Midden Spanje mei 2024

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Rondreis Midden Spanje

Beste mensen van Ardanza,

Wij hebben van 12 t/m 29 mei 2024 rondgereisd in Midden-Spanje en wat een geweldige vakantie was dat! Om te beginnen heel fijn dat de afstemming over de invulling van onze reis zo goed en vlot verliep. Met als uitgangspunt de fly & drive Cultuur en Natuur en daarin nog enkele wensen van onze kant hierin verwerkt, kwamen we uit op een fijn reisprogramma.

Eerste stop: Toledo

Onze eerste bestemming was Toledo. Genoten van deze gezellige, mooie en compacte stad. Vanuit Toledo zijn we één dag met de hogesnelheidstrein naar Madrid geweest. Ideaal, want in ruim een halfuur sta je midden in Madrid. Wel vooraf online de treinreis boeken (neem daar de tijd voor) want zomaar de trein instappen gaat niet.

Zowel vanuit Toledo als vanuit onze andere drie locaties hebben we veel gewandeld en medio mei is daar de ideale tijd voor. Alles is nog fris groen, overal de mooiste veldbloemen, de temperatuur is heerlijk en het is lekker rustig.

Tweede bestemming: bedevaartsoord Guadalupe.

Prachtig gelegen in de Extremadura. De Parador waar we verbleven was geweldig, met een heerlijke kamer en fantastisch ontbijtbuffet. Vanuit hier o.a. mooie stadje Trujillo bezocht. Op weg naar de derde locatie (Hervás) zijn we – op aanraden van Ardanza – via het Monfragüe natuurpark gereden. Daar hebben we uitgebreid de grote populatie gieren bewonderd, echt onvergetelijk.

Derde stop: Extremadura West

In Hervás verbleven we in een kleinschalige accommodatie en in plaats van een kamer zaten we daar in een klein huisje (tip/advies van Ardanza!). Heel leuk, zeker het tuintje om lekker van de zon te genieten. Ook hier elke ochtend een fijn ontbijt met o.a. vers fruit en zelfgebakken cakes. Vanuit Hervas bezochten we o.a. het indrukwekkende Salamanca.

Onze laatste plek, bij Segovia

Espirdo is een klein dorpje vlakbij Segovia. In Espirdo zelf was weinig te beleven (had Ardanza ons vooraf netjes op gewezen), maar wij vonden dat juist prima. Alles heerlijk rustig in het knusse hotelletje van Carmen en Miguel, die ’s avonds voor hun hotelgasten heerlijke maaltijden bereiden.

Eten wat de pot schaft, dus elke keer weer een verrassing. Ook rondom Segovia hebben we genoten van de natuur, vriendelijke en relaxte mensen.

We kijken terug op een reis die tot in de puntjes goed geregeld was, met vier hele fijne accommodaties in mooie gebieden waar iedereen aan z’n trekken kan komen. De een zal vaker een stadje bezoeken, de ander kiest eerder voor de natuur.

Voor ons was het een kennismaking met Midden-Spanje en we hadden vooraf niet gedacht dat we het zo mooi en zo leuk zouden vinden. We gaan zeker een keer terug!

Hartelijke groeten,
José en Harry

11 juni 2024

Noot Ardanza: De maand mei is de allermooiste tijd van het jaar voor deze rondreis door Midden Spanje. Boek op tijd voor 2025!

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: