Fly drive Midden Spanje 12, 15 of 18 dagen

Reissom 12 dagen vanaf
€ 1.695 p/p*

Reissom incl. retourvluchten, 11 overnachtingen inclusief ontbijt (behalve bij verblijf appartement), huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, inclusief all-inclusive pakket verzekeringen.  Zeer uitgebreide reisinformatie en kaartmateriaal

* Tarieven gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer. Reissom kan variëren afhankelijk van reisdata & accommodatie keuze

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

12, 15 of 18 daagse Fly Drive Cultuur & Natuur rondreis Midden Spanje

Toledo – Trujillo – Monfragüe – Mérida – Guadalupe – Cáceres -Salamanca – Segovia – Ávila – Unesco Werelderfgoed & Natuurparken

12, 15 of 18 daagse individuele fly drive Midden Spanje naar de beroemde Koningssteden Segovia, Ávila, en Toledo. Unesco werelderfgoed Mérida, Guadalupe en Caceres. Salamanca en Madrid. Imponerende berggebieden en middeleeuwse dorpjes.  

Laat de snelweg achter u en ontdek tijdens deze rondreis Midden Spanje het prachtige natuurschoon van Monfragüe en Sierra de Guadaramma en de uitgestrekte Dehesa van de Extremadura. We brengen u naar middeleeuwse dorpjes, prachtige voorbeelden van de Castilliaanse architectuur. Maar natuurlijk ook naar parels van steden als Trujillo met de fraaie Plaza Mayor en Mérida met het Romeinse amfitheater. Bedevaartsoord Guadalupe en historisch Cáceres ontbreken uiteraard niet in deze rondreis Midden Spanje.

De basis: 12 daagse rondreis Toledo, Trujillo, Salamanca, Segovia en Ávila

Tijdens de 12 daagse rondreis verblijft u op vier locaties: Als eerste in het historisch centrum van Toledo, vervolgens op een landelijke Posada of appartement nabij Trujillo, Mérida en Guadalupe. De Fly Drive brengt u daarna ten zuiden van Salamanca, naar de Valle de Ambroz en als laatste naar Segovia en Ávila.  Van hieruit zijn talrijke excursies te maken en kunt u op uw gemak de bezienswaardigheden van deze Koningssteden ontdekken. Op de volgende pagina vindt u meer informatie over de uitbreidingsmogelijkheden, excursies en bezienswaardigheden tijdens deze Fly Drive.

Stel zelf uw reis samen en ga op pad met onze zeer uitgebreide reisbescheiden

Op alle vier locaties kiest u zelf uw verblijf en zo stelt u dus uw ideale reis samen! Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Uitbreiding van de rondreis: Madrid, Salamanca, Cuenca, León of Zamora

Deze rondreis Midden Spanje kan heel gemakkelijk uitgebreid worden met een verblijf in de bruisende hoofdstad Madrid of historisch Salamanca. Of Cuenca met haar “Casas Colgadas” (hangende huizen) en de betoverende rotsformaties in “La Ciudad Encantada.
Ook het natuurgebied Los Arribes del Duero in Zamora, het grensgebied met Portugal is een bijzondere bestemming tijdens deze FlyDrive. Of bezoek León met haar grootse Kathedraal in het noorden van Castilla y León. Op het aanvraagformulier kunt u zo uw ideale rondreis samenstellen.

Rondreis Midden Spanje, de route

Dag 1 en 2: Toledo

Toledo In 192 v.C. hebben de Romeinen Toletum, het huidige Toledo, gesticht op de oevers van de rivier de Taag. Toledo is een van de oudste steden van Spanje. en lange tijd de hoofdstad van het Spaanse rijk, onder de Visigoten en Moren en de Castiliaanse koning Alfons VI, totdat Filips II in 1561 het Spaanse gerechtshof naar Madrid verhuisde waarmee Madrid de hoofdstad van Spanje werd. In de middeleeuwen leefden moslims, joden en christenen vreedzaam samen in Toledo, de vele kerken, moskeeën en synagogen zijn hier heden ten dage nog getuige van. Het uitzicht over de stad vanaf de Mirador del Valle, aan de overkant van de Taag is fraai, vooral bij zonsondergang.

Stad van El Greco
Beroemdste inwoner was El Greco, de in 1541 op Kreta geboren kunstschilder die werd opgeleid in Venetië en Rome en verzeild raakte in het 16de-eeuwse Spanje, waar hij naam maakte onder de notabelen en geestelijken van koningsstad Toledo. Van El Greco zijn talloze schilderijen in de stad te zien, onder meer in de de kathedraal, het Santa Cruz Museum en het Casa Museo del Greco. http://en.museodelgreco.mcu.es/

Accommodatie keuze in Toledo

  1. Stijlvolle Posada met prachtige tuin aan een van de mooiste poorten van de stad
  2. of een prettig, centraal gelegen stadshotel

Dag 3, 4 en 5: Trujillo, Mérida,  Guadalupe en Natuurpark Monfragüe

De grote conquistadores van Spaans Amerika als Pizarro en Cortés, hadden hun wieg in de Extremadura. Het is een uitgestrekt en puur gebied, met uitgestrekte Dehesas en een belangrijk Nationaal park: de Sierra de Monfragüe. Het middeleeuwse Trujillo is gebouwd op een granieten heuvel. En indrukwekkend kasteel torent boven het stadje uit. Het Plaza Mayor van Trujillo behoort tot de meest sfeervolle van Spanje.

Het imponerende klooster van Guadalupe is een ander hoogtepunt tijdens deze Fly Drive Midden Spanje. Het klooster herbergt vele kunstschatten en pelgrims komen ‘de zwarte Maagd van Guadalupe’ vereren. Lees er alles over in Anne’s Blog

Mérida, gesticht in 25 v. Christus, was een van de belangrijkste hoofdsteden van het Romeinse rijk. Vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven. Merida is daarom uitgeroepen tot Werelderfgoed stad. Bezoek de Romeinse brug, de Tempel van Diana, de Trojaanse boog, het aquaduct en de Mitreo-villa met haar prachtige mozaïekvloer en uiteraard het wereldberoemde en zeer indrukwekkende Romeinse Theater, hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Mérida.

Het Nationaal Park Monfragüe

Dit Natuurpark, dat zich voornamelijk uitstrekt langs de randen van de rivier de Taag, is een van Europa’s belangrijkste roofvogel-gebieden en uitgeroepen tot Unesco Biosfeer reservaat. U vindt hier de grote concentraties van de Spaanse Keizerarend en monniksgieren. Op de steile rotswanden in het park broeden de vale gieren. Andere soorten die hier een onderkomen vinden zijn de dwergarend, havikarend, steenarend en slangenarend. Monfragüe is grotendeels voor publiek gesloten, maar er is een route opengesteld voor birdwatchers en wandelaars. Kijk voor een wandeltip in Monfragüe in Anne’s blog.

Accommodatie keuze in de Extremadura

  1. Tiptop verzorgde studio’s in hartje Trujillo (nieuw!)
  2. Rurale cortijo in het hart van het Monfragüe Nationaal Park
  3. Of, wat luxer: historische Parador van Guadalupe

Dag 6, 7 en 8: Noord Extremadura, Salamanca & Cáceres

De komende drie dagen van uw rondreis door Midden Spanje verblijft u ten zuiden van Salamanca of in deze Universiteitsstad zelf. In de omgeving vindt u natuurgebieden zoals de Sierra de Peña de Francia in de grensstreek met Portugal. De groene en lommerrijke bergen vormen een mooi contrast met de uitgestrekte en veel drogere dehesa van de Extremadura. Het is een paradijs voor wandelaars en rustzoekers met fraaie middeleeuwse bergdorpjes.

Ook Miranda del Castañar, Candelario en Montemayor del Rio met haar prachtige kasteel aan de Ruta del Plata zijn een bezoek waard. Op een uurtje rijden ligt het hoge en onherbergzame Sierra de Gredos. Een groot gedeelte van dit park is natuurreservaat. Een ander bezienswaardigheid is het klooster van Yuste, waar Keizer Karel V de laatste jaren van zijn leven verbleef.

Cáceres

Cáceres, Unesco Werelderfgoed stad, werd gesticht door de Romeinen in 25 voor Chr. Na de val van het Romeinse Rijk werd het bezet door de Visigoten. In de 8ste eeuw veroverden de Moren Cáceres. De Moren bouwden een stadsmuur en 30 verdedigingstorens, waarvan de nog bestaande Bujaco toren uit de 12e eeuw de beroemdste is (Tip: Vanaf boven hebt u een spectaculair zicht op de stad!). Cáceres werd in de 13de eeuw heroverd door de christenen. In die tijd had Cáceres een Joodse wijk, waarvan nog delen zijn te zien. Vanaf de 16de eeuw verrezen fraaie kerken zoals die van San Francisco de Javier, de Gotische Santa Maria kathedraal, deftige huizen en paleizen met strenge, burcht-achtige façades. 

Salamanca

Vanuit uw accommodatie in het noorden van de Extremadura is Salamanca prima tijdens een dagexcursie bezoeken. Mocht u er meer tijd willen doorbrengen dan kunt u deze rondreis Midden Spanje uitbreiden met twee  overnachtingen in het centrum van Salamanca. Op de volgende pagina leest u meer over de mogelijkheden tot verlengen van deze Fly Drive.

Accommodatie in het Noord Westen van de Extremadura of Salamanca

  1.  Charmant hotel met fraaie tuin in de Valle de Ambroz
  2. Stadshotel aan de Plaza Mayor van Salamanca *)

*) U kunt er dus ook voor kiezen om in de Valle de Ambroz te verblijven en uw reis te verlengen met een verblijf in Salamanca.

Dag 9, 10 en 11: Koningssteden Segovia, Ávila en het Escorial

Segovia

Uw volgende stop tijdens deze Fly Drive is Koningsstad Segovia. Segovia wordt geroemd als mooiste vestingstad van Spanje. De oude stad ligt hoog op een rots tussen de Río Eresma en de Río Clamores. Bij zonsondergang hebt u vanaf boven een fantastisch uitzicht over het dal. Segovia was een militaire handelsplaats in de Romeinse tijd. Het beleefde zijn gouden eeuwen in de Middeleeuwen.

Het beroemde Aquaduct uit de 1ste eeuw n.C bracht het water van 15 kilometer afstand naar de hoge stad. Haar 163 bogen van 29 meter op het hoogste punt worden ondersteund door enorme blokken steen uit de Sierra de Guaderrama. In de oude stad zijn belangrijke middeleeuwse en Renaissance gebouwen als de Casa de los Picos en de kerken San Juan de los Caballeros, San Esteban en de San Martín. De Kathedraal is de jongste grote gotische kerk van Spanje. Het Alcázar met zijn vele gevelspitsen, torens en kantelen hoog boven de rotsen uitstijgend, lijkt op een sprookjeskasteel.

Ávila

Een bezoek aan  de tweede koningsstad Avila mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze rondreis Midden Spanje. De middeleeuwse stadsmuur van Avila is al van kilometers ver zichtbaar. Met 88 ronde torens en negen poorten loopt hij 2526 meter rond de stad. De fortachtige Catedral de San Salvador maakt er deel van uit. Zij werd gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw en combineert romaanse en barokstijlen.

De Basílica de San Vincente heeft een mooie 14e eeuwse gevel en portaal. Andere bezienswaardigheden zijn de romaanse Iglesia de San Pedro en het 15e eeuwse Real Monasterio de Santo Tomás. In het mausoleum hier is het graf van Juan, de enige zoon van de katholieke koningen Isabel en Ferdinand. Hij overleed in 1497 op 19 jarige leeftijd.

La Granja de San Ildefonso

Dit grote en indrukwekkende paleis ligt op de locatie waar Hendrik IV in de 15e eeuw een jachthuis bouwde. In 1721 begon Filips V aan dit project, waar hij probeerde zijn herinneringen aan het luisterrijke hof in Versailles van zijn grootvader, Lodewijk XIV, te doen herleven. De kerk is rijkelijk versierd met barokke elementen en in het Koninklijke Mausoleum vindt u de graven van Filips V en zijn vrouw, Isabel de Farnesio. In de tuinen staan statige kastanjebomen, zorgvuldig geknipte hagen en beeldhouwwerken.

El Escorial

Vanuit de Sierra de Guaderamma heeft u schitterend zicht op het imponerende grijze paleis van Philips II in San Lorenzo de El Escorial. Het Kloosterpaleis werd tussen 1563 en 1584 gebouwd en aan St. Laurentius gewijd. De strenge, sobere bouw leidde tot een nieuwe bouwstijl die een van de meest invloedrijke van Spanje zou worden. De artistieke rijkdom, waaronder zeer belangrijke kunstwerken van de koninklijke verzameling, bevindt zich in de musea, de kapittelzalen, de kerk, het koninklijke pantheon en de bibliotheek.

Pedraza en Sepúlveda

De Castiliaanse stadjes tussen de Duero en de Sierra de Guadarrama Pedraza en Sepúlveda, zijn enkele van de karakteristieke, puur Spaanse stadjes ten noorden van Segovia. Sepúlveda is prachtig gelegen in een bocht in de rio Duratón.

Accommodatie keuze bij Segovia

  1. Gastvrije Posada in het kleine dorpje Espirdo, net buiten Segovia
  2. Centraal gelegen stadshotel in Segovia, met zicht op het Alcázar

 

Kijk op de volgende pagina voor uitbreiding van deze route

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan!

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: