De Moorse Koningssteden 8 dagen

Reissom 8 dagen vanaf € 1.495 per persoon*

Reissom 8 daagse Rondreis Andalusië Moorse steden incl. retourvluchten, 7 overnachtingen, huurauto cat. BB: Seat Ibiza of gelijkwaardig, incl. 'All-inclusieve' pakket verzekeringen, WA/BA verzekering. Uitgebreide reisinformatie, kaarten, boekingskosten.

* Tarieven zijn gebaseerd op 2 personen in tweepersoonskamer of appartement. Onder voorbehoud van beschikbaarheid

Vraag een offerte aan

Heeft u een vraag of wilt u graag advies op maat, laat het ons weten!

Bel mij terug Stuur een mail

Fly drive Andalusië, Sevilla, Córdoba en Granada, 8 dagen

Moors erfgoed, patio’s & parken, flamenco & tapas in de koningssteden

Tijdens deze 8 daagse fly drive Andalusië ontdekt u alle hoogtepunten van de Moorse Koningsteden Sevilla, Córdoba en Granada: Het Alhambra, de Mezquita, Giralda, Kalifaatstad Medina Azahara en het Alcázar maar ook de kleurrijke wijken, parken en patio’s.

Stel zelf uw reis samen: kies een centraal gelegen appartement of kleinschalig hotel

In elk van de drie steden heeft u keuze tussen een verblijf in een comfortabel en tiptop verzorgd appartement met een centrale receptie of een kleinschalig hotel. Altijd gelegen in het historisch hart van de stad.  Bij Granada kunt u ook kiezen voor een stijlvol boutiquehotel in de bergen net buiten de stad! Uiteraard is bij de appartementen alle bed-en badlinnen en eindschoonmaak geregeld. Zo kunt u zelf uw ideale reis samenstellen.

———-

“…We hebben een fantastische reis gehad naar Andalusië. Bij veel eerdere reizen regelde we alles zelf maar nu dus bij jullie.
Alles was tot in de puntjes verzorgd: zelfs waar de bus stopte en waar we weer moesten uitstappen om bij de autoverhuur te komen was op de plattegronden aangegeven..
We hebben gelogeerd in prettige onderkomens op prima locaties…”
Lees het hele reisverslag van mevrouw Kramps en heer de Bruïne!

———-

Programma rondreis Moorse steden Andalusië

Dag 1, 2 en 3: Sevilla

Deze 8-daagse rondreis Andalusië begint in de romantische en bruisende hoofdstad van Andalusië, Sevilla. Alles in Sevilla ademt geschiedenis en grandeur. De Kathedraal met haar Giralda, is een van de grootste ter wereld, gelegen aan fraaie pleinen met de paardenkoetsjes. Daarnaast ligt het Reales Alcázares, van oorsprong een Moors paleizencomplex, dit prachtige complex met tuinen, zalen en kleurrijke Azulejos, is kleiner dan het Alhambra in Granada, maar zeker zo indrukwekkend, u mag het niet missen tijdens uw bezoek aan Sevilla. In de Barrio Santa Cruz, de meest kleurrijke wijk van de stad, is het is eindeloos dwalen door de smalle straatjes en pleintjes met sinaasappelbomen en vele tapasbarretjes.

Vanuit uw fijne appartement of kleine hotel in hartje Barrio Santa Cruz zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand. Uiteraard heeft Sevilla nog veel meer te bieden: het uitgestrekte en groene park Maria Luisa, De Plaza España, de zigeunerwijken Triana en Macarena, De tabaksfabriek, bekend van de opera Carmen, de vele Flamenco tablao’s, musea en fraaie monumenten. Een heerlijke manier om de stad te verkennen is per fiets!  Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de fietstours met onze lokale partner, Pia Tours!

Accommodatie keuze in Sevilla

Dag 4 en 5: Córdoba

De gehele stad Córdoba is verklaard tot werelderfgoed. In de 10de eeuw was het de hoofdstad van de west-islamitische wereld.  Één van de meest belangwekkende bouwwerken is de moskee, de Mezquita (uit het jaar 785).  Binnen in het naastgelegen Alcázar de los Reyes Christianos, het Moorse regeringspaleis, vindt u prachtige tuinen met fonteinen. In de oude Joodse wijk, la Judería, met haar smalle straatjes kunt u heerlijk ronddwalen. 

Córdoba is verder bekend om haar vele kleurrijke patio’s. De Calle de las Flores, het ‘bloemenstraatje’, Palacio de Viana met 12 prachtige patio’s en de  Torre de la Calahorra zijn andere bezienswaardigheden. Córdoba heeft een aantal beroemde musea zoals het Museo de Bellas Artes en het Musea Arqueologico. Een heerlijke manier om Córdoba te verkennen is per fiets!  Ardanza reizigers krijgen 15% korting op de fietstours (ook e-bikes!) met onze lokale partner, Ontdek Córdoba!

Medina Azahara – Unesco Werelderfgoed
Op 8 kilometer van Córdoba, aan de voet van de heuvel Yabal al-Arus, bevindt zich Medina Azahara, de paleisstad die werdt gebouwd voor Abd-al Rahman III, de Arabische kalief van Córdoba uit de 10de eeuw. De renovatie is in volle gang en u kunt een goed beeld krijgen van de rijkdom van vroeger. In juli 2018 is dit belangwekkende complex geplaatst op de lijst van Unesco Werelderfgoed. https://whc.unesco.org/en/list/1560

Accommodatie keuze in Córdoba

Dag 6 en 7: Granada

Granada is een fascinerende stad met een prachtige ligging in het Sierra Nevada gebergte. Natuurlijk is deze stad bekend om haar wereldberoemde Moorse paleizencomplex het Alhambra en haar paleistuinen de Generalife.  De stad heeft een historisch centrum met een wirwar van smalle straatjes. Een Gotische Kathedraal. In haar Capilla Real, de koninklijke kapel, bevinden zich de graven van  Ferdinand en Isabella. 

En verder te zien en te doen: In de wijk Albaicín, de wijk die tegenover het Alhambra ligt, is het Moorse verleden nog het meest voelbaar. Vanaf de Mirador de San Nicolás is het zicht op het Alhambra betoverend.  Nog hoger ligt de zigeunerwijk Sacromonte, waar vroeger zigeuners in grotten woonden. Hier worden nog dagelijks flamenco voorstellingen gegeven. Met de gidsen van Ardanza kunt u de stad leren kennen tijdens een stadswandeling of de omgeving met bijvoorbeeld een Jeepexcursie.

Accommodatie keuze in Granada

Voorpret! Twee weken voor vertrek: een dik pakket reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u zeer uitgebreide reisbescheiden met o.a. kaartmateriaal, stadsplattegronden, informatieboekjes en uw persoonlijke draaiboek, een uniek reisdocument met alle details, informatie, tips, links & routes van uw reis. Dat is ontspannen op pad gaan!

Fietstours, stadswandelingen, Tickets Alhambra Granada en Real Alcázar in Sevilla

Ardanza heeft rechtstreeks toegang tot reservering-systemen en uw tickets voor het Alhambra en Real Alcázar in Sevilla vooraf regelen.  NB: Ardanza reizigers krijgen in Sevilla en Córdoba 15% korting op de fietstours!

Vraag een vrijblijvend voorstel aan!

U ontvangt van Ardanza binnen 2 – 3 werkdagen een vrijblijvende offerte gebaseerd op uw wensen en de beschikbaarheid ter plekke.

 
Vraag een offerte aan
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: