La Rioja, Navarra en Baskenland

Beste Anne c.s.,

Wat een heerlijke vakantie hebben we gehad in het Noorden van Spanje! Hieronder ons verslag!

Eerste stop: Bilbao

Om te beginnen twee nachten in Bilbao op het hoekje van de Plaza Nueva. Mooi appartementje, heerlijk eten op het pleintje, keuze genoeg daar en een goed ontbijtbarretje. Je loopt zo de oude straatjes in en via het mooie marktgebouw naar de Nervión rivier. Volg de Nervión langs het mooie treinstation en door naar het Güggenheim museum. Wat een belevenis en een leuke stad met parkjes en mooie architectuur. Vervolgens de auto opgehaald op het vliegveld en via de N240 en de Sierra Gorbea naar de Rioja streek gereden.

Tweede stop: La Rioja

Het mooie dorpje Abalos ligt centraal voor mooie tochten, onder andere naar Harro en Santo Domingo, Ezcaray en Valdezcaray, de kloosters van Suso en Yuso, Labastidia, Briones, San Vincente en het schilderachtige Laguardia. Na drie nachten zijn we via Logroño en het fraaie Viana naar het oosten van Navarra gereden.

Derde stop: Oost Navarra

Wát een paradijs daar, het hotel van Patxi en Ramon! Gelukkig hebben we daar 4 nachten mogen doorbrengen en tweemaal in het hotel genoten van de kookkunsten. Wat een unieke locatie, waar we zeker terug willen komen, ook vanwege het geweldig gastvrije personeel die nog goede tips had om de hittegolf op prettige wijze te kunnen weerstaan op een plek langs de Salazar rivier die we nooit zelf hadden kunnen vinden.

Vierde stop: Selva de Irati

Maar ondanks de hitte hebben we ook mooie tochten gemaakt naar de Bardenas Reales, de Laguna de Pitillas, lekker koffie en een wijntje gedronken in Arguedas. Het mooie Olite en Sangüesa het kasteel van Javier en vooral niet te missen, het schitterende Sos del Rey Católico. Het stuwmeer van Yesa en het klooster (Monasterio) van Leyre. Na vier nachten was het (helaas) weer tijd om verder te gaan naar de volgende unieke locatie in/tegen de Pyreneeën in de Selva de Irati in Itzaltzu.

Ook weer een heerlijk hotel met bijzonder gastvrije uitbaters. Wat een mooie streek ook weer, met de tips van Mauri enorm mooie wandelingen gemaakt in de natuur. Helaas waren onze drie overnachtingen alweer veel te snel voorbij en mochten we weer verder naar Bermeo, ten noorden van Bilbao.

Vijfde stop: Baskenland, Urdabai Natuurreservaat

Een schitterende rit door de natuur, waardoor we uiteindelijk geen tijd meer hadden voor San Sebastian/Donostia. Ook daarom weer een reden om terug te komen in het fraaie Baskenland. Ook weer een bijzonder fraai hotel in de bergen boven Bermeo. Wat een adembenemende wegen en uitzichten! Het ene moment zit je in de bergen alsof je in de Alpen rijdt, na de bocht ben je opeens vlakbij de zee en vind je de mooiste stranden en badplaatsen.

Naast Guernica (Gernika), zijn Lekeitio en zeker Elantxobe niet te missen stadjes. Op de laatste dag zijn we nog naar het mooie eiland Gaztelugatxe gelopen via de Game of Thrones brug en hebben we heerlijk kunnen ontspannen op het strand van Bakio alvorens de laatste 30 km naar de luchthaven weer af te leggen en in te checken voor de vlucht weer naar huis.

Werkelijk een onvergetelijke vakantie die geheel naar onze wens flexibel werd aangepast. Chapeau voor het werk wat Ardanza met zorg en aandacht aan onze reis heeft besteed!

Met vriendelijke groet,

Patrick en Karin Bolder
Culemborg
27 juni 2022

 

Noot Ardanza: Patrick en Karin hebben in 2022 de reis op maat naar La Rioja, Navarra en Baskenland gemaakt die zij wegens corona twee jaar moesten uitstellen! 

 

 

 
 
 
 

Tip een vriend

 

Bel mij terug

Ik wil graag Informatie over:

Ik wil graag gedurende de volgende tijden gebeld worden: