Moorse steden Andalusie

Rondreis Moorse steden Andalusië
juni 2019

Beste mevrouw Middelkamp en mevrouw van der Woude,

We hebben een fantastische reis gehad naar Andalusië. Bij veel eerdere reizen regelde we alles zelf maar nu dus bij jullie. Alles was tot in de puntjes verzorgd: zelfs waar de bus stopte en waar we weer moesten uitstappen om bij de autoverhuur te komen was op de plattegronden aangegeven.. We hebben gelogeerd in prettige onderkomens op prima locaties.

Sevilla
In Sevilla hadden we een appartement met dakterras wat we ook graag wilden (daar hebben we eigenlijk geen gebruik van gemaakt daar we de hele dag op pad waren en ook steeds buiten de deur hebben gegeten). Overigens was de locatie hier top!

Córdoba
In Córdoba was het onderkomen heel sfeervol met een heerlijk ontbijt op het terras. Ook hier weer alles op loopafstand. We hebben ook naar aanleiding van jullie tip héérlijk gegeten in Taberna Casa Pepe de la Juderia.

Bij Granada
Ons laatste onderkomen bij Granada was een prachtige afsluiting: lekker ontspannen bij het zwembad, uitstekend ontbijt. Op prima afstand van het Alhambra. We hebben daar ook nog een prachtige wandeling door een kloof gemaakt (vanuit het hotel rechtstreeks te doen). Ietwat toeristisch in het weekend maar de moeite waard. NB: Soms moet je hier een stukje kruipen dus voor mensen slecht ter been niet te doen.

Het aantal dagen in de verschillende steden bleek goed te zijn afgestemd met de hoogtepunten die we wilden zien. Ook de tips die we kregen voor onderweg waren de moeite van het bezoeken waard: Zuheros en de Medina Azahara bij Córdoba.

Heel leuk om bij thuiskomst het kookboek Tapas te ontvangen van jullie. Een leuke herinnering en inspiratie om thuis uit te proberen. De Spaanse keuken heeft ons zeker verrast en we hebben dan ook bijna overal heerlijk gegeten.

Enkele tips

Sevilla: Flamenco show van ongeveer 1uur in Museo del Baile Flamenco adres: Manuel Rojas Marcos 3 (van te voren boeken)
En een tip voor een heerlijk restaurant in Sevilla: El Pintón –  reserveren aangeraden!

Granada: borrel drinken in Cocktail Garden Las Tomasas met prachtig uitzicht op Alhambra adres: Carril de San Agustin Albayzín.
en daarna eten in restaurant Carmen Mirador de Aixa met prachtig uitzicht op Alhambra adres: Carril de San Augustín 2 Albayzín.
Voor beide geldt dat je er lopend kunt komen of met een kleine stadsbus (C32) daar de straten te smal zijn (en je navigatie je allerlei straten instuurt waar je niet in mag). Wij hebben de auto geparkeerd bij Hospital Real en zijn vanuit hier gaan lopen. Bij Hospital Real stopt ook de bus. (info is te vinden op deze site: https://moovitapp.com)

Nogmaals onze hartelijke dank en hopelijk tot een volgende reis!

Hartelijke groet,

Astrid Kramps en Frits de Bruïne
30 juni 2019

Noot Ardanza: Mevrouw Kramps en heer de Bruïne hebben de 8 daagse Fly en drive rondreis langs de Moorse steden Sevilla, Córdoba en Granada in Andalusië gemaakt

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: