanse kapelletjes en befaamde wijnhuizen.

Ontdek de hoogtepunten van Baskenland, La Rioja en Navarra en verleng uw rondreis naar keuze met Bilbao en/of San Sebastian of blijf langer in La Rioja!

——-
Een geweldige ervaring

“We zijn nog aan het nagenieten van onze fantastische reis via Ardanza door La Rioja en Navarra.
Onze reis startte eigenlijk al toen we de gedetailleerde informatie van jullie ontvingen met kaarten en tips…”
 Lees het verslag van Sjoukje en Peter, mei 2024
——-

Stel zelf uw Fly & Drive rondreis samen en verleng deze naar keuze

U kiest zelf uw reisdata en vliegt vanaf Amsterdam, Brussel of Eindhoven naar Bilbao De overnachtingen in deze rondreis zijn in bijzondere, kleine hotels en Posadas die we zorgvuldig voor u geselecteerd en recent persoonlijk bezocht hebben. Hier wacht u een hartelijk welkom en een heerlijk verblijf. Alle hotels zijn rustig gelegen in of nabij een klein dorpje en middenin de mooiste natuurgebieden.

U hebt op een aantal locaties de keuze uit twee of 3 mogelijkheden en stelt dus zelf uw reis samen.  NB: De rondreizen van Ardanza worden alleen in een Fly&Drive combinatie aangeboden, dus inclusief huurauto en vluchten. (KLM, Transavia of Brussels Airlines)

Uitgebreide reisbescheiden & kaartmateriaal

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, routebeschrijvingen en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, tips, bezienswaardigheden en hoogtepunten van deze rondreis door La Rioja, Navarra en Baskenland. Dat is ontspannen op pad gaan!

Goed om te weten
Deze regio’s worden door buitenlandse toeristen nog heel weinig bezocht en men spreekt ter plekke weinig engels. De meeste accommodaties zijn gelegen in dorpjes waar weinig voorzieningen zijn. Op een tweetal locaties kunt u ‘s avonds niet ter plekke te eten, maar in een dorpje verderop. Een taxi of een transfer is echter eenvoudig te regelen tegen een kleine vergoeding. 

De basis: 13 daagse rondreis La Rioja, Navarra en Baskenland

Tijdens deze reis verblijft u op vier bijzondere locaties: In het noorden van La Rioja temidden van de wijngaarden, in het zuiden van Navarra met een keuze tussen landelijk gelegen hotels of in het stadje Olite, In het noorden van Navarra aan de voet van de wonderschone Selva de Irati en het het Noorden van Baskenland in het Urdaibai natuurreservaat of wat dichter bij Bilbao. Vanuit alle locaties zijn talrijke excursies te maken en kunt u op uw gemak deze fascinerende regio’s ontdekken.

Uitbreidingsmogelijkheden Fly Drive: Bilbao,
San Sebastián of het zuiden van La Rioja 

Deze rondreis kan heel gemakkelijk uitgebreid worden met een verblijf van 2 nachten aan het begin of einde van de route in Bilbao met haar beroemde Güggenheim museum of in de mondaine badplaats San Sebastían aan de Concha baai. Of kies voor 2 nachten in de bergen in het zuiden van La Rioja, op een half uur van de prachtige kloosters van Yuso en Suso. Op het aanvraagformulier kunt u zo uw ideale route samenstellen.

De rondreis dag 1 t/m 4: La Rioja

Wij kennen allemaal de naam La Rioja, het is bijna synoniem aan wijn. In deze kleine regio vindt u meer dan 500 wijnhuizen, van jonge wijnmakers, maar ook eeuwenoude ‘instituten’, zoals La Rioja Alta S.A. met haar ‘Viña Ardanza’ (What’s in a name?!). In het noorden van La Rioja stroom de rivier de Ebro, langs beide oevers liggen de glooiende wijngaarden. Een zijrivier van de Ebro is de Rio Oja, waar deze regio haar naam aan ontleent.

La Rioja is natuurlijk meer dan wijngaarden. In het zuiden vindt u berggebieden waar in de winter geskied wordt en waar prachtige wandelroutes zijn uitgestippeld. De rijke geschiedenis ziet u bijvoorbeeld in Santo Domingo de la Calzada met haar kathedraal en San Millán de la Cogolla met de kloosters van Suso en Yuso, Unesco werelderfgoed. De hoofdstad van La Rioja, Logroño, is een van de belangrijkste pleisterplaatsen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en heeft een mooi oud centrum. Haro, het hart van de wijnregio is vermaard om haar ‘Batalla del Vino’ – ‘wijngevechten’ in de zomer.

Ardanza brengt u naar prachtig kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Bij uw reisbescheiden ontvangt u uitgebreide informatie en kaartmateriaal. In het najaar vinden overal in La Rioja oogstfeesten plaats en transformeert het groene glooiende landschap in één bonte lapjesdeken met honderd tinten geel, oranje en rood, elke druivensoort zijn eigen kleur. Wij waren er begin november en hebben er met open mond rondgereden, wat een feestje!

Accommodatie La Rioja Noord

De rondreis dag 5 t/m 10: Het Koninkrijk Navarra, 

Het Koninkrijk Navarra is een verrassend gevarieerde regio, van de halfwoestijn Bardenas Reales het zuiden tot aan de hoge toppen en de uitgestrekte wouden in het noorden en daartussenin middeleeuwse dorpjes, ontelbare Romaanse kerkjes, indrukwekkende kloven en cultureel erfgoed langs de Camino de Santiago. Navarra heeft een rijke geschiedenis, een voortreffelijke locale keuken en befaamde wijnen. Dit is een gebied om op uw gemak te verkennen, we stellen u er dan ook twee stops van elk 3 dagen voor. NB: Lees ook Anne’s blog over Koninklijk Navarra!

Dag 5, 6 en 7: Zuid Navarra

Het zuiden van Navarra heeft veel te bieden. Bezoek Puente la Reina aan de Camino de Santiago, Pamplona, de hoofdstad van Navarra, het middeleeuwse stadje Olite met haar kasteel in het centrum, de halfwoestijn Bardenas Reales en middeleeuwse dorpjes zoals Ujué en Artajona. Uiteraard ontvangt u bij uw reisbescheiden veel informatie over alle bezienswaardigheden!

Accommodaties Zuid Navarra

TIP: Fietsen over een voormalige spoorlijn: In Anne’s blog leest u over de wonderschone Via Verde de Plazaola van Pamplona naar San Sebastián, een spectaculaire route voor natuurliefhebbers en rustzoekers. (route 3 in het blog)

Dag 8, 9 en 10: Noord Navarra

Selva de Irati

Dit wonderschone berggebied waar de rivier Río Irati stroomt heeft uitgestrekte beukenbossen. Hier zijn prachtige wandelingen te maken. Mauri uw gastheer geeft u zeer gedetailleerde informatie mee voor een uiteenlopende dagexcursies met of zonder wandelmogelijkheden. U bent hier hoog in de Pyreneeën in het uiterste noorden van Spanje, dit is het laatste dorpje voor de Franse grens!

Vanuit hier kunt u ook de kloven van Lumbier en Arbayún bezoeken, met hun grote aantallen gieren, en pittoreske stadjes zoals Ochagavía en Roncesvalles. Net over de grens is het fraaie Saint-Jean-Pied-de-Port ook een bezoek waard – laat u ons tevoren weten indien u van plan bent de grens over te steken? Wij zorgen dan dat u ook verzekerd bent met uw huurauto!

Accommodatie Noord Navarra

De Rondreis dag 11 en 12: Baskenland

Baskenland kennen wij natuurlijk van de prachtig gelegen, mondaine badplaats San Sebastian en Bilbao met het wereldberoemde Guggenheim museum. Deze twee steden zijn als verlenging te boeken bij deze reis.

Urdaibai Biosfeer reservaat

Het biosfeer reservaat van Urdaibai is een wonderschoon fjord. Het natuurgebied bestaat uit een groot moeras gevormd door de rivier Oca die uitmondt in de zee, wat een rijke bron van voedsel vormt voor een grote verscheidenheid aan zeevogels. Ook vindt u hier adelaars, vale gieren, haviken en herten. Het stadje Elantxobe ligt aan de ene kant van de riviermonding en Bermeo bij de andere. Beide vissersdorpjes hebben een lange maritieme traditie en vieren feesten ter herinnering aan eeuwenlange geschillen over het eiland Izaro, dat tussen hen in ligt. Prehistorische schilderingen vindt u in de befaamde Santimanmiñe grot.

Het Fysch bij Zumaia,  spectaculaire kustformaties

Tussen Zumaia en Mutrika ligt het Unesco Geopark van de Costa Vasca. Unesco benoemt het als “Spectaculaire kustformaties die de verschillende hoofdstukken van de geschiedenis van de planeet markeren.” Flysch is het landschap van een opeenvolging van kliffen en gesteentelagen van miljoenen jaren oud.

Het is een afwisseling van harde rotsen met ander, zachter gesteente wat grotendeels geërodeerd, vandaar het ‘laagjes-achtige’ uiterlijk. U kunt in dit gebied prachtige wandelingen of routes met de auto maken. Lees in Anne’s blog over een wandeling langs deze spectaculaire kust.

Accommodaties in Baskenland

Uitbreidingsmogelijkheden Fly Drive: Bilbao,
San Sebastián of het zuiden van La Rioja 

Kijk op de volgende pagina voor verlenging van deze reis met extra dagen in La Rioja, San Sebastian en/of Bilbao

——-
Onder de indruk van het natuurschoon

“Ik ben bezig om alle indrukken van Baskenland, La Rioja en Navarra te verwerken. We hebben heel wat meegemaakt.
We zijn onder de indruk van het natuurschoon in dit deel van Spanje. Ook in cultureel opzicht zijn we verrast. –
 Betty, 22 juni 2022 
——-

Vraag hieronder een vrijblijvend voorstel aan.

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 4 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke. Deze rondreis is inmiddels niet meer beschikbaar in de periode 15 juli – 15 september 2024

NB: De rondreizen van Ardanza worden alleen in een Fly&Drive combinatie aangeboden, dus inclusief huurauto en vluchten. (KLM, Transavia of Brussels Airlines). 

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: